Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Мистериозната торбичка на боговете: изобразена в Шумер, Америка и Гьобекли Тепе

Как е възможно хилядогодишни изображения на Анунаките да показват боговете, държащи мистериозна торбичка, и на другия край на света да октриваме същото нещо, изобразено от древните мезоамерикански цивилизации? Изобразена от древните шумерски репрезентации на Анунаките, мистериозната „торбичка” на боговете се среща при няколко култури в Америка и Гьобекли Тепе. Съвпадение?

Убедително доказателство – намерено през последните две-три десетилетия – доказва, че човечеството е вид с амнезия. Безбройните открития по цялото земно кълбо ни карат да поставим под въпрос всичко, отнасящо се до произхода на човечеството, древните култури и историята като цяло.

Бавно и парче по парче събираме парченца от МАСИВНИЯ пъзел, които ни насочват в правилната посока, когато търсим отговори, на чиито въпроси конвенционалните учени не могат да напълно да отговорят.

Как ще обясните безбройните прилики сред цивилизациите, населявали Земята преди хиляди години, които били разделени от десетки хиляди километри?

Защо почти всички древни култури по Земята решават да строят пирамиди? И защо толкова много пирамиди така странно си приличат?

Сякаш почти всички древни цивилизации са следвали един и същи план. Сякаш някак древните култури са били свързани помежду си преди хиляди години.

Една от най-интересните и удивителни енигми може да се проследи до древна Месопотамия – обичайно наричана Люлка на цивилизацията – където мистериозен мотив кара множество автори да поставят под въпрос историята, на която са ни учили.

Древните шумери изобразявали древните Анунаки с любопитни предмети. Два от най-интересните обекти, срещани при древните шумерски божества, са „ръчният часовник”, срещан по почти всички изображения, и мистериозната „торбичка”, носена от боговете.

Любопитно, ако пропътуваме хиляди километри по земното кълбо от Месопотамия до Америките, ще открием, че древните Маи, Ацтеки и други древни цивилизации използвали същия мотив, когато изобразявали божествата си.

Освен това, ако отидем до Египет, ще видим символа Анкх, също разнасян наоколо от боговете, също като мистериозната торбичка в древна Месопотамия и Америките.

Защо древните цивилизации в Америка, Египет и древна Месопотамия изобразявали божествата си с мистериозен обект в ръка? Възможно ли е всички древни култури в Америка, Египет и Месопотамия да са били посетени от едни и същи богове?

Интересно, древните Анунаки почти винаги били представяни в хуманоидна форма, макар и множество характеристики да показват ясни разлики между Анунаките и обикновените човеци, чертите на лицето на древните Анунаки-богове винаги били добре скрити благодарение на големите бради.

Също както древните шумери изобразявали божествата си в хуманоидна форма, така и древните египтяни и различните култури в Америките правели същото.

Очевидният въпрос тук е защо? Защо древните култури – разделени на хиляди километри една от друга – изобразяват божествата си по почти идентичен начин? Освен това, как изобщо е възможно древните шумери да са изобразявали боговете си, носещи мистериозна торбичка, и хората на другия край на света да правят същото?

На археологическия обект Ла Вента намираме каменна стела, изобразяваща древния мезоамерикански бог Кетцалкоатъл, който държи в ръка същата „торбичка”, която виждаме в древните шумерски изображения.

Но това не е единственото място в Мексико, където е намерено любопитното изображение.

Ако отидем до Тула – важен регионален център, който стига зенита си като столица на Толтекската империя между падането на Теотихуакан и възхода на Теноктитлан – ще намерим масивните им статуи на „Атланти”, и ако се вгледаме отблизо, отново ще забележим присъствието на мистериозната торбичка.

Ако отидем до Гьобекли Тепе, намиращо се на отдалечен хълм в южна Турция, ще открием същото НЕЩО.

Гьобекли Тепе е един от най-старите (ако не и най-старият) древни мегалитни храмове на нашата планета. Там, преплетени масивни каменни стълбове, подредени в низ от пръстени, се извисяват гордо и разказват хилядолетна история, когато различни цивилизации са властвали над планетата.

Мистериозният храм, който се състои от три огромни каменни кръга, е бил умишлено заровен поради неизвестна причина в далечното минало. След 13 годишни разкопки арехеолозите, изследващи древния обект, не успяват да наерят и едно каменоделно сечиво. Никой не може да разбере как древното човечество, за което се вярва, че е било неспособно на такива подвизи, е успяло да издигне някои от най-големите каменни конструкции на планетата.

Дали наличието на мистериозната торбичка, носена от боговете, показва че тези две култури са били свързани по мистериозен начин?

Защо древните култури изобразяват боговете си, носещи мистериозната торбичка? Какво ли е имало в нея?

И най-важното, как изобщо е възможно мистериозната торбичка да присъства при различните цивилизации по земното кълбо – които според конвенционалните учени никога не са били свързани?

Ами ако древните Анунаки – изобразени от древните шумери – и боговете, които посетили древните Маи, Ацтеки, Толтеки и Олмеки, са всъщност ЕДНИ И СЪЩИ?

 

Go Back

Comment

View older posts »