Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

11 неща, които хората със силна интуиция правят различно

Има една основна разлика, която отделя хората със силна интуиция от всички други, и разликата е увереност. Хората със силна интуиция знаят как да се доверяват на себе си.

Колко пъти сте си биели шамари затуй, че не сте последвали вътрешния си глас, вътрешното си ухо или просто да се доверите на вътрешното чувство? Колко пъти сте си казвали „Знаех си, че не трябваше да правя така!”... и колко пъти сте си плащали за това по-късно? Ако сте поне малко като мен, значи много.

И в същото време има хора, на които сякаш всичко им е ясно... е, поне в по-голямата си част. Сякаш имат това допълнително чувство. Те са настроени и праволинейни и животът сякаш тече по-естествено при тях.

И все пак, могат да са досадни за тези от нас, които не виждаме света така ясно.

Или пък за тези от нас, които познаваме пътеката, но сякаш не можем да направим и крачка с привидно сляпа вяра. Мнозина от нас са все още тъй привикнали на по-логическото и рационално (десен мозък) мислене, че блокираме интуитивното си знаене какво трябва да направим, избирайки да играем на сигурно в множество житейски ситуации.

Те имат вътрешното познание, че не им се налага да се оплитат с нещата от живота. Всъщност, те разбират, че колкото повече се месят, толкова повече се превръщат в пречка за естественото развитие на житейския път. Това е задънена улица, така да се каже, и по нея разбираме, че животът винаги ще се подрежда с опита, от който се нуждаем, за да намерим осъществяване.

11. Партньорите им

Хората със силна интуиция не си избират партньорите по външност, физика, материални придобивки или по други егоистични подбуди. Интуитивният човек поглежда по-надълбоко. Снабден е с вграден радар, който прониква отвъд повърхността, за да намери потенциална сходна душа.

Доста често можете да чуете човек със силна интуиция да казва, че са избрали партньора си преди всичко понеже е „имал/а добро сърце”.

10. Кариерата им

Човекът със силна интуиция няма да си избере една кариера за сметка на друга заради по-голямата заплата.

Когато е изправен пред избора на кариера, избира работното място, където се чувства най-свързан с тези наоколо.

Търси вибрационно съответствие и взаимно разбиране с колегите си.

Иска да работи и твори с тези, които му носят шастие и завършеност.

9. Страстта им

Хората със силна интуиция почти винаги имат страст или призвание. Те не могат да не бъдат креативни, тъй като интуицията им поражда креативност, надграждайки се един-друг. Креативността винаги си търси отдушник и колкото сме по-настроени, толкова повече се нуждаем от такъв!  

8. Къде живеят

Хората със силна интуиция се нуждаят от усамотение, при това много, за да се ребалансират и презаредят.

Подобно на емпатите, хората със силна интуиция усещат енергията наоколо и са наблюдателни през цялото време. В тесни жилища те са способни да почувстват енергията на другите и доста често внимателно оглеждат заобикалящата среда, преди да сключат дългосрочна сделка. Интуитивните предпочитат да живеят до водни басейни или открити зелени площи, а когато не могат да се наситят на гората, те довеждат природата при себе си, буквално.

7. Приятелите им

Интуитивните познават себе си много добре и с тази добита мъдрост разбират другите на по-дълбоко ниво от повечето хора. Интуитивните поддържат тесен кръг от приятели, но са известни като много приятни и достъпни за другите.

Хората със силна интуиция често са привличани от приятелства, които поощряват личното им израстване и търсят тези с които си пасват на емоционално ниво, като отразяват себе си, за да осветят скритите аспекти на сянката си.

Хората със силна интуиция са научили сурови уроци за приятелството и са изгубили много по пътя, но при все това знаят, че всеки е послужил за стъпало в прогреса на душата им. Интуитивните не се боят от тези взаимоотношения и са благодарни за уроците, които носят.

6. Тялото им

Ям каквото си искам... когато поискам!

Интуитивните са известни като „похапващи” и се вслушват в нуждите на тялото си, за да функционира на оптимално ниво. Знаят, че големият енергиен поток започва най-напред с грижата за тялото, а интуитивните знаят как да слушат.

5. Целите им

 „Целта ми не е да съм по-добър от някого другиго, а да съм по-добър, отколкото бях”. – Уейн Дайър

Хората със силна интуиция обикновено не са много конкуриращи се, или в постоянна конкуренция с другите.

Склонни са да измерват успеха си, като поглеждат назад, за да видят какво са научили и докъде са стигнали.

4. Какво ценят

 „Повече хора биха се поучили от грешките си, ако не бяха тъй заети да ги отричат”. – Харолд Дж. Смит.

Преди всичко, хората със силна интуиция ценят честността. Те разбират, че всеки един човек на цялата тази земя е тук, за да се учи, и ценят тези, които си признават грешките. Високо ценят постигнатата мъдрост и разбират, че мъдростта идва от трудните уроци.

3. Дейностите им

Човекът със силна интуиция естествено се захваща с дейности, които балансират енергията му.

Те са автоматично привлечени към това, което усещат, че е „извън синхрон” и се стремят да се ребалансират колкото може по-скоро.

Това обикновено се случва без съзнателен мисловен процес, а спорадично участват в дейности на открито, уроци по йога, градинарство, грънчарство, живопис, четене, писане, медитация, или просто слушане на музика.

2. Синхроничност

От гледна точка на външен човек, хората със силна интуитивност могат да изглеждат сякаш бързо си вадят заключения, или пък сякаш непрекъснато търсят смисъл дори и в най-малката синхроничност. Но за възприемчивите, хората със силна интуиция разбират, че животът се твори от собственото ни въображение. Нашите мисли създават реалността ни и нашата енергия привлича преживяванията ни.

Човекът със силна интуиция доста често забелязва тези значими съвпадения чрез проява на бърза мисъл и знаците на вселената по символичен начин.

1. Сънищата им

Човекът със силна интуиция разбира, че сънищата са портал към по-доброто разбиране на себе си. Само опознавайки себе си, можем наистина да станем господари на реалността си.

В състояние на сън ние изследваме емоционалните си дълбини, решаваме всекидневни проблеми и се свързваме с по-високо ниво на съзнание, където добиваме проницателност за пътуването на душата ни, целта на живота и колективната еволюция.

Хората със силна интуиция редовно може да търсят тълкувания на сънищата, за да дешифрират символизма, и дори може да си водят дневник на сънищата.

И така, колко интуитивни сте вие?

Може би сте забелязали в този списък, че целта на тази статия е да покаже, че всички ние сме със силна интуиция, но само ако изберем да бъдем такива. Всички ние имаме вътрешен глас и можем да изберем да го слушаме или да го игнорираме. Всеки път, когато го игнорирате обаче, животът става малко по-труден. Пътеката става малко по-стръмна и малко по-неясна.

Затова изберете да слушате. Изберете да се доверявате на себе си и изберете винаги да следвате сърцето си. Нека пътуването ви бъде винаги насочено.

От Л. Дж. Вениър

 

Go Back

Comment

View older posts »