Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Възходът на Аполион 2012: „Кимване“ от Ордена и Олтарът на Зевс

Би било приятно да мислим, че използването на Библията по време на Президентската клетва наистина значи нещо за тези, които полагат ръката си върху нея и се заклеват „вярно да изпълнявам службата на Президент на Съединените щати... и Бог да ми е на помощ“. Но Обама, който трябваше да повтори тази клетва на церемонията, след думата „вярно“ беше заглушен от главния съдия Джон Робъртс по време на инаугурацията, направи така и на следващия ден в Стаята с картите пред журналисти и малка група от съветници, и този Клетвата беше проведена без използване на Библия, намеквайки ма някои, че Добрата книга е само за пред широката публика, от една страна, а и че Клетвата на Барак Хюсеин Обама е библейски невалидна.

Въпреки че на обикновения човек това може му да изглежда тривиално, значението му за тайните ордени е важно. Групи като Масоните, (които почетоха Обама с първия всеинагурален бал във Вашингтон на 20 януари 2009 г.), ценят ритуали, жестове, използването на книги като Библията, а Клетвата, полагана от държавни глави, за тях е от най-голямо мистично значение. Ето защо всичко, което правят, се извършва със съответните ритуали, инициации и заклинания. Ефирните сили – включително свръхестествените фактори – могат да бъдат манипулирани, връзвани и пускани да изпълняват благословии и проклятия в резултат от подходящи заклинания. По подобен начин, нарушаването на клетва може да доведе до страховити последици, по тяхно мнение. Понеже това не се приема с лека ръка от окултистите, членовете на Ордена трудно биха повярвали, че Клетвата на Президента на САЩ – една от най-святите американски традиции – е толкова лесно претупана. Самото начало на клетвата, „Тържествено се заклевам”, е духовно заявление. Думата „тържествен” (solemn, англ. от solemnis – жертва, жертво приношение, лат.) означава „зов на религиозно одобрение” или молба пред божество да засвидетелства, да одобри и да благослови обвързващото естество на церемонията по изпълнение на служба или дълг. По този начин представителите на правителството се заклеват преди да получат обществена служба, а свидетелите в съдебна зала се заклеват „да казвам истината”, преди да дадат показания.

Тези принципи се коренят дълбоко в юдео-християнската вяра, както и в повечето други религии. Макар и да няма начин да знаем какво означава в дълбочина Президенстската клетва за Обама, и дали грешката и повторението на заклеването ма церемонията е нещо повече от инцидент, безпрецедентният гаф е подозрителен за някои, за които той вероятно има важно скрито значение. Опасенията от него нарастват, когато се сетим и за други любопитни дейности и изявленеия на Обама, повечето от които медиите пропуснаха, омаловажиха или просто отказаха да отразят, които силно свързват появата му с окултната митология, определена в Библията, както за пророческа, така и за демонична.

Добър пример за това е, когато Обама изнесе реч в Германия на 24 юли 2008 г., озаглавена „Светът, който се изправя като Един”. Немалко студенти по окултна история забелязаха символиката и местоположението на събитието, това дори накара мнозина, които до тогава бяха отхвърляли всякакви етикети на „антихрист”, подмятани към Обама, да преосмислят позицията си. Това включва уважавания католически писател Майкъл О’Брайън, най-вече известен с апокалиптичния си роман „Отец Илия”. О’Брайън бил получил множество писма и имейли от абонати и посетители на уеб сайта му, чудещи се дали Обама е Антихристът. Първоначално О’Брайън написал, че това не е възможно. След това, един негов приятел, който бил гледал речта на Обама в Берлин, му се обадил да му каже колко хипнотизираща била речта и че един говорител по германското радио бил казал: „Току-що чухме следващия Президент на Съединените щати... и бъдещия Президент на Света”. Дотук Обама се вписвал необичайно в персонажа на Антихриста в романа му. След като сам гледал речта в Берлин няколко пъти, О’Брайън изпратил бюлетин, в който признавал, че макар и все още да се съмнявал, че Обама е пророкуваният владетел от последните дни, започнал е да вярва, че той е „носител на смъртоносен морален вирус, нещо като анти-апостол, разпространяващ концепции и пъклени планове, които не само са анти-християнски, но и анти-човешки”. Най-накрая О’Брайън допуснал, че Обама би могъл да е инструмент във възвестяването на ужасяващия период на Великата скръб, и още по-лошо – той имал „духа на Антихриста”. След като мандатът на Обама бил в ход, О’Брайън посочил множеството външни и вътрешни проблеми, пред които Обама бил изправен, включително войната в Афганистан и Ирак, възможността за нова война с Иран и проблеми, свързани с разпадащите се финансови системи, казвайки че тези препятствия биха могли да засенчат Обама и да доведат до загубата му на следващите президентски избори. След това О’Брайън добавил нещо, което е явна препратка към идването на Антихриста: „Или пък би могъл да стане „Великия облекчител”, преговарящ, миротворец,вършещ чудеса по света, докато прескача от един привидно нерешим проблем на друг”.

Понеже е вярно, че всяко забележително обществено политическо събитие изисква както предварителен замисъл, така и символично значение,  мястото, където Обама изнася речта си в Берлин, пред Берлинската колона на победата, спомага за заключенията на О’Брйън. Мястото било обидно за образованите германци, както и за християните и евреите заради връзката му с Адолф Хитлер и нацистите. И все пак, то било по странен начин подходящо, понеже точно на това място Хитлер планирал да се короняса в Welthauptstadt Germania – новата „Световна столица” при спечелването на Втората световна война.

През 30-те години на миналия век Хитлер възлага на Алберт Шпеер, „първият архитект на Третия райх”, да проектира нова столица. Като част от плановете, “Siegessäule” или Берлинска колона на победата – 70 метров монумент със златна фигура на върха, представяща Боруся, женското олицетворение на Прусия, а Виктория, култовата богиня на военната победа, била махната от местоположението си пред сградата на Райхстага през 1939 г. и преместена на настоящото си местоположение в Тиргартен, 495 акра парк насред Берлин, където Обама изнесе речта си пред нацисткия символ.

Райнер Брюдерле, заместник-водач на либералната политическа партия „Свободни демократи” в Германия се оплаква на вестника Buld am Sonntag: Siegessäule в Берлин беше преместена там, където е сега, от Адолф Хитлер. Той я виждаше като символ на германското превъзходство и победните войни срещу Дания, Австрия и Франция”. Това представлява сериозен въпрос в ума на Брюдерле, като „дали Барак Обама е бил правилно посъветван в избора си на Siegessäule като място, където да изнесе речта си за своето виждане за един по-сътрудничещ си свят”. Друг германски политик на име Андреас Шокенхоф е бил също толкова притеснен, казвайки: „Това е проблематичен символ”.

Очевидно за Обама не е бил проблематичен, който застана пред него и поздрави германската публика по много зловещо подобен начин на този, по който Хитлер го е правил, последван от хиляди, отвръщащи на поздрава, което е в противоречие с германския закон. Когато Обама приключва речта си пред богинята на войната, казва: „С поглед към бъдещето, с решимост в сърцата ни, нека запомним тази история и отговорим на съдбата си и да претворим този свят още веднъж”. Това е точно каквото Хитлер бил обещал да направи и точно където бил планирал да го увековечи.

От по-голямо значение и недалеч от мястото, където Обама произнесе вдъховяващата си реч, е Великият олтар на Зевс в Пергамския музей. Според няколко доклади, Обама посетил Великия олтар, докато бил в Берлин, което е особено важно, като се има предвид какво направил на връщане в САЩ. Преди да разгледаме показателните действия на Обама, помислете внимателно какво казва Библията за Олтара на Зевс в писмото към църквата в Пергам.

„И на ангела на пергамската църква напиши: тъй казва Оня, Който държи двуострия меч: зная делата ти, и де живееш, там, дето е престолът на сатаната, и държиш името Ми, и не се отрече от вярата Ми дори в дните, когато верният Ми свидетел Антипа биде умъртвен между вас, среди които живее сатаната”. (Откр. 2:12-13)

На гръцки, фразата „дето е престолът на Сатаната” буквално означава „където има трон на Сатаната”. Изследователите идентифицират този трон или „престол” като Великия олтар на Зевс, който съществувал в Пергам по онова време. Тъй важно било поклонението към Зевс в древен Пергам, че непрекъснати жертвоприношения били му принасяни върху извисяващия се и прочут 13 метров олтар. Вярва се, че Антипа, първият водач и мъченик на ранната християнска църква, бил убит на този олтар, изгаряики бавно до смърт в статуята на бик – символът и придружителят на Зевс. Фразата в Откровение 2:13: „когато верният Ми свидетел Антипа биде умъртвен между вас, среди които живее сатаната” се смята за цитиране на това събитие.

Приблизително две хиляди години, след като Откровение 2:13 било написано, германски арехеолози преместват масивния олтар на Зевс от развалините на Пергам и го отнасят в Берлин, където е реставриран като централен експонат на Пергамския музей. Точно тук Хитлер за пръв път благоговее пред него, а по-късно построява външна негова реплика, от която изнася редица речи, омаяли много германци.

„Превъртете напред още 75 години”, казва блогърът Ел Гайо. „Още един харизматичен млад политик омайва огромни германски тълпи с вдъхновяваща реч в Берлин. Барак Хюсеин Обама... [и] посети ли Барак Обама... Великия олтар на Зевс...? Вероятно да”.

Независимо дали Обама получил вдъховение от трона на Сатаната, докато е бил в Берлин, или не, това, което направил след това, било изумително. На връщане към Съединените щати, той незабавно възложил построяването на гръцката колонада, от която направил речта си за приемането на номинацията от партията му. Понеже гръцките храмове, като тези, построени в чест на Зевс, се смятали за дом на божество-покровител, Републиканската партия взела на подбив Обама, присмивайки му се, че си играе на Зевс от Олимп и обвинявала поддръжниците му, че „коленичат” пред „Храма на Обама”. New York Post пуска специална просветляваща добавка към Convention Special на 28 август 2008 г. с многозначителното заглавие: „О, БОЖЕ: ДЕМОКРАТИТЕ ИЗДИГАТ ХРАМ НА ОБАМА”, закичено на корицата. Но чак когато блогърът Джоел Ричардсън посочва какдизайнът на сцената на Обама е мо-та-мо с Великия олтар на Зевс, мениджърите на кампанията на Обама се опитаха да обяснят, че дизайнът е смесица, представляваща портала на Белия дом и Капитолия. „Но експертите се съгласяват с Ричардсън”, пише Гайо, „това е реплика на Великия пергамски олтар”.

Така, невероятно, също като Хитлер, Обама бил почел богинята Виктория с присъствието си, преди да поръча да му се построи реплика на библейския трон на Сатаната, върху който прие съдбовния си мандат. Едно последно тревожно разкритие в завършека на тази статия може да хвърли светлина върху това защо Обамя сякаш беше очарован от такава анти-християнска символика в подготовката на изборната му победа. Един Хадит (предание), свещен за шиитския ислям от 17 век, съдържа пророчество от Али ибн Аби-Талиб, което предрича, че точно преди завръщането на Махди (изкупителят от последните дни в исляма), „висок черен мъж ще поеме юздите на управлението на Запада”. Този водач ще командва „най-силната армия на земята” и ще носи „ясен знак” от третия имам, Хюсеин. Пророчеството заключава, че: „Шиитите не трябва да имат никакво съмнение, че той е с нас”.

Дали това ислямско пророчество определя Обама като „обещания воин”, който идва да поммогнена спасителя на шиитските мюсюлмани да покорят света? Амир Тахери задава същия въпрос списание Форбс през октомври 2008 г., посочвайки как „Името и презимето на Обама – Барак Хюсеин – означават „благословията на Хюсеин” на арабски и персийски”, докато „фамилното му име, Обама, написано с персийски букви, се чете О Ба Ма, което означава „той е с нас” – вълшебната формула в Маджлиската традиция”.

Прескачаме напред до 2009 г. и Барак Обама на 4 юни изнася безпрецедентна реч към мюсюлманския свят от Кайро, Египет, декларирайки, че дава началото на нова ера между Съединените щати и мюсюлманския свят. За пръв път Обама е прям относно мюсюлманското си наследство и заявява, че Съединените щати – което го има заснето, че казва – „вече не са християнска нация” – вече са „една от най-големите мюсюлмански страни в света”. Редакторът на Newsweek Ивън Томас коментира речта на президента с декларация, отразяваща мнението на мнозина, че „Обама е над страната, над света, той е нещо като Бог”.

Към: ПРЕДГОВОР
Към: ПРИЗОВАВАНЕ НА АНГЕЛА ОТ ВИХЪРА
Към: КАКВО СЪОБЩАВАЛИ ПЪРВИТЕ СИМВОЛИ И НА КОГО
Към: ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ ДОПОТОПНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА ЕНОХ
Към: ПРИЗНАЦИ ЗА КОНСПИРАЦИИ – МИСТИЧНИ ЧИСЛА, ЗАРАЗИТЕЛНИ ИДЕИ
Към: БУНТОВНИ МЕМОВЕ С КАУЗА – СЛИВАНЕ НА УМОВЕТЕ ЗА ЧОВЕКА НА ГРЕХА
Към: ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕРАТА НА ОБАМА
Към: КИМВАНЕ ОТ ОРДЕНА И ОЛТАРЪТ НА ЗЕВС
Към: ДАЛИ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ЩЕ ГЕНЕРИРАТ АНТИХРИСТА?
Към: ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИСТЕРИЯ НА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ ЗАПОЧВА
Към: ИДВАЩИТЕ БОГОВЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД
Към: НАЧАЛОТО НА ОРГАНИЗИРАНАТА МИТОЛОГИЯ ЗАПОЧВА В ШУМЕР
Към: ПЪРВИ СЛЕДИ НА ПОКВАРАТА
Към: ВЪЗХОДЪТ НА ОЗИРИС
Към: ОТ ДРЕВЕН ЕГИПЕТ КЪМ ГЪРЦИЯ - ТВОЯТ АПОЛОН ЦАРУВА
Към: ДИОНИС: ПСИХОТИЧНИЯТ АСПЕКТ НА ДЕМОНА АПОЛОН/ОЗИРИС
Към: ЛУЦИФЕРИАНСКАТА НАУКА ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА БОЖЕСТВО
Към: АЛТЕРНАТИВНА ПРИЧИНА ЗАЩО БДИТЕЛИТЕ СМЕСВАЛИ ДНК
Към: БИБЛЕЙСКИ ПРИМЕР ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА НЕФИЛИМ
Към: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СЪВРЕМЕННАТА НАУКА ДА ИМА РОЛЯ В ИДВАНЕТО НА АПОЛОН?
Към: ОТВАРЯНЕ НА КУТИЯТА НА ПАНДОРА
Към: 70-ТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА ЕНОХ: ЗЕМЯТА ЛИ Е ТОВА, КОЕТО УСЕЩАМ, ЧЕ БУЧИ?
Към: ДРУГИ ПОЛЕЗНИ БИОТЕХНОЛОГИЧНИ СЕЧИВА ЗА АНТИХРИСТА
Към: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ И БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА
Към: НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ + ТРАНСХУМАНИСТИЧНА ФИЛОСОФИЯ = 11,22,33
Към: КОГА АПОЛОН/ОЗИРИС/НИМРОД, СИН НА ЛУЦИФЕР, ЩЕ ДОЙДЕ?
Към: НА КОГО Е ТОВА ВСЕВИЖДАЩО ОКО, ВСЕ ПАК?
Към: НЕДОВЪРШЕНАТА ПИРАМИДА ПОД ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО
Към: ДАТИ НА ТАБЛОТО: НАЧАЛОТО И ЗАВЪРШЕКЪТ НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО
Към: ПОВТОРЕНИЯ НА 2012 И 2016: КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ТЕЗИ ДАТИ?
Към: ТРИНАДЕСЕТИЯТ БАКТУН
Към: ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКИ ТАЙНИ – МАИТЕ, БДИТЕЛИТЕ И ЗАВРЪЩАНЕТО ПРЕЗ 2012
Към: ВЕЛИКАТА ЗАБЛУДА 2012 И ПОСЛЕДНИЯТ КОНКЛАВ

 

 
 

Go Back

Comment

View older posts »