Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Забранена история: Имало е четвърта ЧЕРНА ПИРАМИДА в Гиза

Според един датски флотски капитан и изследовател, в Гиза е имало четвърта ЧЕРНА ПИРАМИДА. През 18 век Фредерик Норден прави подробни бележки, наблюдения и скици на всичко около него, включително хора, фараонски паметници, архитектура, инсталации, карти и т.н., всички от които били публикувани след смъртта му в „Пътуване до Египет и Нубия”.

 „Четири са, които заслужават вниманието на най-любопитните; макар и да виждаме седем-осем наоколо, те са нищо в сравнение с първите...”

Всички сме напълно очаровани от древните египтяни и обширната им история и невероятните им архитектурни постижения преди хиляди години.

Когато говорите за древен Египет, не можете да не си помислите за пирамидите, разположени на платото Гиза, и мистериите зад тези очарователни древни постройки.

Макар и днес знаем, че са останали три пирамиди в платото Гиза, истината е, че според древните текстове е имало ЧЕТВЪРТА пирамида, разположена в платото Гиза, направена от „...от камък по-черен от обикновения гранит и поне толкова твърд...”.

В тази очарователна древна книга датският изследовател описва ЧЕТВЪРТА главна пирамида в Гиза, като специално я начертава на картата.

На страница 120 в книгата си „Пътуване до Египет и Нубия”, Норден описва тайнствената пирамида:

 „Главните пирамиди са на изток, югоизток от Гиза... Четири са, които заслужават вниманието на най-любопитните; макар и да виждаме седем-осем наблизо, те са нищо в сравнение с първите... ... Двете най-северни пирамиди са най-големи и имат петстотин фута перпендикулярна височина. Другите две са много по-малки, но имат някои особености, заради които са изследвани и почитани”.

„Тя е без облицовка, затворена е и прилича на другите, но без храм като първата.Има обаче една особеност, която заслужава отбелязване; тоест, че върхът ѝ завършва с единичен голям камък, който сякаш е служил за пиедестал... четвъртата пирамида е направена, от средата нагоре, от камък по-черен от обикновния гранит и поне толкова твърд.Върхът ѝ е от жълтеникав камък. Ще говоря другаде за върха, който завършва с куб. Тя обаче е разположена извън линията на другите, намирайки се по-западно... образува група с другите три”.

Една ранна илюстрация показва, че пирамидата наистина е съществувала:

Изследователите и египтолозите обаче са склонни да отхвърлят идеята за четвърта ЧЕРНА пирамида в Гиза, предполагайки че погрешка е взел една от т.нар. „сателитни” пирамиди на Менкаур, като четвърта пирамида.

Това обаче противоречи на прецизното описание на пирамидата, че е направена от камък, ПО-ЧЕРЕН и ПО-ТВЪРД от гранита.  Всичките сателитни пирамиди са направени от пясъчник.

Интересно, описанието и илюстрациите на Норден са от най-високо качество и поставят четвъртата, черна пирамида на разстояние от трите пирамиди в Гиза.

В книгата си Норден също така описва и посочва съществуването на седем (вероятно дори осем) по-малки пирамиди в платото Гиза.

 

Go Back

Comment

View older posts »