Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Това са смразяващите предсказания на Нострадамус за 2017 година

Нострадамус прави множество предсказания в книгата си Les Propheties, първото издание на която се появява през 1555 г. и съдържа 353 четиристишия. Сред най-известните му предсказания са кацането на Луната, убийството на Дж. Ф. Кенеди, Хитлер, атомната бомба и 9/11. За 2017 година френският пророк има няколко смразяващи предсказания.

Мишел дьо Нотр-Дам, по-известен като Нострадамус, е знаменит лекар и астролог, който прави ред предсказания през шестнадесети век, чиято валидност продължава да изненадва цели поколения през вековете.

Нострадамус е най-известен с книгата си Les Propheties, която се появява през 1555 г. и съдържа 353 четиристишия. Макар и академичните изследователи да твърдят, че асоциациите, които се правят между световните събития и четиристишията на Нострадамус, са предимно резултат от погрешни тълкувания или преводи, милиони хора и големите агенции ина пресата му признават предричането на множество важни световни събития.

В миналото френският пророк предвидил неща, които мнозина вярват, че са просто съвпадение. Само че някои от тях са повече от очарователни.

В миналото Нострадамус предвидил Хитлер: „От дълбините на западна Европа, дете ще се роди на бедни родители, той с езика си ще увлече голяма войска; славата му ще се уголеми към изток”. „Зверове освирепели от глад ще прекосят реките, Великото бойно поле ще е против Хистер. Към желязна клетка великият ще бъде завлечен, когато детето на Германия не спазва нищо”.

Хитлер е роден на 20 август 1889 г. в западна Германия от бедни родители. С изключителни ораторски умения той раздвижил нацията в годините след Първата световна война. Смята се, че „Хистер” е правописна грешка. Германската армия нахлува във Франция, Зверове освирепели от глад ще прекосят реките, и се смята, че „Великото бойно поле” се отнася за Съюзническите войски, които побеждават Хитлер.

Очевидно, той предрича и 11 септември 2001: Разтърсващ огън от центъра на Земята ще разтрепери Новия град. Две големи скали дълго ще воюват; Тогаз Аретуза ще почервени нова река.

Вярва се, че тези стихове представят атаката на кулите-близнаци, която се случи на 11 септември 2001.

Но в добавка към горното, Френският пророк има – очевидно – няколко смразяващи предсказания за 2017 година:

Китай би могъл да направи дръзки ходове, за да излекува „икономическия дисбаланс” в света с дългосрочни последствия, според вярващите. Италия би могла да се изправи срещу финансови затруднения с нарастваща безработица и дългове, ставайки „епицентър” на нова криза в Еврозоната.

Лоши новини за САЩ? „Настоящата суперсила”, което се вярва, че се отнася за САЩ, се очаква да става все по-нестабилна и неумела в годината, когато г-н Тръмп заеме поста си.

Примирие между Русия и Украйна се очаква да се случи през 2017 г. САЩ ще се противопоставят на това, но ЕС ще го приеме с отворени обятия.

Тълкуването на предсказанията на Нострадамус споменава и възможността за въоръжени конфликти, породени от намаляването на природните ресурси вследствие на глобалното затопляне. Тероризмът обаче ще си остане главната заплаха.

Смъртта на Папата? Да, вярвате или не, Нострадамус предрича, че лидерът на Католическата църква ще умре през 2017 г., което не дава голяма надежда на Папа Франциск, освен ако друг лидер не заеме мястото му.

Нострадамус явно предрича, че слънчевата енергия ще става все по-разпространена, а космическите пътувания с търговска цел ще стартират с орбитални полети около Земята.

Ще се появи нова суперсила и това ще е Китай. На световната сцена Китай ще направи някои „дръзки ходове”, за да „излекува глобалния икономически дисбаланс”. Според Нострадамус, мерките предприети от Пекин, ще имат много дългосрочни последствия.

Ужасно земетресение в САЩ? Нострадамус предрича, че към 2017 г. ще има голямо земетресение. Зеизмолозите не изключват това, като от години предупреждават, че има нарастващ риск от земетресение в района на Калифорния, известния разлом Сан Андреас.

Освен това, Италия рискува да стане „епицентър” на нова финасова криза в Европа.

Ядрен холокост. Нострадамус казва, че преди настъпването на Третата световна война ще се случи ядрен холокост. А с него ще дойде и Антихристът, представляван от една от световните суперсили.

Промени в Латинска Америка. Нострадамус предрича година на предефиниране на страните в региона, където правителствата ще отстъпят от левите политики, като по този начин ще дадат път на възможни граждански вълнения.

Макар и статията да приписва злокобни предсказания на Нострадамус, важно е да отбележим, че определени четиристишия не са споменати от автора.

Много изследователи твърдо вярват, че предсказанията на Нострадамус за 2017 най-вероятно са извлечени от индивидуални тълкувания на първоначалния труд на Мишел. Следователно, невъзможно е да се определи, дали предсказанията са точни. Освен това, критиците спорят, че повечето от т.нар. предсказания, „направени” от Нострадамус, всъщност са резултат от погрешни тълкувания и преводи.

 

Go Back

Comment

View older posts »