Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Изчезнал бразилец оставя след себе си 14 кодирани книги за извънземните, алхимията и окултното

В стаята му: 14 ръкописа, стени покрити с шифрован ръкопис, алхимически символи, извънземни връзки и стауя на философа от 16 век, изгорен на кладата затова че твърдял, че вселената е безкрайна.

Това определено не е нещо, което виждате всеки ден.

Бруно Борхес, син на местен предприемач, изчезва наскоро от семейния си дом в бразилската провинция Акрес.

Според родителите му младежът е бил забележително умен и винаги е проявявал силен интерес към нещо, което някои може да нарекат „забранено познание”.

Преди да изчезне на 27 март, Бруно е държал стаята си заключена в продължение на месец. През този период той покрива множество страници с шифрован ръкопис, а след това покрива и стените, пода, тавана и мебелите в стаята си със споменатите страници.

Също така е работил и върху 14 ръкописа, всичките написани със същия шрифт. Майка му признава, че веднъж ѝ е казал, че книгите имат силата да променят човечеството в положителен смисъл.

„Той е просветен”, казва майката на Бруно пред местната преса. „В училище винаги се е отличавал – роден водач с голяма сила на убеждение. Той е такова добро момче, което даваше неща от дома на другите, като тениски и панталони. И не защото ми е син, аз говоря за обичливия Бруно, който вижда душите на хората”.

Без знанието на семейството мъжът е поръчал за 2 500 долара и статуя на Джордано Бруно – италианския философ и космолог от 16 век, който бил осъден за ерес от Инквизицията, затова че твърдял, че звездите всъщност са други слънца, които имат екзопланети, въртящи се около тях, и че вселената е безкрайна и без център.

Бруно Борхес се възхищавал на Джордано Бруно, затова че бил просветен футурист, който бил готов да умре за това, което знаел, че е истина.

Свободата на мисълта също характеризирала творчеството на Бруно Борхес, която е украсена с мистериозни алхимични символи и има безупречна симетрия.

В стаята на Бруно има доказателства не само за езотерично познание, типично неразбираемо за масата хора, но също и извънземна връзка. Вижте сами:

За кратък период от време случаят му привлякъл интереса на местните медии и малка част от ръкописите му вече била преведена на португалски.

„Хиляди години наред Човекът се опитва да намери отговори на въпроси като „какъв е смисълът на живота?”. Че цялата философия сочи към това сякаш започва с Талес от Милет в средата на 700 г.пр.Хр. Тя цели да намери следи от въпроси без отговор.

Дълбокото търсене на абсолютната истина идва от философията и когато говорим по отношение на лесните и трудните пътища, ние се отнасяме към този тип теорема. Лесно е да приемете това, на което са ви учили като дете, и което е погрешно.
 

Трудно е, когато сте зрели, да разберете, че са ви учили погрешно, след като сте се усъмнили, че сте прави.

С други думи, ако се нагаждате да сте някой,чиито подбуди от заобикалящата среда са ви определили дадено поведение, правейки ви хранилище за вярвания, вече предоставени, както и добре установени в догми и ритуали, с концентрирана маса от хора в нея; Или позволяваща ви да се придържате, приемайки концепцията за щастие и смисъл на живота, положена от медиите и обществото, то тогава е ясно, че сте част от лесния път в търсенето на абсолютната истина.

Ако пасвате на втората опция, тоест, някой който се е усъмнил във всяка съвкупност от вярвания, които са били вкоренени в него, то тогава той има всичко, за да бъде истински изследовател на нещата наоколо, навлизайки в по-сложна пътека, в която едно малцинство Дръзва или се изправя смело...”


Мистерията се заплита. По собствени признания Бруно се е натъкнал на нещо, което е отразявало истинския смисъл на живота, и той е бил решен да го следва. Според собствените му думи, той е поел по „сложна пътека” в търсене на истината.

Ако се завърне, вероятно ще има страхотна история, която да разкаже.

 

Go Back

Comment

View older posts »