Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Мистериозна куполообразна структура забелязана на Антарктида

Антарктида от дълго време се смята за едно от най-мистериозните места на Земята. Затова и не е странно, че множество „конспиративни теории, твърдения и разкази” са били предлагани през годините в опит да се обяснят някои от многото енигматични явления на най-изолирания континент на Земята.

От много години хората твърдят, че Антарктида е едно от най-охраняваните места на Земята, с основание при това.

Много автори предполагат, че има много интересни неща, скрити под Антарктида, които се пазят в тайна от обществото.

Приказките за древна цивилизация, населявала Антарктида, съществуват от десетилетия. Ами ако в далечното минало, когато Земята – и Антарктида – били много по-различни от днес, там се е развила древна цивилизация, създала очарователни постройки, монументи и храмове?

Бихме ли намерили доказателства за съществуването им днес? Много хора твърдят, че вече сме намерили.

Но защо Антарктида се е превърнала в „център” за конспиративни теории?

Вероятно една от основните причини е, че е толкова изолирана и не можем просто да пътуваме до там, както би ни се искало.Освен това, макар и да знаем за Антарктида само от малко над 100 години, има множество древни карти, които описват части от Антарктида без лед.

Една от най-противоречивите карти била несъмнено съставена през 1513 г. от турския адмирал Пири Реис, който начертал карта, която щяла да породи световен дебат над 500 години след него. Картата описва Антарктида, която била открита между 1818-1820 г.

Но как е възможно това? Историята на Антарктида се появява от ранните Западни теории за обширен континент, познат като Terra Australis, за който се вярвало, че съществува в далечния юг на глобуса. Терминът Антарктически, отнасящ се за противоположния на Арктическия кръг, бил измислен от Марин от Тир през 2 век сл.Хр.

През 1820 г. няколко експедиции претендират, че първи са видели ледения шелф или континент. Интересно, руска експедиция била водена от Фабиан Готлиб фон Белингшаусен и Михаил Лазарев, капитан на британска експедиция бил Едуард Бренсфилд и американският мореплавател Натаниел Палмър участвал.

Първото акостиране станало вероятно само година след това, когато американският капитан Джон Дейвис, мореплавател, стъпил на леда. Норвежецът Роналд Амудсен най-накрая стигнал до полюса през 1911 г. след драматична надпревара с англичанина Робърт Фалкън Скот.

Но горните разкази са относително скорошни.

Има древни карти, датиращи отпреди 500 години, които вече описвали континента, а някои от тях показват Антарктида без лед.

През 2012 г. сателитно изображение на Антарктида забелязва странна овална формация на едно от най-отдалечените места на планетата. На хиляди километри от съвременното общество, странната овална структура повдига множество въпроси сред специалистите.

При 120 метра по диагонал специалистите, анализиращи изображението, се питат дали тази „структура” е в резултат на Майката Природа. Необичайната формана структурата предполага, че може да е изкуствено образувание.

Горното изображение е само едно от многото странни неща, намерени на Антарктида, и много автори и изобличители твърдят, че Антаркида крие много повече тайни, отколкото са ни били казани.

 

Go Back

Comment

View older posts »