Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Свещени места и мистериозни енергийни полета

Всички свещени места, където и да съществуват по света, са разположени върху вихрови точки, които се наричат „прекъсвания на проводимостта”.

На тези места геомагнитното поле на земята си взаимодейства с телуровите потоци (магнитният поток по повърхността на земята), а когато двете се пресекат, има определено концентрирано електомагнитно поле, което влияе на собственото енергийно поле на тялото.

Ето това стимулира състоянията на съзнанието ни, когато сме на тези свещени места.

Множество древни текстове, включително индийските „Пурани” и текстовете от древноегипетските постройки, имат едни и същи общи неща, които говорят за време преди масивен глобален потоп да удари земята и да помете това, което те наричали „градовете на познанието”.

Тези градове на познанието вече са открити, в части от митовете, написани за тях, и от хора като Греъм Ханкок, който открива, че наистина има огромни градове на 37 метра под морското равнище.

В свещените храмове по целия свят има надписи, които говорят за тези места като фундаментални за трансформирането на човек в бог или ярка звезда. Това не е било толкова физиологическа промяна, колкото преобръщане на съзнанието на човека.

Целта била за няколко минути там да се получи шаманско преживяване, или, ако можете да го понесете, няколко часа, да се освободите от тялото си – част от душата ви или подсъзнанието можела да премине отвъд физическия свят и по някакъв начин да се свърже с астралната справочна библиотека.

Много зависело от въпросите, с които отивате на тези места, по отношение на това какви отговори ще получите, и те били много специфични за всеки индивидуален човек.

Целта била в тази справочна библиотека да намерите информация как да живеете по целенасочено в този свят.

След като добиете достъп до познанието, което било известно като „познанието на боговете”, можете да го използвате по най-различни начини тук на земята, да добиете сили, практически.

Колкото повече познание имате на свое разположение, толкова по-малко подчинени сте на другите, които се опитват да ви контролират.

Смисълът на тези преживявания е да поемете контрол над собствения си живот посредство процеса на самореализация, който ви позволява да имате повече съзнателен контрол върху начина, по който живеете, давайки ви способността да живеете по-осъзнато.

Това е главната мотивация на повечето мистериозни школи, чак до Фримасоните, хиляди години наред.

Тези свещени места били построени така, че да издържат до наше време. Те били построени, за да ни напомнят за едно време, когато сме били много по-свързани, в една по-голяма схема, не само със земята и природата, но и с целия космос – тези места също така измерват движенията на небесата.

Лей линиите са геометрични подредби между свещените места. Тези енергийни линии, наричани също „змийски линии” или телурови потоци, всъщност нямат енергия сами по себе си, но предават и приемат енергиите, които се намират по земното кълбо.

Всички свещени места по повърхността на земята, без изключение, са подредени върху пресичащите се пътеки на земните телурови потоци, магнитните линии на енергията, която тече по повърхността на земята.

Причината древните да черпят от тези вихрови точки е, че те имат пряко влияние физиологически върху тялото.

Магнетизмът, намиращ се на тези места раздвижва всичкото желязо в кръвта на човешкото тяло.

Също така влияе върху магнетита, намиращ се в черепа на всеки човек, като по този начин преориентира всичкия магненит и позволява изменено състояние на въображението.

Така че когато отидете на тези свещени места и преживеете видения и започнете да сънувате, трябва да внимавате, понеже може би се извършва взаимодействие между невидимата (метафизичната) вселена и вашето тяло.

Тези места са били издигнати, за да получаваме такива преживявания.

Целта на свещените места била да се подобри способността на човек да излезе от левия мозък и да навлезе в десния – по-интуитивната страна.

Древните разбирали, че сме на пътуване за натрупване на опит и колкото по-леко ставало тялото по време на това преживяване, толкова по-добри ставаме в управлението на самоконтрола.

Колкото по-психични и интуитивни ставате, толкова повече съзнавате живота около вас. Можете да предричате бъдещи събития и предварително да се подготвите за определени събития, които може да не са благоприятни за вас.

Имате някаква степен на контрол върху живота си и това е причината тези свещени места да бъдат построени – за да не ви се налага да разчитате на други хора да ви казват какво да правите. Да имате пълен контрол.

От Джулиън Уебсдейл

 

Go Back

Comment

View older posts »