Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

6 причини защо древен Египет се свързва с извънземни посещения

От време на време, когато говорим за древен Египет, не можем да не се зачудим как за Бога хората са успели да построят пирамидите – в Гиза – без да използват технологии като колелото. Как са пренасяли масивните каменни блокове, някои от които тежащи повече от 50-60 тона, от каменоломна, намираща се на повече от 300 километра, а след това да ги наредят, един по един, създавайки Хеопсовата пирамида?

Точно заради такива мистерии поглеждаме отвъд приемливото и се отклоняваме към теми, свързани с посещения на древни извънземни, като се опитваме да проучим, дали е възможно преди хиляди години, древни извънземни да са посетили Земята и да са помогнали на древните цивилизации да прогресират през времето.

Ами ако има мъничък шанс преди хиляди години извънземни НАИСТИНА  да са посетили Земята и древните цивилизации по света да са получили познание и технологии много по-напреднали от тези, които имаме днес?

Вероятно, но какво ли не е конспирация днес?

Пирамиди: Конструкцията на колосалните древни египетски пирамиди продължава да повдига множество въпроси за науката. Този факт е достатъчен за мнозина да вярват, че постройките са били издигнати с помощта на извънземна технология, или дори от извънземни.

Въпреки че някои биха казали, че не вярваме на предците си достатъчно, истината е, че има няколко енигми, свързани с пирамидите в Гиза и древната египтеска цивилизация като цяло. Конвенционалните учени казват, че Хеопсовата пирамида е била гробница. Само че не са намерени никакви мумии и няма никакви йероглифи, описващи целта на пирамидите и специално на Хеопсовата пирамида.

Йероглифи: Има някои наистина шантави йероглифи в древен Египет. Някои от тях описват фигури, които могат да се тълкуват като летящи превозни средства, извънземноподобни същества и дори великани. Има обаче няколко не толкова чудновати обяснения за тези символи. Само че някои от тези йероглифи са достатъчно доказателство за много автори да предположат, че извънземните са имали нещо общо с древен Египет.

Да се отклоним малко към царството на конспирациите. Сър Уилям Петри: Няколко автори твърдят, че английският археолог Сър Уилям Петри пазил в частната си колекция мумии с извънземен произход. Някои дори вярват, че тези неща понастоящем се намират в тайна камера в музея „Рокфелер” в Йерусалим. Иха!

Електричество: Трудно е дори да си представим как древните египтяни са построили величествените си пирамиди и храмове без напреднала технология. Някои предполагат, че може да има доказателство за напреднала технология в древен Египет и че цивилизациите, управлявани от безброй фараони, са имали достъп до електричество. Поддръжниците на тази теория сочат Дендеровата крушка – в храма на Хатор в храмовия комплекс в Дендера – и т.н. Багдадски батерии.

Още ли не сте убедени? Ами нека ви запозная с папируса на Тули – апокрифен документ, който уж описва появата на летящи чинии по времето на фараона Тутмос III. Въпреки че някои сляпо вярват в автентичността на папируса, други твърдят, че текстът не е истински.

Но ако дори и това не е достатъчно, имаме Туринския царски канон – древен папирус, който доказва, че „богове” са царували над древен Египет. Интересно, последните два реда на Туринския царски канон, които сякаш представляват резюме на целия древен текст, са особено интересни и ни напомнят на Шумерския списък на царете.

Туринският царски канон твърди: „... почитаните Шемзу-Хор – 13 240 години; Царува преди Шемзу-Хор – 23 200 години; Общо 36 620 години”.

 

Go Back

Comment

View older posts »