Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Вижте ВСИЧКИ предсказания за Края на Света от 1 в.сл.Хр. насетне

Готови ли сте за свършека на времето? Края на света?

Изглежда е в човешката природа да се правят предсказания за това кога нашият свят ще СВЪРШИ.

От незапомнени времена правим предсказания за бъдещи събития и деня, в който светът ще стигне до своя край. Краят на дните.

Още от 1 век сл.Хр. изглежда има писмени доказателства за време, когато светът ще стигне до своя край.

Само че повечето от тези (неточни) предсказания всъщност са зле определени от свръхестествени предсказания. Свързват се със свръхестествени събития, върху които нямаме никакъв контрол.

От т.нар. древни календари, които предсказвали края на времето от комети, удрящи Земята и ядрени бедствия, има безброй предсказания, които „не успяват” да видят края на света.

Поглеждайки назад в историята, имаме Рагнарок – битката между боговете, която ще доведе до унищожаването на всички, освен на двама човеци, които в крайна сметка отново ще населят цялата планета.

Ако погледнем Зороастризма, ще открием, че краят на света се предполага да се случи, когато комета, наричана Гочир, се сблъска с нашата планета, от което всички метали на земята ще се стопят и в крайна сметка целият свят ще се изпепели.

Едно от най-рано писаните събития може да се намери в ранното християнство: Второто пришествие, когато Иисус Христос ще се завърне на Земята в изпълнение на обещанията Си и за да изпълни пророчествата. Вярва се, че глави 6-18 от Откровение описват края на времето преди Второто пришествие на Христос. Светът ще бъде опустошен, милиони хора ще загинат, а най-злият човек в цялата история ще управлява целия свят.

Около 7-ми век мюсюлманите вярвали в т.нар. Кияма – Последния съд – по времето на който Иисус Христос ще дойде на Земята, ще сложи край на всички войни и ще убие антихриста – Ад-Даджал. Всички хора ще бъдат възкресени и ще бъдат съдени от Бога.

Оттук насетне апокалиптичните пророчества се множат драстично.

През 16-ти век италианският художник Сандро Ботичели мислел, че живее в Последните времена, според един надпис върху картината му „Мистичното Рожество”.

През 18-ти век:

Якоб Бернули казал, че една комета, видяна през 1680 г., един ден щяла да се завърне до Земята и да се сблъска с нея, причинявайки края. Въпросната комета очевидно никога отново не е била виждана.

През 19-ти век:

Уилям Милър – американски баптист казал, че светът ще свърши през 1843 г., а през 1844 г. Едуард Бишъп Елиът – викториански изследовател на Библията казал, че светът ще свърши през 1895, а след това през 1941 г.

20-ти век:

Когато през 1910 г. опашката на Халеевата комета прекосила Земята, хората помислили, че светът свършва, тъй като планетата щяла да бъде „обгазена” с цианогенна газ. Уфф...

Според Уилям Бренън през 1977 г. щяло да стане унищожаването на САЩ и краят на всички правителства, които щели да бъдат заменени от едно световно правителство, и Второто пришествие (Епохата на Седемте църкви).

Според Пат Робъртсън – бивш южно-баптистки проповедник, който подкрепя консервативните християнски идеали – светът щял да свърши през 1980 г.: „Година на мъка и кръвопролития, които няма да свършат скоро, понеже светът е разкъсван и царството ми ще се издигне от руините му”.

През 1990 г. Елизабет Клеър – американски духовен водач, автор, оратор и писател казва, че светът ще свърши с глобална термоядрена война...

През 1991 г. Луис Фаракан – американски религиозен водач, афро-американски активист и социален коментатор – мисли, че светът ще свърши, когато казва, че „Войната в Залива ще е войната на Армагедон, която е последната война”.

Според някои тълкувания, направени от Нострадамус, светът свършва през 1999 г. Не свърши, за щастие.

Същата година, през 1999-та, хората мислели, че светът ще свърши, тъй като Нибиру вероятно била напът да се сблъска със Земята.

През 2000 г. Ричард У. Нун предрича „последното бедствие” и че дори ще се случи катаклизмично разместване на земната кора.

Също през 2000 г. се твърди, че Y2K ще предизвика края на света.

В 21 век:

През 2003 г. според Zeta Talk светът ще свърши, отново поради Нибиру.

  1. 2011 г. Говори се, че Големият адронен ускорител ще унищожи Земята, създавайки черни дупки. Олеле...

2012 г. – краят на календара на маите.

Говори се, че Исак Нютон предрекъл свършека на времето и казал, че ще се случи през 2013 г.

Между 2014 и 2015 г. Според Джон Хагий – старши пастор на църквата „Крайъгълен Камък” в Сан Антонио – тетради от лунни затъмнения (или най-общо наричани кървави луни) ще дадат сигнала за започването на края на времето.

По времето на Папа Франциск – папата, който наследи Папа Бенедикт XVI – се говори, че средновековният светия Малахия – ирландски светец и архиепископ на Армаг – уж предрекъл, че Петър Римлянинът (Petrus Romanus) ще е последният папа, а Рим ще бъде разрушен.

За едно слънчево изригване през 2015 г. се предрича, че ще създаде хаос на Земята, а някои мислели, че планетата щяла да бъде изпържена.

През 2016 г. пастор Рикардо Саласар казва, че е получил съобщение от Бога, че МАСИВЕН астероид – 9 км в диаметър – съставен от лед, пътуващ с 30 000 км в час, щял да удари Земята, убивайки милиони.

Денят на страшния съд от свършването на календара на маите така и не се слуи, но някои казват, че това е така, понеже сме го сметнали погрешно и че събитието щяло да се развие през 2016 г.

Според Дейвид Мийд – учен и изследовател с магистърска степен по статистика – светът ще свърши през октомври 2017 г., когато Нибиру се сблъска със Земята.

От началото на 2017 г., та чак до 2117 г. на Земята ѝ предстоят сто години сблъсъци с астероиди, според експертите.

Боб Гелдоф твърди, че светът ще свърши след  СЪБИТИЕ НА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ някъде около 2030 г.

Руският учен предупреждава, че през 2035 г. астероид убиец ще се сблъска със Земята. Освен това, шансовете за катастрофален сблъсък могат да се изчислят само 22 години напред.

През 2036 г. още астероиди ще представляват заплаха за Земята. Наричани „астероидите на века”, тъй като се сблъскват със Земята средно на около сто години, те биха могли да донесат гибел на Земята.

През 2106 г. още астероиди явно са напът да се сблъскат със Земята. Очаква се унищожителен астероид да удари Земята през 2106 г.

Уфф... и още астероиди, хора. През 2880 г. според seeker.com астероид би могъл да заличи живота на Земята. Открит за първи път през февруари 1950 г., 1950 DA е 1.1 километър широк астероид, който би могъл да се сблъска със Земята и да я унищожи.

До 11103 г. Теорията за края на света предполага, че има 95% шанс човешкият вид да изчезне.

Как мислите? Изглежда с течение на времето се тревожим повече за астероиди и комети, сблъскващи се със Земята, отколкото религия и религиозни писания. О, и няма никакви извънземни в списъка, освен тези от Нибиру – предполагаемия дом на Анунаките.

 

Go Back

Comment

View older posts »