Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Разкрита е друга човешка времева линия: Греъм Ханкок разбива съвременната история

Греъм Ханкок е един от малкото големи пионери в алтернативната история. Работейки преди като журналист за големите медии, той се отправя на пътешествие, за да открие действителната истина за произхода ни. Проучването му е стряскащо и е доста възможно да изтрие стария разказ на историята.

от Масий Гани

Има доказателства, че времевата линия на цивилизацията се простира доста по-назад от просто десет хиляди години.

Известният древен монумент в Египет – Големият Сфинкс – стои днес, показвайки признаци на ерозия, сякаш покрай стените му е течала вода дълги години.

Това разбира се означава, че трябва да е имало дълги периоди на дъждове в пустинята Сахара по времето, когато е бил построен, тъй като водата трябва да се е допирала до него достатъчно дълго, за да причини ерозията, която се вижда върху Сфинкса.

В пустинята не е валяло дъжд от приблизително 5 000 години. Възможно ли е Сфинксът да е бил построен много по-рано, като точно след Ледниковия период, когато климатът е бил драстично по-различен?

Намираме и други доказателства за по-стари цивилизации по света, като монументът в Гьобекли Тепе в Турция, който датира отпреди приблизително 11 000 години.

Останките му показват структура, която се състои от грижливо подредени каменни плочи и издялани животни, като лъвове и газели, който не са живели в Турция или наблизо по онова време.

Откритията по тази структура със сигурност предполагат, че хората са живели в много по-напреднало общество, отколкото се мислеше преди (пещерняци или ранни земеделски заселници от откъснати групи от хора), поради по-високата популация и уменията / познанията, които са били нужни, за да го създадат.

Що се отнася откъде им е хрумнало да древните хора да издялат тези животни? Никаква представа.

Шокиращо, ако продължим да търсим, ще открием и други следи от цивилизации по света, които предшестват най-старите познати останки, като Дварака в Индия, 12 000 годишната мрежа от тунели, простираща се от Шотландия до Турция, и много други.

Тези цивилизации се се отличавали дори с културния си напредък. Най-забележителна е картата на Пири Реис, сглобена от един картограф през 1513 г., която акуратно изобразява света и контитнентите му, свързани, включително Антарктида.

Антарктида всъщност е показана като обитаемо от хора място.

Нивото на география и математика, показано на кратата – невиждано преди 19 век – е толкова акуратно, че тя е изпреварила времето си. Наличието на дължини, екватора, и дори места на Антарктида, които само сателити успяват да уловят, си остава необяснимо.

Атлантида?

Това са „пръстовите отпечатъци на боговете”, както се изразява Греъм Ханкок. Но откъде са се появили тези пръстови отпечатъци?

Греъм Ханкок твърди, че Антарктида някога е била Атлантида. Той вярва, че някога целият континент е кипял от живот, докато природни бедствия не променили климата до точка, когато нивото на моретата се покачило, а температурите се понижили.

Имало ли е наистина напреднала цивилизация на Земята по време, за което не сме и чували? И ако е имало, възможно ли е да е била по-напреднала от нашата? Събраните доказателства на Греъм Ханкок със сигурност са силен довод в подкрепа на това.

Книгите му Подземен свят: Мистериозният произход на Цивилизациятя, Пръстовите отпечатъци на боговете и най-новата му, Магьосник на боговете, навлизат в много повече подробности относно тази очарователна алтернативна история.

„Тази мощ дойде от Атлантическия океан, понеже в онези дни Атлантида беше годна за плаване” – Платон.

Go Back

Comment

View older posts »