Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

За втори път от две години „Реещ се Град“ е бил забелязан от свидетели

Свидетели в Китай забелязали... за втори път от две години... реещ се град, нахлуващ в небето. Привидно.

Стотици хора забелязали „мираж“, който описват като „реещ се извънземен град“ над Юъян в Китай, карайки милиони потребители да се питат дали феноменът може да бъде научно обяснен.

Над един милион жители наричат Юъян свой дом и някои от зорките му граждани забелязали МАСИВНИ небостъргачи да се подават от облаците, докато надвисвали злокобно над града.

Хората започнали да снимат, мислейки че са се натъкнали на свръхестествен феномен.

Тази масова „истерия на реещия се град“ я има в Азия от две години, тъй като това не е първият път подобен феномен да бъде забелязван от хората.

Първият реещ се град бил документиран върху кадри, заснети в китайския град Фошан, където стотици хора забелязали същото нещо: масивни сгради, подаващи се от облаците на стотици метри над града.

Стотици хора застинали, гледайки „призрачния град“ в нещо, което било второто привидение на летящ град в Китай. Съобщава се, че мистериозният „град“ имал гигантски необостъргачи и други по-малки сгради, които ясно се виждат на видеото:

Сега, години след мистериозния инцидент във Фошан, хората в южен Китай документират още един реещ се град.

Но реещите се градове не са истински, нали?

Специалистите са стигнали до извода, че това което хората в Юъян са видели, всъщност не е илюзия, нито пък мираж, предполагайки че феноменът в Хунан е бил причинен от радиационна мъгла.

Кадрите, заснети от туристи и жители, които били до Езерото по това време, показват четири многоетажни сгради, реещи се над облаците в далечината.

В различните видеа онлайн могат да се чуят хора, които викат развълнувано на заден план „вижте, мираж“ и „бързо, да го снимаме“.

Не след дълго видеата стигат до китайските социални медии, като Weibo, оставяйки милиони объркани хора от реещия се уж град.

Само че метеорологичните специалисти казват, че в това няма никаква мистерия. Ли Донян, заместник директорът на Юъянското метеорологично бюро, казва в Шинхуа, че сградите са били истински и че са били покрити с радиационна мъгла.

Според Ли Донян радиационната мъгла обикновено се появява, когато земята се охлажда, карайки влагата във въздуха да се кондензира. Този феномен обикновено се случва през зимата при ясно небе и спокойно време.

 

Go Back

Comment

View older posts »