Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Духовни водачи - висшата сила, която се грижи за нас

От самото начало на съществуването на душите ни, ние сме  поверени на тези обичливи същества, които ни възпитават, обучават ни и се грижат за нас на всяка крачка по пътя ни.

Когато се родим на Земята, тези обичливи същества продължават да ни помагат и да ни водят през целия ни живот, грижейки се да намерим истинската си цел. Наричаме ги духовни водачи.

Духовните ни водачи остават с нас през цялото време и ни помагат да изпълним духовните си и светски стремежи.

През цялата история много хора са документирали преживяванията си или разбиранията си за своите духовни водачи.

Макар и мнозина от нас да не могат да ги видят или да си взаимодействат с тях, докато са въплътени на Земята, ние инстинктивно знаем, че те са някъде наоколо и че ще бъдат с нас през целия ни живот, помагайки ни в различните ни усилия.

Според най-различни изследователи и регресивни терапевти, като д-р Майкък Нютън, духовните водачи са много напреднали души, които са завършили циклите си на прераждане и сега ни помагат да постигнем същото.

Нивото им на съзнаие и методите им на обучение могат да варират и могат да имат въздействие върху нивото им на влияние в живота ни.

Въздействието на духовния водач

Ето как духовните водачи си взаимодействат с нас:

1.    Чрез интуицията

Интуицията ни е очарователно усещане, тъй уникално и дълбоко, че може да е малко трудно да я обясним. Когато духовитет водачи сметнат за нужно, те ни пращат тези прозрения, като интуитивни проблясъци.

Те имат склоността да изскачат – буквално – от нищото, но винаги са извънредно важни. Много от нас имат склонност да изключват интуитивните си способности и това е наистина злополучнно за тях, понеже интуицията е ценен източник на информация.

Интуицията може да бъде и в резултат от уроци, които сме усвоили в предишни прераждания. Всеки път, когато имате усещането, че знаете нещо „инстинктивно”, то е или защото духовният ви водач ви изпраща тъй нужната информация, или понеже вече сте усвоили този урок в предишен живот и душата ви знае кое е най-добро за вас.

2.    Чрез „Вътрешното чувство”

Често имаме това особено чувство, което сякаш не можем да си обясним. Много хора преживяват това странно усещане и мнозина не разбират какво представлява.

 „Вътрешното чувство” се случва, когато духовният ни водач се опитва да ни предаде нещо важно за нас и целта на странното чувство е  да ни накара да усетим определена реалност или да ни накара да преосмислим настоящото си решение. Обикновено е добра идея да обръщаме внимание на такива усещания.

3.    Невъзможни ситуации

Всички можем да се съгласим, че има моменти, когато бързаме и всичко просто се разпада. Например, извънредно разочароващо преживяване, през каквито съм сигурен, че всички преминаваме от време на време, е да се опитваш да си намериш ключовете, докато закъсняваш за работа.

В резултат на това че сме забравили къде сме си оставили ключовете, се случва нещо интересно или важно, нещо което иначе бихме пропуснали, ако сме си намерили ключовете по-рано.

Това винаги са ситуации, създадени от духовните ни водачи (дори с още по-висша помощ), грижейки се да се случи определено събитие.

 (През целия ни живот има определени събития, които са предопределени да се случат, за да преживеем и да усвоим дадените уроци – и всичко това е за духовния ни напредък).

4.    „Случайни” срещи

Много от нас може да са преживели среща с някого след много години и да си мислим, че това е приятно съвпадение. Най-често това изобщо не са съвпадения, тъй като духовните ни водачи имат склонност да уреждат такива срещи.

Прочутият психиатър Карл Юнг изследвал тези привидно невъзможни съвпадения и в резултат измислил термина „синхроничност”, за да ги обясни.

Той разбирал, че има висши сили, които се грижат определени събития да се случат.

Постоянното присъствие на духовните водачи

Тези явления не са обяснени от науката и въпреки всичко се случват с честота, която е просто трудно да бъде пренебрегната. Всеки преживява такива неща и когато се замислим, това са доста дълбоки преживявания – от типа, който кара човек да се чуди и да се чувства объркан.

Такива случаи обикновено са дело на духовните ни водачи, които се грижат за нас по начини, които ние просто не разбираме.

Напълно възможно е да си взаимодействаме с духовните ни водачи, просто е нужно човек да се свърже с духовната си страна. В повечето случаи става дума за тънкостите в живота и нуждата ни да сме по-възприемчиви към тях.

Само ако знаем за тях, че се опитват да въздействат на живота ни и търсим знаците им съзнателно, можем да приведем действията си към техните прозрения. Какво по-добро от това да разчиташ на духовна енергия или същество, чиято цел е да те води в живота?

Просто се опитайте да сте по-възприемчиви, като се вслушвате в интуицията си и развиете навик да следвате вътрешното си чувство, когато сте объркани.

Винаги бъдете нащрек за знаците им, понеже те работят по начини, към които не сме съвсем настроени. Но с малко съзнателност, мнозина успешно са се синхронизирали с духовните си водачи.

Медитацията е прекрасно упражнение, което ни помага да постигнем духовно съзнание. Отделете няколко момента от живота си и ги посветете на медитация. Спокойствието и еуфорията, които човек изпитва след медитация са едно от най-удивителните чувства в света.

А ще ви помогне и да станете по-възприемчиви към знаците на духовния си водач. Друг начин да станете по-синхронизирани с духовния си водач е да се опитате да комуникирате с него, докато сънувате.

Осъзнатото сънуване е когато хората съзнават, че спят, докато сънуват. Това означава, че имат някакъв контрол върху посоката на съня си.

Това е един от най-добрите начини да навлезете в подсъзнанието си и най-добрият начин да общувате с духовния си водач, макар и да изисква практика, за да упражнявате въздействие върху сънищата си без да се събуждате.

от Хелън Е. Уилямс, DreamcatcherReality.com

Go Back

Comment

View older posts »