Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Описание на "Кухата Земя" според древния тибетски будизъм

Шамбала е кръгла, но е изобразена като осемлистен лотусов цвят, който е символ на сърдечната Чакра.

Много древни текстове говорят за „вълшебните” и „митични” земи, което е очарователно, особено когато се замислите колко много от писанията на древния будизъм, ведическата философия, или други Източни предания се потвърждават от съвременната наука.

Квантовата физика особено напоследък набира доста скорост. Страхотен пример е главоблъсканицата на съзнанието, която е пряко свързана с квантовата физика и върви рамо до рамо с други сфери на съществуванието.

Вероятно заради това някои от идеите на Никола Тесла били повлияни от древната Източна философия.

Не много хора знаят това, но повечето от пионерите на науката също са били мистици, включително Исак Нютон, който между другото изучавал и алхимия.

Можем да видим в тях страхотни примери за плодовете на човешката мисъл. Независимо от възхищението, което чувстваме към тези велики мислители, не трябва да губим от поглед факта, че те са били човешки същества, също като нас”. – Далай Лама

Точно затова не трябва да бързаме да отхвърляме другото възможно познание, което стои скрито в древните текстове, особено когато доказателствата все повече доказват силата на връзката между древната мъдрост и съвременното познание.

Ние сме изненадващо и необяснимо избирателни относно това кои части от древните писания да приемаме за верни и кои да отхвърлим като фантазия.

Можем да вземем, например, описание на древногръцкото общество, написано от философ, живял по онова време, като Платон или Сократ, на вяра, но когато се сблъскаме с описанието на същия философ на напреднала древна цивилизация, си намираме някакво извинение да го игнорираме.

Можем да вземем описанието на Платон на неща, които са правдоподобни за ума, и да ги приемем за факт,но още щом се сблъскаме с нещо извън познатия ни опит, умовете ни се затватят, дори пред лицето на куп доказателства, даващи достоверност на много от тези „митични” истории.

Шамбала

Няколко древни текста от най-различни предания споменават същества от „друг свят”, които съществуват вътре в нашия.

Един такъв свят, споменат в тибетските будистки и хиндуиски предания, е Шамбала, която е едно скрито царство вътре в собствената ни планета – място, което не разбираме и е трудно да намерим.

Тя е „Духовно” място

Според речта на Далай Лама през 1985 г. по време на Калачакра церемониите:

Макар и тези със специална връзка може всъщност да са способни да отидат там през кармичната си връзка, въпреки че  тя не е физическо място, което можем в действителност да намерим.

Единствено можем да кажем, че това е чиста земя – чиста земя в човешкото царство. И освен ако човек няма заслугата и действителната кармична връзка, не може всъщност да пристигне там.

Това много прилича на описанията на духовните принципи, които някога ръководели Атлантида, дадени от Платон и други изследователи. Според Манли П. Хол – автор, историк и масон от 33 степен:

Преди Атлантида да потъне, духовно просветените ѝ посветени, които разбрали, че земята им била обречена, понеже се била отклонила от Пътя на Светлината, се оттеглили от злочестия континент.

Носейки със себе си свещената и тайна доктрина, тези Атланти се установили в Египет, където станали първите му божествени владетели. Почти всички големи космологически митове, оформящи основата на най-различни свещени книги по света, са базирани на ритуалите на Атлантическите мистерии.

А според съвременното теософско предание:

Шамбала обаче, макар и все още никой йерудиран ориенталист да не е успял да я локализира географски, е действителна земя или област – седалището на най-великото братство от духовни адепти и вождовете им на земята днес.

От Шамбала, в определени времена от историята на света, или по-точно на нашата пета коренна раса, идват вестителите или пратениците за духовна и интелектуална работа сред човеците.

Едвин Бернбаум – професор, лектор, автор, алпинист и изследовател на сравнителната религия и митология, пише че Шамбала е кръгла, но е изобразена като осемлистен лотусов цвят, който е символ на сърдечната Чакра.

Също така, изяснява в книгата си „Пътят към Шамбала”, че пътят не е ясен.Шамбала е физическо място, съществуващо  вътре в човешкото царство, но също е и духовно, дори свръхестествено място, което мнозина вярват, че съществува и в друго измерение.

Майкъл Уд – журналист от БиБиСи – въз основа на проучването си я описва като изгубено царство, погребано някъде в Хималаите, и пише за това как името Шамбала за пръв път се появява в един текст, познат като Калачакра тантра, или Учение за Колелото на времето.

Доктрината Калачакра принадлежи на най-висшето ниво на будисткото учение Махаяна.

Той пише, че в Шамбала хората живеят в мир и хармония и са верни на принципите на будизма. В тази земя войната, скръбта и мъката са напълно непознати. Според Майкъл, един коментатор върху Калачакра тантра, я описва така:

Шамбала се намира в една долина. До нея се стига само през пръстен от заснежени върхове, като венчелистчетата на лотус... В центъра има девететажна кристална планина, която се извисява над едно свещено езеро, и палат украсен с лапис, корал, скъпоценни камъни и перли.

Шамбала е царство, където човешката мъдрост се пази от разрушенията и опорочаването на времето, в готовност да служи на света в час на нужда.

Пророчеството за Шамбала твърди, че всеки от 32 ѝ царе ще властва 100 години. Когато господството им премине, условията във външния свят ще се влошат. Хората ще бъдат обсебени от войната и ще се стремят към властта заради самата нея и материализмът ще триумфира над целия духовен живот.

Накрая ще се появи зъл тиранин, който ще подтиска земята с деспотично господство на терора. Но точно когато светът сякаш е на ръба на тотален провал и разрушение, мъглите ще се повдигнат, за да разкрият заледените планини на Шамбала.

Тогава 32-ят цар на Шамбала – Рудра Какрин – ще поведе могъща армия срещу тиранина и поддръжниците му и в една последна голяма битка те ще бъдат разбити и мирът възстановен.

Кой е там долу? Какви доказателства имаме?

Кой знае наистина? Легендите разказват за тези, които пребродили до земята и никога не се завърнали, или умрели по пътя, докато наскоро не се установи връзка с НЛО / извънземния феномен.

Може и да не знаете това, но НЛО редовно се появяват във въздуха или на наземните радари, докато едновременно са наблюдавани от пилотите, които са изпратени да ги прихванат.

Хиляди документи са достъпни за свободен преглед и стотици изобличители с висок ранг са споделили историите си.

Както бившият астронавт от НАСА и професор по физика в Принстън, д-р Брайън О’лиъри казва, „Има обилни доказателства, че с нас е бил осъществен контакт, че цивилизации ни посещават от много дълго време”.

Въз основа на личните ми изследвания на НЛО и извънземни, което обхваща повече от 10 години, историите за летящи чинии, влизащи и излизащи от океана, са доста често срещани.

Наричат ги Неидентифицирани Подводни Обекти, и контактьорите, които днес наброяват милиони, често говорят за същества, намиращи се вътре в собствената ни планета – духовни същества, „същества от светлина” с огромен интелект.

В допълнение към тези слухове, има хора, които твърдят, че действително са посетили това място. Адмирал Ричард Бърд – високопоставен офицер от Флота на Съединените Щати, който получил медал на честта и бил първият човек, прелетял над Южния полюс, твърди че е пътувал до кухата Земя.

Адмирал Бърд прелетял и над Северния полюс и пише, че е видял отвор. Дневникът му описва приключенията му в отвора, където видял езера, реки, зелена растителност и др.

Той участвал в много експедиции до Северния полюс, като едната била по правителствена програма, наречена „Операция Хайджъмп”.

Организирана от Адмирал Бърд, основната ѝ цел била да се създаде антарктическа изследователска база. Той твърди, че е бил поздравен от летателен апарат и тогава за пръв път си взаимодействал със същества, които съществували на едно място, известно на мнозина като „Агарта”.

Съществата му казали, че са разтревожени от разработването на ядрени оръжия и за цялостното благополучие на планетата.

Никълъс Рьорих (1874-1947) – известнен руски изследовател, също пише за Шамбала, че се намира на север.

Той пътувал през Монголия и Китай до границата на Тибет и казва, че по време на разговор с един Лама, му е казано, че великата „Шамбала” е далеч отвъд океана. Тя е могъщото небесно царство.

 „То няма нищо общо със Земята. Само на някои места, в далечния Север, можете да забележите великолепните лъчи на Шамбала”. Той твърди, че входът е дълбоко във високите планини.

Ламата също така казал на Рьорих:

Шамбала постоянно бди над човечеството: той вижда всички събития на земята във „вълшебното си огледало” и силата на мисълта му прониква до далечно земи.

Безброй са жителите на Шамбала. Многобройни са великолепните нови сили и постижения, които се подготвят за човечеството.

 (Никълъс Рьорих, Шамбала: В търсене на новата ера, Рочестър, ВЕ: Вътрешни предания, 1990)

Въз основа на проучванията ни, ако има вход, той е Антарктида, или дълбоко в няколко планински вериги, включително Хималаите. А една често срещана тема относно Шамбала е, че тайните ѝ са добре пазени, и тя не може да бъде достигната, освен ако човек не е призован там.

Искате ли да научите още?

Познанията ми за Шамбала са почти никакви и е трудно да се намерят достоверни източници за древни истории като тези.

Страхотно място за започване сякаш е трудът на Едвин Бернбаум. Той със сигурност си е направил проучването, както е споменато в „Журнал на Международната асоциация за Будистки изследвания”.

Тази публикация дава описание на труда му, книгата му и няколко други връзки, с които можете да започнете.

Той провел изследване и е публикувал по много теми, включително съставяне на списък и микрофилми на редки тибетски текстове в Хималаите, тибетски митове и легенди и изкуство по Пътя на коприната на западен Китай.

Какво знаем понастоящем за земното ядро?

Настоящото ни разбиране за състава на земното ядро е една теория, базирана на предположение, което се преподава като факт. Доказателствата за съставянето на ядрото са читави, но индиректни.

Нямаме средство директно да се вземат проби от дълбоката вътрешност на Земята, човеците (очевидно ако не са осведомени за тази информация) нямат достъп до тази част на планетата ни.

Никой никога не е „виждал” вътрешността на планетата ни, или на някоя друга планета, ако става на въпрос. С това наум, всъщност имаме инструментариум, който може да ни помогне да „видим” невидимото, но теорията за земното ядро си остава точно това – теория.

Отново, вероятно идеята за Кухата Земя е измерна, кой знае наистина. Много велики умове от миналото, та чак до ден днешен, вярват че има нещо неконвенционално, което лежи под краката ни.

Например, Леонхарт Юлер – швейцарски математик.

Той извежда голям дял от съвременна математическа теория и система за означаване, по-точно за означаване на математическа функция.

Той е смятан за един от най-великите математици на всички времена и има приблизително хиляда публикации. Той вярвал, че Земята е куха и населена.

от Арджун Уалия

Go Back

Comment

View older posts »