Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Какво се е случило с отдавна изгубения „Град на Великаните”, скрит дълбоко в еквадорска Амазонка?

Екип от изследователи открива неотдавна древен комплекс от пирамиди и най-различни структури в отдалечената част на тропическата гора в еквадорска Амазонка. Те документирали обекта доколкото могли, щраквайки няколко изображения на странни структури и артефакти и заснемайки няколко видео клипа.

Този древен град, за който се вярва, че е бил построен и населяван от великани, бил споменаван от индианците в региона, но никой преди това не се бил осмелил да потърси изгубения град.

Но я почакайте. Великаните не са истински.

Но пък еквадорските легенди говорят за древни градове на великани, изоставени от жителите си отдавна, и лека полека тези някога уж величествени градове са превзети от природата през последните няколко века.

Всъщност, не само еквадорските легенди говорят за великани, а и племената по цялото корито на Амазонка си спомнят за съществуването на древна раса великани, които построили процъвтяващи градове много преди човеците с „нормален ръст” да пристигнат в областта.

Подобни истории се срещат по цялата планета, без значение накъде ще погледнем, от Патагония до Северна Америка, от Европа до Азия, древните текстове и устни предания споменават същества с огромни размери, населявали Земята в далечното минало.

И точно такива легенди вдъхновяват група изследователи да тръгнат към една отдалечена част на еквадорска Амазонка, за да търсят „Изгубения Град на Великаните”.

Говори се, че няколко племена използвали Града на Великаните като традиционно място за срещи от незапомени времена и се вярва, че той е бил населен от могъщи духове.

Мястото било свещено за местните и те говорели за строителите му със смесица от страх и почитание.

Причината за това отношение към строителите станала ясна, след като екипът научил за наличието на древни мегалитни структури на обекта.

Най-голямата структура, открита от изследователите, била пирамида 80 метра висока на 80 метра широка и с твърде висок скат, за да се смята за естествено образувание.

Била е построена със стотици големи, необичайно оформени камъни, всеки тежащ приблизително 2 тона. На върха на структурата има плоска повърхност, която може би е била използвана като церемониална или жертвена платформа.

Близо до пирамидата изследователите намерили много артефакти, издялани от камък.

„Това прилича на павирана стена, стара улица или площад с 60 градусов ъгъл, може би покрив на по-голяма структура”, казва френско-американският археолог Беноа Дювернюл. „Много от камъните са били перфектно подредени, имат остри ъгли и изглеждат сякаш са били изваяни от човешка ръка.

Защитният почвен слой е запазил гладка повърхността на камъните. Също така показва и наличието на подобна на цимент субстанция, използвана да скрепява камъните един към друг.

Съдейки по очевидната възраст на руините, това би могло да е първият опит за използване на бетон в Америка.

Очевидно строителите на тази древна цитадела са притежавали инженерни познания, доста напреднали за времето си.

Студен душ

И докато изследователите били поразени от мисълта, че са намерили изгубен град – и изгубен град на великани, бих добавил – те били потресени, когато правителството решило да поогледа със собствен екип от експерти.

Както е отбелязано от Брус Бентън на Earth4all.net, „официалният доклад на екипа на еквадорското правителство е със заключение, че обектът е изцяло естествен”.

Беноа Дювернюл и колегите му получили ужасен удар върху надеждите си обектът да бъде правилно разкопан и изследван.

Но въпреки факта, че правителството е определило обекта за естествено образувание, незаслужаващо по-нататъшни проучвания, екипът направил собствено изследване и намерил още „изкуствено изградени структури” близо до злочестия мегалитен обект.

Екипът забелязал няколко изглеждащи като сечива обекта с огромен размер и странни артефакти, подаващи се от земята.

Докато търсенето им на доказателства продължавало, те се натъкнали на съвършено правоъгълни блокове, стъпала от блокове, гладки каменни фасади и любопитно оформени камъни и подобен на цимент хоросан – като глина, когато е мокър, но като камък, когато е сух.

До ден днешен не е направен никакъв по-нататъшен прогрес и откриването на нещо, което някога се е смятало за историческо откритие, бързо било „затъмнено” от противоречия и нежеланието на правителството да се бръкне по-дълбоко за археология, макар и правителствените институции да искали да копаят, само че НЕФТ.

Днес имаме само няколко изображения и два-три видео клипа, които документират, че е това, което изследователите твърдят – отдавна изгубен град на великани, дълбоко във вътрешността на еквадорска Амазонка.

 

Go Back

Comment

View older posts »