Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Ноевият ковчег НАМЕРЕН: Изследователите 99.9% сигурни в безпрецедентното Библейско откритие, други не са чак толкова убедени

Специалистите може би току-що направиха най-удивителното откритие някога. Според докладите изследователите са 99.9% сигурни, че са намерили останките на Ноевия ковчег.

В Библията Ноевият ковчег е съдът от потопа в Битие, чрез който Бог пощадява Ной, семейството му и част от световните животни от потопа.

Според Битие, Бог дал инструкции на Ной за построяването на ковчега. Седем дни преди потопа Бог казал на Ной да влезе в ковчега с домакинството си и животните. Историята продължава с описанието как ковчегът се носил по водите 150 дни, а след това се спрял върху планината Арарат и последвалото отдръпване на водите.

Векове наред изследователи, археолози и специалисти по Библията търсят неуловимия съд, като накрая започнали да вярват, че той е просто мит.

Само че екип от изследователи „евангелистки християни” твърдо вярва, че са намерили доказателство за Ноевия ковчег под снега и вулканичните наноси на планината Арарат в Турция, точно където Библията казва, че е.

„Не зная за някоя експедиция, която да е отишла да го търси и да не го е намерила”, казва Пол Зимански, археолог специализиращ в Средния изток в университета „Стоуни Брук” в щата Ню Йорк.

Според Noah’s Ark Ministries International – документален екип, базиран в Хонг Конг, са открили дървени парчета от масивна структура, която според резултатите от първоначалното въглеродно датиране, датира отпреди около 4 800 години. Останките на т.нар. Ковчег са намерени на около 4 000 метра надморска височина.

„Не е 100% сигурно, че това е Ноевият ковчег, но мислим, че 99.9% е”, Юнг Уинг Чунг – режисьор, придружаващ изследователите, казва за „Дейли Мейл”.

Според докладите екипът от изследователи твърди, че е открил през 2007 и 2008 година седем големи дървени каюти, заровени на около 4000 метра над морското равнище близо до върха на планината Арарат.

„Структурата е разделена на различни площи”, казва членът на екипа на Noah’s Ark Ministries International Ман-фе Юн в заявление.

„Вярваме, че дървената структура, в която влязохме, е същата структура, записана в историческите разкази...:

Според екипа изследователи това е доказателство за Ноевия ковчег и великия потоп.

„Видях структура, построена с подобен на дъски дървен материал. Всяка дъска беше около 20 сантиметра широка. Виждаха се щипове – доказателство за древна конструкция, предхождаща употребата на метални гвоздеи. Повървяхме около стотина метра до друго място. Виждаха се натрошени дървени парчета, забити в ледник, някои от които дълги по 20 метра”.

Групата изследователи е твърдо убедена, че са открили дървени стени, врати и стълбища, които са изграждали Ноевия ковчег преди около 4 800 години, който е оцелял в катаклично глобално събитие, познато като великия потоп.

Въпреки че много хора се съмняват, че Великия потоп изобщо го е имало, истината че, че тази „история” е на хиляди години. Много хора са запознати с разказа за потопа в Битие, който е записан в глави 6 – 9 в Книга Битие в Библията. Само че, истината е, че великият потоп се споменава и по-рано в напълно различни текстове.

Легендата за потопа – или по-скоро разказът – разказва за намерението на Бога да върне Земята в състоянието ѝ преди сътворението. Потопът бил пратен на Земята като средство тя да бъде „нулирана”. Бог праща потопа поради прегрешенията на човечеството, а след това я прави отново, използвайки микрокосмоса на Ноевия ковчег.

Потопът се счита за обръщане на творението.

За да видите цялата картина, „Великият потоп” присъства у почти всички култури по земното кълбо: Месопотамските истории за потопа, Девкалион в Гръцката митология, разказът за потопа в Битие, Хиндуистките текстове от Индия, Бергелмир в Скандинавската митология и в преданието на народите Киче и Мая в Средна Америка, индианското племе Оджибва в Северна Америка, Муиските и Канарската конфедерация в Южна Америка.

Но това, което хората не знаят, е фактът, че НАЙ-СТАРАТА и най-древна история за Великия потоп произхожда от древен Шумер.

Според древните надписи тъкмо в „Ериду” – днешния Абу Шахрейн в Ирак – боговете създали първия град на планетата. Ериду бил дом на шумерския бог Енки, който издигнал града през 5400 г.пр.Хр.

Само че, въпреки че базираният в Хонг Конг екип вярва, че наистина са намерили Ноевия ковчег, експертите по Библията не са съгласни.

„Цялата теория е странна, понеже Библията ни казва, че ковчегът е спрял някъде в Уратру” – древно царство в източна Турция – „и едва по-късно хората започнали да идентифицират планината Арарат с Уратру”, казва Джак Сасън, професор по еврейски и библейски науки в университета Вандербилт в Тенеси.

Зимански от „Стоуни Брук” се съгласява: „Никой не свързва тази планина с ковчега преди десети век пр.Хр.”, казва той, допълвайки че няма никакви геологически доказателства за масов потоп в Турция преди около 4000 години.

Изследователите от Noah’s Ark Ministries International „играят на съвсем различен стадион от нас”, казва Зимански. „Те играят без никакъв оглед на археологическите, историческите и геологическите записи”.

 

Go Back

Comment

View older posts »