Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Канадските военни разследват странен ШУМ в АРКТИКА

Мистериозен, зловещ шум сякаш идва от дъното на морето в Арктика и канадските военни са били извикани на помощ, за да се разбере какво става. Според ловци, близо до Иглулик, Нунавут, странен шум прогонва дивите животни. Никой не може да обясни откъде точно идва шумът или какво го причинява. Но явно проблемът е сериозен, след като Канадските въоръжени сили разследват случая.

Както съобщава СВС, местните имат най-различни теории за това какво причинява тези енигматични звуци. Някои вярват, че бученето или бръмченето е причинено от минна компания, за която се знае, че работи наблизо, докато други свързват Грийнпийс с „апокалиптичния” звук.

Само че както Грийнпийс, така и мината отричат да имат каквото и да било със зловещия звук.

Известно е, че Арктика е привлекателна точка не само за миньорство, но и за туризъм и военни учения, но от всички теории сякаш никоя не обяснява какво причинява този мистериозен звук. И понеже нищо и никой не може да обясни звука, Премиерът на Нунавут се обръща към Министерството за национална отбрана (МНО) с молба да се намесят и да разследват мистериозния звук.

Motherboard се заема с по-нататъшното разследване.

 „Министерството на националната отбрана беше информирано за странни шумове, издавани в пролива Фюри и Хекла, и Канадските въоръжени сили предприемат съответните мерки, за да изследват ситуацията”, казва говорителят на МНО, Ивън Короневски в имейл до Motherboard.

 „Благодарим за информацията, предоставена ни от правителството на Нунавут, и ще предоставим резултатите на Премиера, след като приключи разследването”, добавя той в имейла.

Освен това, МНО съобщава, че:

„Въздушният екипаж извърши най-различни мултисензорни претърсвания на зоната, включително акустично претърсване в продължение на 1.5 часа, без да открие каквито и да е акустични аномалии”, пише говорителят на МНО в имейл. „Екипажът не засече никакви контакти на повърхността и под повърхността. Екипажът забеляза две малки стада китове и шест моржа в зоната на интерес”.

Но китовете не са вероятен източник.

Докато описва теорията за „китовете, причиняващи зловещия звук”, професор Стив Фъргюсън от Университета в Манитоба, който изследва еволюционната екология на големи арктически животни като китовете, казва че е възможно, но силно невероятно китовете да са причината за мистериозното бръмчене.

 „Китовете Белуга и Нарвал често използват ехолокация”, казва Фъргюсън. Тази ехолокация „би могла да плаши рибата, която китовете ядат, но е малко вероятно да плаши дивата природа”.

„Мисля, , че трябва да се допусне, че бръмченето е по-скоро човешки звук”, добавя Фъргюсън.

И така, ако мистериозните звуци не са в резултат от китовете, възможно ли е да има неща в Арктика, за които си нямаме никаква представа? Според много изследователи и уфолози, както Арктика, така и Антарктида, са масивни привлекателни точки за аномални феномени.

Go Back

Comment

View older posts »