Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

7 необясними открития, които са били направени на Марс

Доказват ли тези 7 аномални открития, че Марс е бил населен?

Вероятно всички можем да се съгласим, че Марс е една от най-очарователните планети – освен Земята – в нашата слънчева система. Научили сме толкова много за червената планета, че си променихме мнението за почти всичко, което преди сме си мислили за Марс. Изследователите най-накрая знаят, че Марс невинаги е бил пусто и враждебно място. Всъщност, преди милиони години червената планета може да е бил мистериозно подобен на Земята.

През последните години учените откриха, че на повърхността на Марс има течаща вода – откритие, което драстично промени всичко, което някога сме знаели за Марс. Фактът, че НАСА знае, че на Марс има вода, означава че могат да избират най-добрите места в търсене на примитивен живот. Ако има вода, то вероятно на Марс би могло да има живот.

Но не само течаща вода открихме на Марс. Учените от НАСА най-накрая доказаха, че червената планета е имала атмосфера, подобна на тази на Земята в далечното минало, което означава, че може би, в далечното минало, Марс може би е поддържал живот, когато червената планета била подобна на Земята, с океани, реки и езера.

Но не само важни открития направиха учените на Марс тази година. Много уфолози по света идентифицират странни структури в снимките на НАСА от червената планета. Докато някои от тези „постройки“ не са нищо повече от парейдолия, която си играе с умовете ни, някои от тези „обекти“ не могат да бъдат рационално обяснени и и това кара мнозина да вярват, че има възможност в далечното минало Марс да е бил населяван от древна цивилизация. Тук ще ви представим някои от най-мистериозните находки, които според уфолозите сочат към съществуването на древна марсианска цивилизация в далечното минало.

Първата находка, която намираме за особено интересна, е т.нар. „Купол“ на Марс

Според хора по цялото земно кълбо, това може би е едно от най-невероятните изображения, заснети някога на повърхността на червената планета. Погледнете отблизо изображението и какво е първото, за което се сещате? Не прилича ли това на купол на Марс? Изображението, заснето от панорамната камера на марсохода, може да бъде видяно в уеб сайта на НАСА (Sol. 4073). На мистериозното изображение ясно можете да видите полусфера, подаваща се от горната част на хълма. Куполовидният обект сякаш не се връзва със заобикалящия го терен и невероятно се откроява в изображението, заснето от марсохода „Опортюнити“.

Мистериозна статуя, намерена на Марс?

Въпреки че много от находките на Марс доста лесно могат да бъдат опровергани, има някои находки, които не се поддават на никакво логично обяснение. Такъв е случаят с изображението, което виждаме в тази статия, изображение което явно не се поддава на никакво обяснение и прилича на древна шумерска статуя, каквито често са били срещани в древна Месопотамия на Земята. Според търсачите на НЛО на едно от изображенията, заснето от марсохода „Кюриосити“, изследващ червената планета, се вижда нещо, което прилича на глава на мистериозна статуя. На мистериозното изображение уфолозите вярват, че ясно можем да различим лицето на статуята, две очи, нос, уста и типичната оформената като конус брада, която виждаме при почти всички древношумерски статуи на нашата планета. От виждането на Куполи на Марс, до статуя и нещо, приличащо на цели постройки, погребани под повърхността на червената планета, виждали сме безброй мистериозни изображения от съседната ни планета, които не се поддават на обяснение.

Йероглифи на Марс

Въпреки че на медиите по целия свят им е много трудно да осмислят възможността някои от тези изображения всъщност да са малко по-мистериозни, от това, което всеки иска да приеме, уфолозите продължават да преглеждат хиляди изображения от Марс и твърдят, че някои от тях са ясно доказателство, че в миналото на Марс е съществувал живот. Тези изображения не само показват, че Марс е бил населен, а и че на планетата са се развивали цивилизации и днес виждаме следи от тяхното съществуване, благодарение на множеството изображения, които марсоходите на НАСА изпращат на Земята, твърдят уфолозите. Докато много хора вярват, че тези изображения може в действителност да са принадлежали на изкуствени структури на Марс, скептиците продължават да са уверени, че това, което виждаме тук, не е нищо повече от парейдолия и странно изглеждащи геологични образувания. А вие какво мислите?

Марсианският „Стоунхендж“

Запознайте се с „Марсхендж“ – мистериозно скално образувание, което е било забелязано на повърхността на червената планета. Мистериозното образувание е разположено върху една могила, която се издига от повърхността и сякаш ясно е оградена от ров. Мисля, че можем да се съгласим, че това, което виждаме тук е малко вероятно да е резултат от парейдолия. Но възможно ли е да наблюдаваме древен монумент на Марс? Това мистериозно скално образувание ясно напомня на добре познатия Стоунхендж в Британия и е много слабо вероятно да е резултат от Майката природа на Марс. Мистериозното скално образувание на Марс е унигално в района, в който е фотографирано, и както ще видите в оригиналното изображение, няма нищо наоколо, което да прилича по какъвто и да е начин на мистериозните скали, оформени в кръг.

„Още“ една статуя на Марс?


Дали гледаме статуя на повърхността на Марс? Или пък това си е просто скала и парейдолията си прави шеги?

Въпреки че много хора няма да се съгласят и ще кажат, че това е просто пример за парейдолия, която ни кара да виждаме неща, които ги няма, много други вярват, че Марс наистина е поддържал живот в далечното минало и марсоходите на НАСА намират доказателства за това днес. За да видите суровото изображение, предоставено от НАСА, последвайте тази връзка и свалете TIFF документа с висока резолюция, където ще намерите въпросния обект.

Въпросното изображение е извънредно интересно и трябва да е от изкуствено естество според търсачите на НЛО и всеки друг, който се надява да намери следи от живот на Марс. В панорамния изглед, който това изображение PIA 17931 предлага, трябва да можем да видим, в долния десен ъгъл, един артефакт, който странно напомня на статуя. Според НЛО ентусиастите тази „статуя“ дори има очи, нос и уста, и е невъзможно да е в резултат от майката природа на Марс.

Мистериозното „Извънземно“ от Марс


Решително доказателство за живот на Марс: Дали „Кюриосити“ е щракнал изображение на мистериозно „създание“ на Марс?

Марсоходът на НАСА „Кюриосити“ е щракнал още едно невероятно изображение от Марс, което поражда множество дебати дали има или няма живот на червената планета. Много хора вярват, че макар и условията на повърхността на Марс да са твърде сурови, за да поддържат живот, има живот под марсианската повърхност и това ново изображение на марсохода „Кюриосити“ на НАСА пробуди дебата между изследователите, уфолозите и медиите, дали има живот на Марс. „Особеното“ изображение сякаш показва „нещо“ висящо върху зъберите на червената планета, или поне така изглежда, нали? Не виждате въпросния обект? Погледнете внимателно централната дясна част на изображението и ще забележите странен обект, който ясно изпъква от останалия околен пейзаж. Има скалина Марс, има скали, които може да изглеждат малко странни, а след това виждате обекти като този на изображението. Нещо, което съвсем не е на място и не изглежда като скала. Въпросният обект сякаш има десет странно оформени „нишки“ или „пипала“, излизащи от центъра на овалната „структура“.

Пирамида на Марс?

Марсоходът „Кюриосити на НАСА е фотографирал едно от най-интересните изображения на повърхността на Марс, откакто е кацнал на червената планета през 2012 г. „Кюриосити“ е изстрелян от Кейп Канаверал на 26 ноември 2011 г., в 10:02 часа източно време на борда на космическия апарат MSL и каца на Еолис Палис в кратера Гейл на Марс на 5 август 2012 г.

Можете да видите суровото изображение на пирамидата тук.

Макар и много хора да предполагат, че това е просто поредното съвпадение на скално образувание на червената планета, други вярват, че съвършената геометрия на структурата предполага, че това е изкуствено създадена конструкция и че по никакъв начин не е парейдолия или трикове на светлосенките. „Съвършената“ симетрия на структурата е очебийна и „пирамидата“ изпъква от останалите марсиански скали. Вярва се, че ъглите и линиите на пирамидата са издайнически знак, който отличава естествените образувания от изкуствените.

Въпреки че някои от тези изображения вероятно не са нищо повече от триковена светлосенките, някои от тях със сигурност са интересни и заслужават допълнително проучване.

Go Back

Comment

View older posts »