Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Акашките записи – Огромна космическа библиотека?

Чували ли сте за Акашките записи? По общо мнение, Акашките записи са огромна космическа библиотека, където всичко, което някога е съществувало, и някога ще съществува, се съхранява: тя е като масивна банка за памет, намираща се извън границите на времето и пространството.

Вярва се, че Акашките записи съдържат всичкото познание и преживявания на нашата душа и действат като суперкомпютър с космическа информация, където можем да получим информация за миналите ни животи, настоящите и бъдещи възможности, (оформящи част от теорията за прераждането), както и смисъла на нашето съществуване.

Всеки момент, всяко изпитание, всяко чувство и мисъл, всичко се проявява там.

Но тези записи не съдържат само информация за човешката душа, по общо мнение. Акашките записи притежават и познанието за цялата вселена, от началото на живота до последните бъдещи възможности, проявени от микрокосмоса и макрокосмоса, тъй като това е пълна вселенска памет.  От теософска и антропософска гледна точка разбираме, че Акашките записи са резюме на всички човешки събития, мисли, думи, емоции и намерения, появили се в миналото, настоящето или бъдещето: перфектният инструмент за Пророк или Ясновидец.

Идеята, че такава банка памет съществува, очарова учените и философите от незапомнени времена.

Акаша е термин за етерното пространство в традиционната Индийска космология.

На древен санскрит той се използва, за да опише „етера”, който е неосезаем, нематериален, фин и недоловим флуид, който древните индуси вярвали, че съществува във „вътрешността” на цялата вселена и е движещата сила на звука и живота.

Както е отбелязано в космологията на Сурат Шабда Йога, Акашките записи се намират в каузалната плоскост Трикути. Вярващите в Акаша правят много твърдения колко обширно е била използвана Акаша, включително:

  • Ведите на индусите и самият санскрит са били извлечени от Акаша.
  • В Египет тези, които можели да четат Акаша, били издигани на високи позиции и съветвали фараона за всекидневни дейности и тълкуване на сънища.
  • Друидските култури на Ирландия, Шотландия, Уелс и Англия демонстрирали способността да се навлиза в Акаша.
  • Библията нарича Акашките записи „Книгата на живота”, както в Стария завет (Псалм 69:28), така и в Новия завет (Филипяни 4:3, Откровение 3:5, 13:8, 17:8, 20:12, 20:15 и Откровение 21:27, „и няма да влезе в него нищо нечисто, нито който върши гнусни работи и лъжа, а само ония, които са записани в книгата на живота при Агнеца”).

Алис А. Бейли пише в книгата си „Светлината на душата” на „Йога Сутра на Патаняли – Книга 3 – Постигнатото единение и неговите резултати” (1927):

Акашкият запис е като огромен фотографски филм, регистриращ всички желания и земни преживявания на нашата планета. Тези, които проникнат в него, ще видят изобразено: Преживяванията на всяко човешко същество от началото на времето, реакциите от преживяванията на цялото животинско царство, натрупването на мисловните форми от кармично естество (въз основа на желанията) на всяка човешка единица във времето. Тук се намира голямата заблуда на записите. Само обучен окултист може да направи разликата между действителните преживявания и тези астрални картини, създадени от въображение и страстно желание.

С други думи, можем да дефинираме Акашките записи като „данни”, които на теория съществуват на едно място, не-физически, извън времето и пространството. Акашките записи могат да се резюмират и като вид безкрайна памет (на всичко, което се е случило от началото на времето), която се е запечатала и регистрирала в етера.

Свързване с космическата библиотека

И тъй, ако такава библиотека съществува, има ли начин да се влезе в нея? Да се проникне в тази информация, преминавайки всички ограничения и откривайки неща, които вероятно е по-добре да не се знаят?

Ако се замислим за Акашките записи и важни хора в историята, като Нострадамус, Едгар Кейси и Баба Ванга, не може да не се зачудим, дали нямат нещо общо.

Ако Акашките записи съдържат всичкото познание и историята на цялата вселена, от началото на живота до последните бъдещи възможности, проявени от микрокосмоса и макрокосмоса, то влизането в тази космическа библиотека означава, че този, който навлезе в нея, би имал достъп до безкрайна информация.

Ако всичко, което се е случило, което се случва и тепърва има да се случва, се намира в тази предполагаема космическа библиотека, то влизането в нея би означавало, че човек би могъл да знае за бъдещи събития, които предстоят да се случат.

Той би станал ясновидец. Пророк. Човек, който има достъп до информация, какъвто другите нямат.

Нострадамус – един от най-прословутите ясновидци в историята на Земята

През 1555 г. Мишел дьо Нотр-Дам, известен още като Нострадамус, започва да пише поредица от мистериозни стихове, изпълнени със странни идеи, странна информация. Твърди се, че това били изумителни предсказания за бъдещи събития на Земята. Вярва се, че чрез творбата си Нострадамус е успял да предскаже катаклизми и бедствия стотици години преди да се случат.

Освен това, твърди се и, че Нострадамус предрекъл цялата световна история от смъртта си досега, и доста след това.

На френския лекар и аптекар се приписва предсказването на Големия чикагски пожар от 1871 г. и възхода на Хитлер през 30-те години на миналия век. Той предсказал и 11 септ. 2001, като написал: Земетръсен огън от центъра на Земята ще породи трепет в Новия град. Две големи скали ще воюват дълго време; После Аретуза ще направи нова река да почервенее.

На него се приписва и предсказването на кацането на луната, убийството на Кенеди и атомната бомба.

И тъй, как го е направил? Дали предсказанията му не са резултат от поеми и лични писания, които са били изтълкувани погрешно?

Или пък е възможно, както някои автори предполагат, Нострадамус наистина да е успял да предскаже бъдещето? И го е направил, като е проникнал в мистериозна космическа енергия: Акашките записи.

Едгар Кейси – другият Нострадамус

Наричан от мнозина спящият пророк, Едгар Кейси си остава един от най-популярните ясновидци, въпреки факта, че малцина са запознати с труда му.

Кейси е отговорен за много пророчества, които вече са се изпълнили днес, като Втората световна война, или смъртта на няколко президента, включително Кенеди.

Той посветил живота си да проучва теми, свързани с въплъщаването, ясновидството, НЛО, Атлантида, духовността и лечителството, както и много други.

Също както Нострадамус, той сякаш имал невероятния дар да вижда неща, които предстои да се случат много години напред в бъдещето. Той обявил събуждането на вулканите Везувий и Етна.

През 1934 г. той предрекъл, че по-голямата част от японската територия ще потъне в морето. Любопитно, японският геолог Нобичико Обара твърди, че япония непрекъснато потъва в морето – по два-три сантиметра на година.

И тъй, как го е направил? Възможно ли е, също както Нострадамус, Кейси да е успял да влезе в Акашките записи?

В „Законът на Едно, Книга 1” Едгар Кейси е попитан как получава информацията си. Отговорът е от „Ра”.

Баба Ванга и невероятните ѝ пророчества

Също както Нострадамус и Кейси, Баба Ванга – сляпа ясновидка от България – предрекла невероятни неща от бъдещето.

Българката е наричана от много автори Нострадамус от 20 век. По някакъв начин тя успяла да предскаже терористичните атаки на 11 септември, Цунамито в Индийския океан през 2004 г., а също така предупредила света за терористичната група ИДИЛ още преди десетилетия.

11 септември според Баба Ванга:

 „Ужас, ужас! Американските братя (вярва се, че това се отнася двете кули „братя”) ще паднат след като ги нападнат стоманени птици (смята се, че това са двата отвлечени пътнически самолета). Вълците ще вият в храстите [bush] (вярва се, че това се отнася за тогавашния президент на САЩ – Джордж Буш) и невинна кръв ще се пролее”.

Тя успяла да предскаже и трагичната съдба на руската подводница в Курск през 2000 г.:

„При смяната на века, през август 1999 или 2000 година, Курск ще се покрие с вода и цял свят ще плаче за него”.

 

Go Back

Comment

View older posts »