Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Енигмата зад Анунаките – боговете, създали нашата цивилизация

Анунаките, (изписвани още Ануна, Ананаки), са група богове, които се появяват в митологическите легенди на древните шумери, акадци, асирийци и вавилонци.

Анунаките са най-влиятелните божества в пантеона, потомци са на Ан – бога на небесата, а основната им функция е да отсъждат съдбите на човечеството.

Според месопотамската митология Ануна първоначално били най-могъщите богове и живели с Ану на небето.

В поемата Енума Елиш Мардук е този, който създава човечеството и разделя Ануна между небето и земята и им разпределя задачи. След това Ануна, благодарни на Мардук, основали Вавилон и построили храм в своя чест, наречен Есагила.

Преоткриването на термина Анунаки от акадската си форма се появява през 1964 г. след публикуването на „Древна Месопотамия: Портрет на една мъртва цивилизация” от асириолога Адолф Лео Опенхайм, който популяризира тази идея.

Зекария Сичин е този, който допълнително популяризира термина Анунаки.

Най-ранната известна употреба на термина Анунаки идва от надписите от времето на царуването на Гудеа и третата Урска династия.

В най-ранните текстове името се прилага към най-важните и могъщи божества в древния шумерски пантеон: потомците на небесния бог Ан.

Зекария Сичин публикува дузина книги, известни като „Хроники на Земята”, от 70-те години на миналия век, които допълнително се спират на изучаването на древните Анунаки.

В книгите, публикувани от Сичин, шумерските плочи с клиновидно писмо и библейските текстове уж са преведени в оригиналното си написване, разкривайки очарователни подробности, които бързо добиват популярност сред читателите.

В книгата „Дванадесетата планета” авторът описва пристигането на Анунаките на Земята от предполагаема планета, наречена Нибиру, преди около 450 000 години. Анунаките били високи същества, около три метра високи, с бледа кожа, дълга коси и бради, които се заселили в Месопотамия и чрез генно инженерство ускорили еволюцията на Неандерталеца до Homo Sapiens, предоставяйки гените си и така създали човечеството.

Историята как Анунаките създали човечеството е доста подобна на създаването на човека от Бога, както е записано в Библията. Историята разказва как Енки взел глина и ѝ придал форма въпреки факта, че първият му опит бил неуспешен.

Ранните човеци смятали Анунаките за богове, тъй като били изключително интелигентни в техните очи и притежавали технологии, каквито човечеството никога преди това не било виждало.

Някои автори твърдят, че доказателство за Анунаките може да се намери в Библията, където те са наречени „Нефилими”, въпреки че други преводи ги наричат „исполини”.

Според писанията на Сичин, технологията и могъществото на Анунаките все още са недостижими за нас, тъй като Анунаките имали способността да пътуват в космоса и генно инженерство преди 450 000 години.

Вярва се, че древните Анунаки допринесли много на Земята с технологии, които все още са ни неизвестни, и че имали роля в построяването на пирамидите по света и множество други древни мегалитни обекти.

Предположенията на Сичин се отхвърлят от учените, историците и археолозите, които не са съгласни с неговия „превод” на древните текстове и неразбирането му на физиката.

И тъй, кои били Анунаките? Дали са просто част от древна легенда? Или пък е възможно, както много други автори твърдят, божествата от древна Месопотамия действително да са отговорни за създаването на нашата цивилизация?

 

Go Back

Comment

View older posts »