Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Духовно ръководство за идващите Земни промени

Запитайте се дали първите капки дъжд на тази голяма пречистваща буря не са започнали вече да падат.

Днес има много неща, които приличат на условията на стария свят преди големите земни промени да го разрушат – включително политическите сили. Силите на мрака – най-добре описани като Синовете на Велиал (Belial, Baalim), - са станали много могъщи и искат да поробят света, на всяка цена.

Много хора, които не са преки синове на Велиал, са пионки, които заради собствения си егоизъм „несъзнателно” следват съзнателно злите. Това обаче не е извинение, понеже те сами са избрали „несъзнанието” си..

Те не са нищо друго освен егоистични страхливци, които доброволно участват в злото, което ще доведе до собственото им унищожение.

Смелите хора от този свят си отварят очите за случващото се и отказват да бъдат пионки.

Дори много от смелите все още не са се присъединили към светлината, но поне са се опълчили на мрака. Тези хора могат да се спасят.

След като изстрадат ужасите на това, което ще се стовари върху хората на Земята, те ще са се пречистили достатъчно – дори и неволно – и това пречистване ще ги пробуди за вътрешния Дух и ще ги върне в служба на Вселенската Воля..

Идващите промени на Земята не са нещо „лошо” сами по себе си. Те са необходими. Необходими са за пречистването както на Земята, така и на човеците.

След като всички тези промени преминат, ще ни се даде възможност да преминем в един нов свят на Безкористна Любов и хармония. Някои ще посрещнат страданията на това пречистване с търпение, разбиране и Безкористна Любов.

Други ще отвърнат с егоизъм, отрицание и съпротива. Вселенският закон диктува, че всеки индивид, чрез отношенията му и ответните действия, създава и променя собствените си преживявания.

които обичат Безкористно, в крайна сметка ще преживеят „рая” на това отношение, докато тези, които са негативни, в крайна сметка ще преживеят „ада”, породен от това.

Значи пак ще е като стария свят?

По-окончателно от стария Древен свят?

Има някои ясни разлики между Земните промени и промените по времето на Атлантида, и това което ще се случи сега.

Първо, не можем да ги избегнем, както някои от Децата, когато избягали от Атлантида. Но също така има най-различни възможностти за намеса по време на тези големи Земни промени. Може би дори ще имаме някаква външна помощ.  

Много неща не са напълно определени. Изборът на свободната воля все още е доминиращ, особено в това дали ще има или няма да има ядрено унищожение, което би породило много по-голяма бъркотия, ако е нещо повече от много ограничено предупреждение или акт на насилие.

И така, можем ли да направим нещо по въпроса?

И да, и не. Не можем да спрем пречистването – то е много необходимо така или иначе и не бива да желаем да го спрем. Не бива да гледаме на него като на нещо „лошо”.

Но можем ли да направим нещо за себе си, за да го преживеем?

За какво? Това е най-важният въпрос. Дали искате да оцелеете, за да спасите егоистичното си отделно „аз”, или за да сте тук и наистина да освобождавате другите и да ги насочвате по обратния път към Единението; и да ги освобождавате от егоистичните им отделни „азове”?

да отговоря на въпроса ви директно – да. И знайте – знайте, за да се подготвите вътрешно. Има някои физически приготовления, които човек би могъл да направи, а ветоятно това ще бъде направено за вас от други.

Аз няма да участвам, понеже дотогава ще съм си заминал. Но мислете! Мислете! Каква полза от физическите приготовления, ако не направите духовните – какъв е смисълът?

Издигнете съзнанието си първо, а после помагайте на другите да направят същото, ако желаете. Това е!

Чувал съм хора да обсъжат възможни „безопасни” зони – убежища по време на идващите промени. Аз зная много места, които ще са повече или по-малко защитени от земетресения и т.н., повече или по-малко защитени от ядрена война и подобни.

Но им казвам това, което моят учител ми каза, и което неговият му е казал, и което древните учения са ни казали на всички нас.

Най-напред направи духовната промяна свой приоритет. Първо издигни съзнанието си. След като направиш това, ако все още искаш да тръсиш безопасни физически зони, потърси места, където живеят хора с извисено съзнание.

Това не означава където са хората с най-голямо познание, а по-скоро където са тези с най-голяма доброта и безобидност. Колкото по-голяма е съзнателността, концентрирана в определена зона, толкова по-голям е шансът за безопасност.

Дори на база едно към едно, земята може да пропада под краката на съседа ъи, докато под твоите крака те издига над наводнението или приливната вълна.

Първо издигнете съзнанието си и след това дори няма да има значение какво ви се случва! И както той каза, така или иначе един ден всички ще умрем.

И без значение как, искате ли да сте подготвени да продължите, или да сте закотвени с карма, която ви принуждава да се връщате да живеете на Земята отново и отново – живот на болка и наслада, или възможно само болка, на една Земя, която е много различна от тази, която познавате сега?

Най-малкото, по това време, поради факторите на свободната воля, все още не знаем дали Земята от непосредственото бъдеще даже ще е обитаема.

Но независимо дали е или не е, главното което можете да направите, е да станете наистина добър човек, Безкористно Обичащ човек.

Ако има някаква намеса (енергетичният поток, Бог/йерархична помощ, извънземна, или каквато и да е), човеците които са се променили към нова вибрация – безобидна, грижовна, Безкористно Обичаща вибрация, - са хората, които ще са в „безопасност”, по един или друг начин.

Ако Земята стане необитаема, или пък няма намеса, тези които са се издигнали над тази плоскост, ставайки Безкористно Обичащи, могат просто да преминат на по-висока плоскост.

А ако вие бяхте „висше създание”извън тази плоскост, намесващо се и спасяващо хора, кого бихте избрали да спасите?

Егоистите, които не живеят в хармония с Вселената и Природата? Или Безкористно Обичащите, които живеят в хармония с останалата Вселена?

Но много хора си мислят, че ще бъдат спасени от изпитанията.

Наистина. Каква изненада ги очаква, ако не се променят. Има много хора, които се заблуждават, че ще се спасят от отва да се изправят пред изпитанията, които идват за всички нас.

И си мислят, че не е нужно да правят нищо – освен, може би, да говорят за това, или да „вярват” в това-онова.

Някои си мислят, че Иисус ще ги спаси, без наистина да са станали добри хора, а просто защото вярват в Иисус. Някои си мислят, че ще ги спасят извънземните, други си мислят, че ще отидат в „4-тото измерение”.

Най-голямата „дупка”, която виждам в тези многообещаващи сценарии на самозалъгване, е липсата на лична отговорност, която допускат. Някои вярват, че САМО каквото мислят, или вярват, или приемат ще изгради цялата им реалност.

И затова си мислят, че ако не „дават енергия” на Земните промени или на настъпващия хаос и разрушение, те няма да ги засегнат, понеже не са ги създали за себе си – затова няма да им се налага да ги преживеят.

Но те приемат това предписание в неговата крайност – а това предписание е само едната половина на един парадокс  – вярно е само отчасти.

Тук говорим за реалността. За Универсалната Реалност. Природата е на ръба на търпението си към нашия вид. Той е задействал алармата и е нарушил Космическия Закон.

Вие вероятно също сте го направили, освен ако не сте се просветлили вече. Повечето от хората в света са задействали голямата предупредителна сирена.

И просто няма НИКАКЪВ начин да се избегнат последствията от нарушаването на Космическия Закон. За разлика от Земята, с нейните човешки закони, има една последна справедливост в тази Вселена. Това е Кармата.

Учителю, защо толкова много хора вярват, че ще се спасят от тези неща в последната минута?

Въпреки липсата на логика по отношение на съществуването на каквото и да е основание в най-различните фантастични теории за подарено спасение, и преобладаващото доказателство, че сме изправени пред ИСТИНСКО  екологично и социо-политическо бедствие, теориите на нелогичното спасение са това, което много хора отчаяно искат да чуят и да повярват – така че, вярват си.

Те се връзват на тази умствена/емоционална панацея, на тази религиозна „застраховка пожар”.

Защо? Защо си затварят очите, когато да ги отворят е най-добрият им шанс да преминат през всичко?

Просто. Страх и мързел. Егоистичният отделен „аз” не иска да умре и да позволи на Вътрешното Същество да заеме мястото си на трона, нито иска да се изправи пред Кармата, създадена от това, което се върши по цялата Земя.

Затова те проявяват „Синдрома на щрауса” – скриват си главите и си мислят, че са в безопасност.

Правят това, защото са тъй изпълнени със страх, че не мислят обективно или логично, и така те са по-склонни да приемат тези безпочвени теории за „Спасение без нуждата от лично пречистване, просветление или отговорност”.

Просто помислете за момент, защо бихме заслужили такова неоправдано спасение? Наистина ли вярвате, че Вселената работи по този начин?

Не мислите ли, че има Космически закони, които управляват действията на всички неща? Нима си мислите, че можете да нарушавате тези закони и нищо да не се случи?

Кое извънземно или по-висше същество, което наистина е по-висше същество, ще тръгне да спасява паразити, които са тъй разрушителни, тъй нехармонични с прироодата и Космическия енергиен поток?

Паразити?

 

Точно такива са ВСИЧКИ непросветени човеци – разрушителни, нехармонични паразити. Или като вирус, или бактериална инфекция в тялото на Земята.

Какво от това, че разрушителните паразити са обикновени, относително мили хора с „добри” вярвания, дори метафизичните вярвания или религиозните вярвания, каквито много религии имат?

Знаете ли какъв е отговорът на Вселената на това? „КАКВО ОТ ТОВА?”.

Ако ще има някаква външна помощ, от предреченото завръщане на Христос, до космическите братя или каквото и да е, логиката е, че те ще спасят само тези, които наистина се отличават от останалите – които наистина си заслужават спасяването.

Медитацията няма да ви помогне. И това че имате много метафизични познания, или религиозни вярвания, със сигурност не ви прави заслужаващи спасение.

Нито пък това, че сте относително добър човек. Ако си мислите така, ви очаква голям ненужен шок, когато промените потропат на вратата ви и погледнете смъртта в лицето, само за да разберете, че не сте готови, когато е трябвало да бъдете!

Колко от вас можете да кажете, че сте наистина даващи, че ви е грижа повече за другите, отколкото за себе си, че обичате Безкористно през цялото време и че наистина и напълно сте се извисили егоистичното си отделно „аз” и физическото си тяло и ум? Не много.

И ако не сте се променили по този начин, по-добре се захването сега и по-добре го направете свой пръв приоритет.

Зарежете всичко друго, което правите в живота си и се захването с това, което е наистина важно и вечно... преди да е станало късно. Бъдете смели и погледнете в себе си напълно честно.

Наистина ли сте достатъчно добри, за да живеете в един съвършен райски свят? Търсете и вижте нещата у вас, които все още се нуждаят от шлайфане. Радвайте се, когато откривате несъвършенства!

Това означава, че сте ги видели достатъчно рано, за да направите нещо по въпроса! Изправете се пред нещата, които избягвате.

Правете нещата, които вътрешно знаете, че трябва да правите. Променете се към по-добро, за се спасите, за да бъдете спасени, за да отидете на едно чудно място – независимо дали е а физическата плоскост, или на духовната.

И ако си мислите, че наистина сте се променили и сте се извисили, помислете за това: тези, които постигат смъртта на егоистичното отделно „аз” и наистина сте постигнали просветление/Космическо съзнание, или напускат тази плоскост, или остават, за да бъдат истински учители и да помагат на другите да постигнат същото.

Когато срещате тези, които имат само познание и само приказват за мъдрост и истина, движейки устните си, и говорейки за нея, или по-лошо – казвайки на хората, че не е нужно да правят нищо, а само да „мислят позитивно” или „да вярват в Исус”, или просто да вярват в някого или в нещо, кажете им това: Ти няма да се спасиш, нито можеш да помогнеш на други хора да се спасят – т.е., да им помогнеш да станат наистина обичащи и просветлени, докато разпространяваш теории на „Не се тревожи”.

Просто се пусни по течението и не си разваляй рахата да се променяш и да станеш Безкористно Обичащ човек.

Просто имай позитивни мисли и вяра, че ще бъдеш отнесен до рая в „грабването”, или „4-тото измерение”, или на „прекрасна нова планета, която също да съсипеш”; или „Не се тревожи, космическите братя ще оправят всички токсични отпадъци и ще неутрализират бомбите”.

Изненада! Трябва да действаш. Трябва да се промениш. Трябва да живееш, както големият учител ни е учил с примера си на земята!

Всички ние бяхме тъй развълнувани и изумени, че замълчахме поне пет минути. По същата тема един ден бях попитал учителя си за всички твърдения, които бях чел за „избрания народ” на Бога.

Ето какво каза той:

„Древните учения казват, че „избраните” не са „избрани” по ген, наследство, вярвания, че са любими Божии келеши, или заради познание, а са такива, защото те са направили себе си „избрани” – вибрационно са променили собствените си усилия и саможертви.

Така, ако има намеса в трудните времена, или последните дни на живота, какъвто го познаваме сега на Земята, истинските „избрани” ще бъдат разпознати заради своя просветен, безкористно обичащ вибрационен подпис.

А ако няма намеса, „избраните” (тези, които са избрали наистина да се променят), все пак вибрационно ще са се издигнали на по-високо ниво на съществуване, когато дойде времето да си тръгнат оттук – понеже те са тези, които са преминали през пречистващия огън, за да станат напълно безобидни и даващи.

Не се будалкай. Събуди се. Не бъди егоцентрик”.

Любовта е отговорът. Някакви въпроси?

Go Back

Comment

View older posts »