Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Пикатрикс: Древен ръкопис, който учи как се получава ЕНЕРГИЯ от КОСМОСА

 „Чрез този древен ръкопис... читателят би могъл да привлече и насочи енергията на космоса, така че определено събитие да се развие според волята на практикуващия зодиакална магия; за която се казва, че помага да се овладее и управлява с точност – чрез силата на вселената – природата и всичко, което я заобикаля”.

Пикатрикс обяснява не само как се създават и одушевяват вълшебни стауи и талисмани, а говори дори за цели градове, построени с употребата на астрологическата магия.

Пикатриксът – както е наричан днес – е древен гримоар от 400 страници, написан първоначално на арабски, със заглавие غاية الحكيم Ghāyat al-Ḥakīm. Специалистите вярват, че е бил съставен през 11 век, макар и някои да твърдят, че е бил създаден през първата половина на 10 век. Творбата е разделена на четири книги, които показват подчертана липса на систематично изложение.

През 13 век кралят на Кастилия Алфонсо Х (известен още като Алфонсо „Мъдрият”) нарежда древният текст да бъде преведен на испански и латински.

Латинският превод добива забележителна популярност в Европа между 15 и 18 век.

Макар и кастилската версия да се смята за изгубена, латинският превод (Liber Picatrix) се разпространява из целия Запад и постига забележителен успех между 15 и 18 век.

Вярва се, че Пикатриксът е написан от Абу-Маслама Мухамад ибн Ибрахим ибн ‘Абд ал-да’им ал-Мажрит – астроном, математик и алхимик на Ал-Андалус, който искал да събере цялото познание на Средния изток от 8 и 9 век.

Арабският историк, Ибн Калдун, приписва авторството на Пикатрикс, (говорейки за оригиналната арабска версия със заглавие Ġāyat al-Ḥakīm), на математика ал-Мажрити, който умира между 1005 и 1008 г.сл.Хр.

Макар и да има несъгласни с такова авторство и да приписват този магически гримоар на неизвестен чирак на мистериозната Средноизточна школа – главно заради стила, по който е представена творбата, която прилича на бележник – енигматичният гримоар е бил изключително популярен и обещавал да научи читателя си, освен всичко останало, как да добива енергия от планетите в космоса. Много автори резюмират творбата като „най-изчерпателното изложение на небесната магия на арабски”.

Съдържанието на този древен магически гримоар е очарователно и в него намираме връзки с талисманската магия и астрологически препратки към животни, растения, метали, камъни и т.н.

Древният магически гримоар дава и проникновения за нумерологията и лунните календари, за които се предполага, че помагат да се планират ритуали и най-благоприятните моменти енергията на вселената да е благосклонна към резултата.

Само че има нещо повече в този мистериозен магически гримоар от нумерология и астрология. Този древен текст включва най-различни странни рецепти за безброй заклинания, които трябвало да се съставят посредством употребата на опасни съставки като хашиш, опиум и други психотропни растения, които се използвали в големи количества, за да се предизивка изменено състояние на съзнанието и астрални пътувания.

Ако, от друга страна, намерението било да се контактува с духовете и да се овладяват силите на духовете, използваните съставки трябвало да са различни: кръв, сперма, урина, ушна кал, сълзи и слюнка се смесвали по специфичен начин, за да се постигнат максимални резултати и да се овладява света, който не виждаме всекидневно.

Интересно, Пикатрикс обяснява не само как се създават и одушевяват вълшебни стауи и талисмани, а говори дори за цели градове, построени чрез употребата на принципите на астрологическата магия.

 

Go Back

Comment

View older posts »