Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Предрекъл ли е Нострадамус сателита „Черен рицар”?

Според един цитат, приписван на Нострадамус, се вярва, че френският пророк е казал, че „Човечеството ще открие обекти в космоса, изпратени ни от Бдителите”.

Години наред сателитът „Черен рицар” поражда голям дебат сред хората в социалните мрежи, блогове и уеб сайтове.

Вярва се, че има обект, наричан „Сателитът Черен рицар”, намиращ се на полярна орбита около нашата планета.

Въпреки че мнозина смятат – и вероятно са прави – че обектът не е нищо повече от космически отпадъци, други твърдо вярват, че сателитът „Черен рицар” е извънземна сонда, която обикаля Земята от поне 13 000 години.

Интересно, преди повече от 50 години експертите в САЩ са мислели, че сателитът „Черен рицар” е руски шпионски сателит. Историите за обекта могат да се проследят дори до 40-ти години на миналия век, когато  St. Louis Dispatch и The San Francisco Examiner пишат за „Сателита” на 14 май 1954 г.

Освен това, Time Magazine също пише за него в статия от седми март 1960 г.

Ето какво казват за него:

Преди три седмици заглавията обявиха, че САЩ са засекли мистериозен „тъмен” сателит, кръжащ горе на постоянна орбита. Имаше притеснени спекулации, че това може да е наблюдателен сателит, изстрелян от руснаците, и породи тревожното усещане, че САЩ не знаят какво се случва над собствената им глава. Но миналата седмица Министерството на отбраната гордо обяви, че сателитът е би идентифициран. Това е изоставен космически обект, останки от сателита Air Force Discoverer, който се е отклонил.

Историята се задълбочава, като откриваме, че на 23 август 1954 г. списанието за технологии Aviation Week and Space Technology пуска история, която ядосва Пентагона, който се опитвал да запази информацията в тайна.

Кратката статия казва: Пентагонът се плаши от наблюдението на два до сега незабелязани сателита в орбита около Земята, като разпръсна слуховете с идентифицирането на обектите като естествени, а не изкуствени сателити. Д-р Линкълн ЛаПаз, експерт по извънземните тела от университета в Ню Мексико, оглавяваше проекта по идентифицирането..

Единият сателит орбитира на около 900 километра, а другият е на 1500 километра от Земята. За момент Пентагонът помислил, че руснаците са били САЩ в изследването на космоса.

 А сега, един цитат, приписван уж на Нострадамус, се появи онлайн.

Френският пророк уж бил казал, че ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ОТКРИЕ ОБЕКТИ В КОСМОСА, ИЗПРАТЕНИ НИ ОТ БДИТЕЛИТЕ.

Но защо хората мислят, че той говори за сателита „Черен рицар”?

Ами вярва се, че някой всъщност е разшифровал съобщенията, идващи от сателита „Черен рицар”. Шифрованите поредици от т.нар. сателит били интерпретирани като звездна карта, центрирана в звездната система „Воловар” и че „Черният рицар” е произлязъл от тази Система преди 13 000 години.

Съобщението, което сателитът „Черен рицар” уж предава е следното:

„НАЧАЛО.
НАШИЯТ ДОМ Е ВЪВ ВОЛОВАР
КОЙТО Е ДВОЙНА ЗВЕЗДА.
ЖИВЕЕМ НА ШЕСТАТА ПЛАНЕТА ОТ СЕДЕМ – ОТБЕЛЕЖЕТЕ ТОВА, ШЕСТАТА ОТ СЕДЕМ –
КАТО СЕ БРОИ НАВЪН ОТ СЛЪНЦЕТО
КОЕТО Е ПО-ГОЛЯМОТО ОТ ДВЕТЕ.
НАШАТА ШЕСТА ПЛАНЕТА ИМА ЕДНА ЛУНА
ЧЕТВЪРТАТА НИ ПЛАНЕТА ИМА ТРИ,
ПЪРВАТА И ТРЕТАТА ПЛАНЕТИ ИМАТ ПО ЕДНА.
СОНДАТА НИ Е ОКОЛО ВАШАТА ЛУНА
ТОВА ОБНОВЯВА ПОЗИЦИЯТА НА АРКТУРУС НА НАШИТЕ КАРТИ”.

Въпреки че това е интересен цитат, не можем да проверим неговата точност и автентичност. Цитатът може да се проследи само до цитатите от А до Я, но все още не сме видели оригиналния текст, написан от Нострадамус.

Освен това, мнозина вярват, че всъщност няма никаква мистерия зад сателита „Черен рицар” и че обектът е просто парче от космически отпадъци, които се носят на случаен принцип около нашата планета.

Според Мартина Редпат от планетариума Армаг и Джеймс Обърг, вероятно е фотографиите на т.нар. сателит „Черен рицар” да са на космическо одеало, което е потвърдено, че е изгубено по време на космическа разходка.

Редпат дори пише:

„Черният рицар е бърканица от напълно несвързани истории; съобщения за необичайни научни наблюдения, автори промотиращи необщоприети идеи, секретни шпионски сателити и хора, които фантазират върху снимки”.

 

Go Back

Comment

View older posts »