Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

7 неща, които никога не ми казаха в училище, а можеха

Странно е, но когато ги попитат за нещата, които са научили и които са им били най-полезни в живота, повечето хора не споменават нищо за дните си в училище.

Забелязали ли сте това? Мога да кажа, че нещата, които аз съм научил и са послужили като база за лично израстване, не са дошли от класната стая.

В общи линии образователната система със своята праволинейна учебна програма, често преподавана от заслепени, всезнаещи академици, паднали в капана „аз съм специалист”, е проектирана да програмира младите хора да пасват на определени рамки; да работят за корпорации (и тем подобни), когато завършат.

Донякъде това означава, че ще трябва да наваксвате липсата на истинското изучаване на живота!

Ето 7 неща, които никога не ми казаха в училище, (а можеха).

1.    Колко важно е общуването

Никога не ни се казва колко е важно общуването, нито ни обучават в тази сфера.

Основно, ефективното общуване сближава толкова много различни неща и следователно служи като страхотен житейски инструмент за личностно израстване: Общуване за изграждане на страхотни взаимоотношения, работа в екип, решаване на проблеми и успешно завършване на проекти... всичко това има в основата си ефективно общуване.

2.    Всичко е проява на съзнанието

В съответствие със законите на привличане, животът се явява следствие на това къде е съзнанието ви: Вашите мисли, чувства, емоции, отношение... всички те допринасят за това как изглежда животът във вашите очи.

Затова, ако не харесвате живота, който живеете, променете тези неща. Например, ако ви се струва, че сте в обстоятелства на жертва (симптомите на жертвено съзнание), погледнете къде се намирате съзнателно и променете тези неща.

3.    Естествено здраве

Също както в други училища и ние сме имали своя дял от учители по икономика, но никой никога не ми каза, че най-добрата инвестиция, която можете да направите в живота си, е вашето здраве.

Поради корпоративни интереси образователната система обикновено се фокусира само върху фармацевтичните подходи, когато става дума за здравето.

Алтернативните лечители и великите пионери с техните животоспасяващи подходи, базирани на естественото здраве, са игнорирани, подтискани и дори несправедливо осмивани.

Има 4 неща, които поддържат доброто здраве.

Добро хранене, редовни упражнения, положителен поглед върху живота и поддържане на чиста, свободна от стрес среда, доколкото е възможно, но за съжаление на тези неща не се обръща достатъчно внимание.

За съжаление, когато на много хора се каже, че имат нелечимо заболяване, в невежеството си те не успяват да си направят ретроспективната връзка: Как през годините са им липсвали горните 4 неща и сега трябва да платят цената като последствие...

4.    Прилагане на философията

В училище никога не сме говорили много за нещата, които са наистина от значение в живота.

Никоя образователна система не е била изградена така, че да провеждаме разговори или дискусии с учителите как да се справяме ефективно с живота: Да се справяме с повтарящите се житейски проблеми, като как да направим взаимоотношенията си работещи, или да се отнасяме към важните теми от по-висша перспектива... т.е. нещата, които имат значение за всички нас.

За съжаление повечето хора порастват и вероятно по навик от училище рядко говорят за живота или прекарват по-голямата част от живота си да говорят безсмислици... и вижте резултата: Един свят пълен с хора, които нищо не правят с живота си, също като персонажите от сапунените опери по телевизията...

Не е нужно философията да бъде само разговори на масата. Тя може да бъде използвана творчески и практически за прилагане на идеи в живота, оттук и подсилващата фраза „прилагане на философията”.

5.    Да бъдете себе си

Не е нужно да сте просто зъбно колелце в оформящата ви образователна система.

Научих, че да бъдеш себе си е най-голямата ни сила. Повече от всякога, особено на хуманитарния фронт, светът се нуждае от хора, които могат да мислят самостоятелно: иновациите и приспособяването са ключът за промяната на света.

Разберете, че има и други начини, различни от една образователна система, която задушава самоизявата, творчеството и въображението, а след това бълва добре образовани роботизирани клонинги, неспособни да мислят самостоятелно.

Както Айнщайн някога казал: „Истинското мислене е да мислиш немислимото...” Историята е показала как малцината индивиди извън рамката мислят самостоятелно и какъв е огромният им принос за човечеството...

6.    Да имате дълбока и истинска обич към себе си

Как очаквате да имате дълбока и истинска обич, изливаща се към семейството ви, приятелите, групите, общностите, околната среда и всички духовни неща... а след това тя да се връща при вас, когато не сте започнали тази дълбока и истинска обич още от самите себе си?

Това е в съответствие с точка 2 по-горе, че животът се явява следствие от това къде се намирате съзнателно.

7.    Миналото е най-големият ви враг в живота

Никога не ми беше казано в училище как да се науча да осъзнавам, че миналото ми може да ме управлява, вместо аз да го управлявам: Страхът, тревожността или нежеланието за творчество и приключения... са разрушителите на съзнанието тук. Но ВИЕ сте авторът на живота си...

От Пол А. Филипс

 

Go Back

Comment

View older posts »