Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Камъкът от Розуел: изгубена извънземна карта?

Любопитният обект, известен като Камъкът от Розуел, е открит близо до мястото на катастрофата в Розуел в Ню Мексико. Върху камъка е изобразена любопитна шарка с магнитни аномалии: когато се приложи магнитно влияние върху по-дебелата част на Камъка от Розуел, обектът се завърта обратно на часовниковата стрелка. Само че, когато се постави над долния полумесец и окръжност, най-тънката част на камъка, обектът се обръща и се завърта по часовниковата стрелка.

Енигматичен обект, намерен близо до соченото за място на извънземна катастрофа, наречен Камъкът от Розуел, създава объркване сред тези, които го изследват. Говори се, че притежава мистериозни качества и мнозина вярват, че любопитният артефакт, намерен през 2004 г., е принадлежал на извънземна раса, която е посетила Земята.

На 4 септември 2004 г. мъж, на име Робърт Ридж, отива на лов. През деня, докато проучва територията близо до мястото на катастрофата в Розуел, той се натъква на любопитен обект, показващ се от земята, с любопитна шарка отпечатана на повърхността му.

След като взима артефакта и го почиства, той забелязва поредица от шарки и символи на повърхността му, които веднага привличат вниманието му.

Камъкът от Розуел има любопитна символика: два полумесеца, свързани в ъглите – шарка, която странно прилича на тези, които се появяват в житните кръгове.

Дизайнът на Камъка от Розуел е очарователен. Всеки, който е имал възможността да го види, ще забележи, че сякаш е обработен с невероятна прецизност. Според г-н Ридж Камъкът от Розуел е доказателство за перфектен механизъм.

Интересно, дизайнът изобразен върху Камъка от Розуел съвършено съвпада с житните кръгове, появили се в Лидингтън, Англия на 2 август 1996 г.

Това, заедно с факта, че мистериозният артефакт е намерен в изключителна близост до соченото за място на катастрофа в Розуел.

И така, какво е това?

Камъкът от Розуел може да е две неща. Или наистина е извънземен артефакт, „оставен” от извънземни посетители, дори вероятно онези „малки зелени човечета”, пропътували вселената и след това разбили се до една ферма в Розуел, или е много изкусен фалшификат.

За да разбере какво наистина представлява обектът, Ридж се свързва с двама уфолози – Чък Зуковски и Деби Зигелмайер – на Розуелския Фестивал на НЛО през 2007 г.

През следващата година Чък и Деби се опитват да разберат дали не е сувенир от щандовете в Розуел.

Те забелязват, че цветът на камъка е същият, както на издълбаната повърхност, така че приемат, че това не е скорошно дело.

В допълнение, след като изследват артефакта под микроскоп, изследователите не успяват да открият следи от инструмента, използван за направата на гравюрата. Любопитно, нали?

Какъв ли инструмент е бил използван, за да направи гравирането, но да не остави никакви следи след себе си?

Както и да е, като задълбали по-дълбоко и изследвали мистериозния камък още повече, специалистите открили, че Камъкът от Розуел има магнитни свойства – привлича стрелката на компаса и се върти в присъствието на магнит. Хмм...

Ако сравните Камъкът от Розуел с житните кръгове, намерени в Лидингтън, Англия, ще забележите, че макар и да изглеждат идентични, те не са.

Мнозина вярват, че гравюрата върху Камъка от Розуел изобразява съществуването на паралелни вселени и предполага наличието на портали и червееви дупки, които тепърва ще бъдат откривани.

Това, разбира се, са лични мнения. За мен той просто изглежда като наистина готин камък със странни магнитни свойства.

Както и да е, изследователите откриват, че Камъкът от Розуел има силно магнитно привличане в присъствието на магнит. Освен това, енергийно дисперсивен флуоресцентен спектометър потвърждава наличието на този странен железен материал.

Странно, когато се приложи магнитно влияние върху дебелата част на Камъка от Розуел, обектът се завърта обратно на часовниковата стрелка.

Само че когато се постави над долния полумесец, в тънката част на камъка, обектът се обръща и се завърта по часовниковата стрелка.

Мнозина заключават, че тези странни свойства имат нещо общо с магнетизма, свободната енергия и порталите, очакващи да бъдат отворени тук на Земята. Други вярват, че любопитната шарка и магнитните свойства са просто някои от любопитните характеристики на Камъка от Розуел, който все още пази много тайни. Дали пък не е космическа карта?

 

Go Back

Comment

View older posts »