Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Физици откриха втори пласт информация, скрита в ДНК-то ни

ДНК-то е очарователно нещо и изследвайки го, започваме да научаваме толкова много за това кои сме, от къде идваме и на какво сме способни (от биологична гледна точка).

от Арджун Уалия

Особено способностите ни трябва задълбочено да се проучат от преобладаващата научна общност.

И все пак, проучването на явления, като плацебо ефектът, лекуването от разстояние, телепатията и физическото въздействие на човешкото намерение, да не говорим и за връзката тяло-ум, е дало статитстически значителни резултати, които десетилетия са били достъшни в списанията само за специалисти.

По какъв начин това е свързано с ДНК? Ами, има множество кодове в нашето ДНК, които учените тепърва има да разбиват. Части от ДНК-то ни, например, нямат позната биологична функция, или поне все още не сме открили такава.

Може би имат духовни приложения, или пък са свързани с нефизическата сфера по някакъв начин. Тези привидно ненужни ДНК ни се представят като „отпадъчна ДНК”, или „некодирана ДНК”.  Но с всеки ден научаваме повече за тях, така че наименованието не е много точно.

Може да си мислим, че знаем много, но нещата, които си мислим, че знаем и приемаме за вярни непрекъснато се променят. За нас науката е била не по-малко валидна преди 50 години, колкото е валидна и днес, но теориите са се променили, понеже сме научили повече неща. И познанията ни за ДНК се промениха отново, както повърждават физиците, че има втори пласт информация, скрит в нашите ДНК, което означава, че има повече от един начин, по който мутациите на ДНК могат да ни влияят.

Начинът по който ДНК се навива контролира кои гени да се изявят в телата ни. Когато става дума за биология, ние сме научени, че ДНК „ни прави това, което сме, чрез последователност от букви.

След това тези кодове определят кои протеини да бъдат създадени, за да се произведе необхомидият ефект. Например, има код за протеин, който ще направи кожата ви кафява или очите ви тъмни и т.н..

Всичко това се определя от начина, по който ДНК е нагъната. Тъй като ДНК в тялото ни е извънредно дълга, достигаща дължина от близо два метра, тя трябва да е увита и нагъната по определен начин, за да се събере в тялото ни.

От доста време учените знаят, че начинът по който тя е увита и нагъната определя кои протеини да се изявят.

Биолозите в момента се опитват да изолират механичните знаци, които определят как ДНК е нагъната, което се влияе от множество външни фактори и други концепции, като епигенетика. Дори начинът, по който мислим и възприемаме заобикалящата ни среда, чувствата и вярванията ни могат да оформят нашата ДНК.

Някои от тези механични знаци са идентифицирани от група учени в Университета „Лайден” в Холандия.

Ръководени от Хелмут Сисел, както „Сайънс Алерт” обяснява, „те успяват да покажат, че тези знаци влияят на това как ДНК се нагъва и кои протеини се изявяват – допълнително доказателство, че механизмите на ДНК за записани в нашето ДНК и че са точно толкова важни за еволюцията ни, колкото и самият код”.

Дали генетичното настройване на хора е близо или вече е тук?

 

Генетичната манипулация вече се случва и всъщност имаме първия човек с манипулирана ДНК, за да се подмладят белите кръвни телца с 20 години.

И проучванията върху програмите от черния бюджет предполагат, че човешкото генетично инженерство вече се случва, за да подпомага милитаристичните планове.

Доказателството за съществуването на множество програми за супервойник, както и други, също толкова плашещи проекти, е доста убедително, но това е тема за друга статия, както и темата за черния бюджет.

Днес е трудно да различим какво е истинско и какво не и е тъжно, че е нужно преобладаващите медии да признаят нещо, преди масите да го приемат за истинско. Това е огромна власт, а ние знаем, че медиите са опорочени от финансовите, корпоративните и други програми на елита.

Наистина е очарователно да си представим на какво може да сме способни. Вероятно един ден ще изтрием всички заболявания, като се научим да манипулираме гените си, да включваме и да изключваме определени гени, дори да откриваме и нови.

Ами ако вече има интелигентна извънземна цивилизация някъде там във вселената, която да се е научила да настройва ДНК-то си, тъй че да могат да живеят стотици години?

Бъдещето на генетичната манипулация обещава много безкрайни възможности и докато много хора се притесняват от последствията от това, че се правим на Бог, аз твърдя, че вероятно тези типове открития просто са ни чакали да се спънем в тях, и че естественото ни приближаване до тези открития е част от „плана”, ако има такъв. Вероятно ние сами го създаваме.

Едно нещо обаче е сигурно – както при всяко ново откритие, не е важно какво намираме или каква технология ще развием, а е от значение съзнанието и намеренията зад това как ще използваме това познание.

Историята на иновациите ни постоянно е опорочавана от насилието и злоупотребата с власт, затова просто се надявам, че приближаваме по-мирна епоха на този етап от развитието ни.

Go Back

Comment

View older posts »