Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Възходът на Аполион 2012: Дали Съединените щати ще генерират Антихриста?

„Америка била замислена като Новата Атлантида, която ще доведе света при Антихриста. Първоначалната национална птица, която масонските ни лидери предвиждали в края на 18 век не била Американският орел, а птицата Феникс. Този исторически факт силно предполага, че в правилния момент от световната история, докато светът навлиза през порталите на Царството на Антихриста, Америка може внезапно да бъде пожертвана в огнени пламъци, да бъде изгорена до пепел; и от тази пепел да се издигне Новият световен ред“. – Дейвид Бей, „Остри проповеди“.

Когато Представителят на САЩ Нанси Пелози на 4 януари 2007 г. Пое ролята си на говорител на Камарата при откриването на 110-я Конгрес, тя последва шаблона, поставен от Джордж У. Буш и неговия старец, изливайки многозначителна реч за бащите-основатели, казвайки че те били тъй уверени в „тази Америка, която застъпвали, че поставили върху печата, Държавния печат на Съединените щати, “novus ordo seclorum” – нов ред на вековете“. Пелози не се впусна в подробности защо смята фразата “Novus Ordo Seclorum” за важна диалектика по време на изключително важната смяна на контрола в конгреса, нито пък добави защо изобщо този израз съществува под незавършената пирамида и Всевиждащото око (Окото на Хор/Озирис/Аполон) в Държавния печат на Съединените щати. Но алюзията ѝ към това не беше случайна, а произходът на мотото и важността на нарастващите споменавания на тайнствения пасаж от близки до правителството лица през последните години съвсем скоро ще станат ясни.

Несъмнено, четейки следните няколко статии, Масоните от ниските нива, които нарочно са държани в неведение от висшестоящите си, ще се оплачат от стереотипа срещу тях като членове на таен заговор за глобално господство. Истината е, че повечето Масони са морални хора, които не знаят нищо за целите на Висшия ешелон над тях. И все пак уважавани историци, включително някои масонски автори, признават това, което Гари Лахман в книгата си „Политиката и окултното” нарича най-сензационната историческа връзка между фримасоните и американската окултна политика.

Цитирайки трудовете на професори като Робърт Йеронимъс, Лахман казва: „Съединените щати са – или поне първоначално е било планирано да бъдат – утопията, към която се целели Розенкройцерите”.  Освен това, Лахман пише, Вашингтон бил проектиран съгласно предписанията на свещената геометрия, свързвана с Фримасонството.

Това че едно розенкройцерско-масонско братство било замесено в Американската и Френската, както и в европейските революции, днес е неоспоримо. Цели 44, (макар че вероятно броят е по-малък), от 56-те подписали Декларацията за независимост, били фримасони. Множество президенти на САЩ също били част от Ордена, включително Вашингтон, Монро, Джаксън, Полк, Бюкянън, А. Джонсън, Гарфилд, МакКинли, Т. Рузвелт, Тафт, Хардинг, Ф. Рузвелт, Труман, Л. Б. Джонсън и Форд. Други елити в Ордена включвали Бенджамин Франклин, Пол Ривиър и т.н., а Томас Джеферсън бил подозиран, но така и недоказан Брат от Ложата.

Освен членството, въпросът дали Орденът на фримасоните е проектирал града на САЩ, наречен на първия американски президент, съгласно окултен грандиозен проект, е нещо, до което все повече историци и изследователи достигат. Дейвид Овасън, който става масон, след като написва „Тайната архитектура на националната ни столица: Масоните и построяването на Вашингтон”, твърди ефективно, че планът на града умишлено включва езотеричната система на вярване на Фримасонството, особено по отношение на астрологическата подредба на столицата към съзвездието Дева (Изида). През 1793 г., когато Джордж Вашингтон ратифицира полагането на основния камък на Капитолия, го прави, носейки масонска престилка, изписана със символи на братството. За специалиста по окултното и 33-та степен Фримасон, Манли П. Хол, това е напълно разбираемо. „Дали визията на Франсиз Бейкън за „Новата Атлантида“ е била пророчески сън за великата цивилизация, която скоро щяла да се издигне от пръстта на Новия свят?“, пита той в „Тайните учения на всички епохи“. „Несъмнено е, че тези тайни общества... са заговорничели да основат (такава) на Американския континент...“ Хол продължава с това, че историческите инциденти в ранното развитие на Съединените щати ясно носят „влиянието на това тайно тяло, което от толкова години направлява съдбите на народите и религиите. От тях нации са били създавани като средство за прокарване на идеали и докато нациите остават верни на тези идеали, оцеляват; когато се отклонят от тях. Изчезват като старовременната Атлантида, която била престанала да „познава боговете““.

Участието на Фримасоните в развитието на ранната Америка и символичният план на Вашингтон като столицата на Новата Атлантида са тъй добре документирани през последните две десетилетия, че дори много Масони престанаха да отричат връзката. Ежедневни масонски турове през услугите, посветени на тази история вече се предлагат като градски забележителности, за да се онагледи връзката. Срещу такса водач ще ви помогне да посетите места като Масонския национален мемориал на Джордж Вашингтон или Къщата на Храма, щабквартирата на Шотландския фримасонски устав. Проектиран през 1911 г., (забележете връзката отново между Масоните и нумерологичната стойност 9-11), Домът на Храма съдържа Фримасонската зала на славата, огромна колекция от фримасонски сувенири, включваща най-различни произведение на изкуството, важни за Масоните, библиотека от 250 000 книги, и е мястото за срещи на Върховния съвет от 33-та степен на устава. Когато си тръгвате от Дома на Храма, слезте по улицата и снимайте огромния масонски обелиск (фалически египетски символ на плодовитостта) в далечината, познат като Вашингтонския монумент.

По очевидни причини, въпреки че съвременните Масони открито признават тези дни участието на якобитските си предци в основаването на утопичен Нов световен ред във Вашингтон, яростно отричат, че талисмановото разположение на улиците, правителствените сгради и масонските паметници са с цел това, което изследователят Дейвид Бей нарича „електрическа мрежа“, която пулсира „с Луциферски ток 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата“. Въпреки това отрицание записите на самото правителство обясняват иначе, ясно заявявайки, че планът на столицата бил така „подбран“ от тези, които искали той да отразява посвещение към „езичническите богове“. Например статията „Най-добрият план: Конкурсът за дизайн на Капитолий“ в уеб сайта на библиотеката на Конгреса разказва как, след обявяване на конкурс за проект на Правителствен център в столицата, „Вашингтон, Джеферсън и Комисарите на окръг Колумбия“ били разочаровани от заявките и дизайн, базиран на „Римския пантеон – кръглата, покрита с купол ротонда, посветена на всички езичнически богове – бил предложен от Джеферсън, който по-късно го прекарал през няколко трансформации“.

Фримасонът Дейвид Овасън добавя, че когато овновоположният камък на Капитолий бил полаган, това било направено с масонски ритуал, който трябвало да измоли одобрението на езичническите богове. Както е записано върху два бронзови панела на вратите на Сената в Капитолий, Джордж Вашингтон се вижда как стои пред един масон, който държи две версии на масонския пергел, докато той самият използва масонска мистрия на крайъгълния камък. Но известната престилка, която Вашингтон носил в онзи ден, е това което предава специфична масонска символика, която Овасън обяснява, че е имала за цел да се понрави на „невидимите представители“, които наглеждали събитието. „Несъмнено, невидимите представители присъствали на церемонията по полагането на крайъгълния камък“, казва той, „но те били видими в символиката на престилката. Сияйното око представлявало невидимото присъствие на Великия архитект – висшето Духовно същество, което било поканено чрез молитва и ритуал да наглежда церемонията. Сияйното око било... „окото-слънце“, или Духовното слънце (Хор/Озирис/Аполон).

Почитането на такива езичнически богове посредством използването на изображения и символи от Масоните е интересно, като се има предвид почитта, която твърдят, че имат към Библията – книга, която ясно забранява този тип дейност като посвещаване на демоните. В Деяния 7:41-42 тя обяснява, че когато хората служат на идоли, се кланят на небесното войнство. Псалм 95:5 добавя: „Защото всички богове на народите са идоли“ (elilim, LXX daimonia – демони). Други препратки заключават, че идолите от камък или съответните изображения, с каквито е наситен Вашингтон, са „елилим (празни, нищо, суета); но и че зад тези изображения съществува истинската динамика на идолопоклонничеството – демоните. Апостол Павел потвърждава това в 1 Коринтяни 10:20, казвайки: „Не, но каквото принасят в жертва езичниците, принасят го на бесове, а не Богу; пък аз не искам да бъдете съобщници на бесовете“.

Въпреки че метафизиците не разчитат на Библията като единствен авторитет, те често се съгласяват, че могъщи не човешки енергии, включително зли, могат да се излъчват от символите и, веднъж освободени, правят каквото си наумят. Пишейки за масонската намеса във Френската революция, Гари Лахман прави изключително важно наблюдение относно безтелесните разрушителни сили – които имат собствени невидими планове – освободени в резултат на окултната политика: самият Казот бил наясно с опасните енергии, развързани от Революцията... Макар и Казот да не използва термина, той несъмнено би се съгласил, че каквото и да я е започнало, скоро след това Революцията добила собствен живот, ставайки подвластна на егрегор, гръцката дума за „бдител“ – вид безтелесно същество, което е създадено или ръководено от човешка дейност или от колектив. Според анонимния автор на очарователните „Размисли върху Таро“, няма „добри“ егрегори, а само „отрицателни“... Вярно или не, егрегорите въпреки всичко могат да бъдат „породени от колективната воля и въображението на народите“. Както Джоселин Годуин посочва, „егрегорът се подсилва от човешката вяра, ритуал и особено от жертвоприношение. Ако е достатъчно подхранван от такива енергии, егрегорът може да заживее самостоятелно и да изглежда независимо, лично божество, с ограничена сила от името на поклонниците си и несекващ глад за бъдещата им преданост“. Ако, както някои езотерици вярват, човешките конфликти се пораждат от духовни сили с духовни цели и не всички тези сили са „добри“, тогава колективните катастрофи като Френската революция добиват ново значение.

В допълнение към егрегорите или демоните по всяко друго име, които са привличани към хората като мушици към крушка и зареждани с енергия посредством символи, статуи и ритуали, Овасон казва, че специално посвещаването на крайъгълния камък на Капитолий е трябвало да бъде извършено в определено астрологическо време, свързано със зодиакалното съзвездие Дева (Изида), докато Юпитер изгрявал в Скорпион, понеже „церемонията по полагането на крайъгълния камък била замислена не само да спечели одобрението на духовните същества, но и да гарантира, че те са доволни от това, че сградата се появява на бял свят в правилното време“.

Овасон след това добавя направо: „който и да е уредил Дева да е постоянно действаща по време на церемониите по полагането на основите и на крайъгълния камък, трябва да е бил наясно с факта, че канят някакъв архетип, или духовно същество, да направлява съдбата на града“.  Накрая Овасон загатва кое е „духовното същество“, управляващо столицата на Съединените щати: „... един средновековен езотерик... би казал, че Вашингтон е бил управляван от Хамалиел, духовното същество, което владеело Дева и което работело рамо до рамо с Меркурий“ (стр. 373). Хамалиел е зла противоположност на Божий херувим, служещ на Лилит, за която по-рано писахме по отношение на поклонниците ѝ, които всяка година се събират да я почетат в Бохемската дъбрава.

На всеки 10 август се случва астрологическо събитие в небето над Вашингтон, обвързващо града с езичническата Дева, позната в древен Египет като богинята Изида. „На свечеряване, когато златната светлина обагри тухлените фасади в тъмно розово, блестящото слънце се носи на няколко градуса точно отляво на авеню „Пенсилвания”, приближавайки се постепенно надясно, докато не залезе точно над известната улица”, пише Джули Дюин. „Ако хоризонтът остане безоблачен, се виждат три звезди в права линия от Капитолий до Белия дом в небето на запад. Познати като Регул, Арктурус и Спика, звездите оформят правоъгълен триъгълник, ограждащ съзвездието Дева”. Подобен мистицизъм, вплетен в дизайна на Вашингтон от Фримасоните за призоваване на синхронизирането, присъствието и одобрението на тези „невидими представители” е бил формула, усъвършенствана в езичнически Рим. Джон Фелоус обяснява защо: „те се допитвали до боговете, за да узнаят дали начинанието е приемливо за тях идали одобрявали деня, избран за започване на делото... те призовавали, освен боговете на страната, и боговете, под чиято закрила се препоръчвал градът, което се извършвало тайно, понеже било необходимо боговете-покровители да са неизвестни за простолюдието”.

Може да изглежда малко изненадващо, че когато Джордж У. Буш в реч преди втората си инаугурация казва, че Съединените щати имат „мисия от отвъд звездите” (тревожно изказване, взето направо от сатанинската проза „Некрономикон” във връзка с извънземните богове-създатели), че Капитолий умишлено е поставен в главата на масонската фигура на бухал, който от своя страна стои на върха на Белия дом, намиращ се върху брадичката на пентаграмата с Бафомет. Обърнатата пентаграма или „бафомет”, ясно видима в оформлението на улиците на столицата, представлява главата на козела и се смята за най-могъщия символ на сатанизма, докато фигурата на бухал е добре познат представител на масонския, илюминатския и бохемския бухал на мъдростта, въплътена в Атина, Минерва, Лилит и Хеката.

Окултистите по целия свят разбират силата на тези столични символи и ритуали и съзнават, че те не са само, за да предават психологически концепции, а всъщност за да наложат мистериозното и могъщо свръхестествено, поканено да се настани там. Тази вяра е дълбоко запазена във всяка вавилонска, египетска, гръцка, римска и кабалистична символика, която е част от масонската история и според известния фримасон, Фостър Бейли, тези символи умишлено крият „тайна... която забулва мистериозни сили. Тези енергии, когато се отприщят, могат да имат силен ефект”. Шотландският философ Томас Карлайл някога прочуто добавил: „Чрез символите, съответно, човек бива воден и командван, правен щастлив, правен окаян”.

В резултат на това масоните са под клетва никога да не разкриват истинското значение на символите си, а когато някак са принудени да дадат обяснение, те фалшифицират изявлението, дори до по-ниските нива масони, както е обяснено от Суверенния велик водач Албърт Пайк в масонския наръчник „Морали и догма”: „Масонството, също като всички религии, всички мистерии, херметически и алхимически, крие тайните си от всички, освен от посветените и мъдрите, или избраните, и използва лъжливи обяснения и погрешни тълкувания на символите си, за да заблуди тези, които заслужават само да бъдат заблуждавани; за да скрие Истината, която нарича Светлина, от тях, и да ги отклони от нея”.

Съществуват реални причини проектантът на правителствения център на Вашингтон да иска да прикрие значението за окултната подредба на американската столица. Ако обществото като цяло е било преждевременно убедено в края на играта, предсказан в символиката на столицата, това би било неприемливо за предишните поколения, които вероятно щяха да поискат смяна на водачите и учрежденията. Но с течение на времето все по-необходимо ставало обществото да разбира наследството на Америка и зададената ѝ цел, малко по малко – дали чрез провидение, насърчаване или дори съпротива – се появява все по-ясна картина на това, което Манли П. Хол нарича „тайната съдба на Америка”.

Според символиката във Вашингтон, тайната съдба на Америка включва бъдещо национално и глобално робуване на бога на Фримасонството – божество, което повечето американци дори не си и представят, когато рецитират Клетвата за вярност към „една нация под Бога”. Всъщност, идеята на някои, че Съединените щати са били основани като монотеистична „християнска нация” от тези, които проектирали Вашингтон, и че „Богът”, споменат в американската валута е юдео-християнски, е объркващо заключение, като се замислим върху теистичните вярвания на толкова много от бащите-основатели (непрестанно разглеждан като теизъм на „Върховния архитект” на Фримасоните, „Върховния съдия на света” и нотациите за „Божественото провидение” в Декларацията за независимост) и безбройните езичнически икони, които доминират в символите, статуите, сградите и печатите, грижливо изрисувани под официалната егида на правителството. Държавният печат на Съединените щати, който масонът от 33-та степен Манли П. Хол с право нарича „подписът” на това издигнато тяло масони, които предписали на Америка „особена и специална цел”, носи богата символика, прогнозираща всичко друго, но не и християнство. Всъщност, когато християните през 19 век твърдели, че хипотетичното унищожение на САЩ би довело до „връщане назад в идните векове”, заключавайки че Америка е била езичническа нация, основана върху символиката на Държавния печат, та Конгресът бил принуден да направи нещо, което да отразява християнската вяра на толкова много от гражданите. Американският президент и фримасон Теодор Рузвелт силно се възпротивява на тази идея, въпреки че други масони не били толкова разочаровани от плана. Имайки предвид двузначността на термина „Бог” и аксиомата, че тълкуван в контекста на символиката на Държавния печат, той със сигурност не се отнася за традиционния християнски Бог, а слоганът „Уповаваме се на Бога” е бил присвоен от масоните и други илюминати и така е бил одобрен за официално мото на САЩ.

За да илюстрираме довода си, че човек не би сметнал, че „Богът” в официалното мото на Америка се отнася до Отца на Иисус Христос или Библейската Троица, представете си, че сте пътешественик от космоса, който посещава Земята в един въображаем пост-апокалиптичен свят. Дълбаейки из отломките на някога процъфтяващата планета, се натъквате на копие на еднодоларова банкнота с двустранния Държавен печат на Съединените щати, а по средата фразата ‘НА БОГА СЕ УПОВАВАМЕ”. Като се поразмислите, запитайте се „към какъв БОГ се отнася това?”. Без предубеждение оставяте символиката на печата да говори за себе си, от която бързо стигате до извода, че това е била велика култура, която е почитала египетски и гръцки божества, особено едно слънчево, чието всевиждащо око блести на върха на недовършена египетска пирамида.

Като изследвате по-задълбочено специфичните вярвания на странната група, която е повлияла за Държавния печат, откривате от най-висшите им майстори, включително един „знаменит” Албърт Пайк, богът-слънце, когото са почитали тъй високо, им е бил известен в различните времена от историята с имената Аполон, Озирис и Нимрод. Тогава разшифровате нещо още по-важно – скрито предсказание в Държавния печат, което пророкува за време, когато този „бог” ще се завърне на Земята във физическо тяло. Идването му, според информацията, която сте събрали от съставителите на Държавния печат, ще е предвестник на един Нов световен ред. В ретроспекция се питате: Било ли е това пророкувано пришествие върху този Държавен печат подкладителят, унищожил това, което някога е било един прекрасен свят?

Към: ПРЕДГОВОР
Към: ПРИЗОВАВАНЕ НА АНГЕЛА ОТ ВИХЪРА
Към: КАКВО СЪОБЩАВАЛИ ПЪРВИТЕ СИМВОЛИ И НА КОГО
Към: ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ ДОПОТОПНИТЕ СТЪЛБОВЕ НА ЕНОХ
Към: ПРИЗНАЦИ ЗА КОНСПИРАЦИИ – МИСТИЧНИ ЧИСЛА, ЗАРАЗИТЕЛНИ ИДЕИ
Към: БУНТОВНИ МЕМОВЕ С КАУЗА – СЛИВАНЕ НА УМОВЕТЕ ЗА ЧОВЕКА НА ГРЕХА
Към: ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕРАТА НА ОБАМА
Към: КИМВАНЕ ОТ ОРДЕНА И ОЛТАРЪТ НА ЗЕВС
Към: ДАЛИ СЪЕДИНЕНИТЕ ЩАТИ ЩЕ ГЕНЕРИРАТ АНТИХРИСТА?
Към: ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ПОСЛЕДНАТА МИСТЕРИЯ НА ДЪРЖАВНИЯ ПЕЧАТ ЗАПОЧВА
Към: ИДВАЩИТЕ БОГОВЕ НА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД
Към: НАЧАЛОТО НА ОРГАНИЗИРАНАТА МИТОЛОГИЯ ЗАПОЧВА В ШУМЕР
Към: ПЪРВИ СЛЕДИ НА ПОКВАРАТА
Към: ВЪЗХОДЪТ НА ОЗИРИС
Към: ОТ ДРЕВЕН ЕГИПЕТ КЪМ ГЪРЦИЯ - ТВОЯТ АПОЛОН ЦАРУВА
Към: ДИОНИС: ПСИХОТИЧНИЯТ АСПЕКТ НА ДЕМОНА АПОЛОН/ОЗИРИС
Към: ЛУЦИФЕРИАНСКАТА НАУКА ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА БОЖЕСТВО
Към: АЛТЕРНАТИВНА ПРИЧИНА ЗАЩО БДИТЕЛИТЕ СМЕСВАЛИ ДНК
Към: БИБЛЕЙСКИ ПРИМЕР ЗА ВЪЗКРЕСЯВАНЕ НА НЕФИЛИМ
Към: ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СЪВРЕМЕННАТА НАУКА ДА ИМА РОЛЯ В ИДВАНЕТО НА АПОЛОН?
Към: ОТВАРЯНЕ НА КУТИЯТА НА ПАНДОРА
Към: 70-ТЕ ПОКОЛЕНИЯ НА ЕНОХ: ЗЕМЯТА ЛИ Е ТОВА, КОЕТО УСЕЩАМ, ЧЕ БУЧИ?
Към: ДРУГИ ПОЛЕЗНИ БИОТЕХНОЛОГИЧНИ СЕЧИВА ЗА АНТИХРИСТА
Към: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ И БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА
Към: НАУКА НА БДИТЕЛИТЕ + ТРАНСХУМАНИСТИЧНА ФИЛОСОФИЯ = 11,22,33
Към: КОГА АПОЛОН/ОЗИРИС/НИМРОД, СИН НА ЛУЦИФЕР, ЩЕ ДОЙДЕ?
Към: НА КОГО Е ТОВА ВСЕВИЖДАЩО ОКО, ВСЕ ПАК?
Към: НЕДОВЪРШЕНАТА ПИРАМИДА ПОД ВСЕВИЖДАЩОТО ОКО
Към: ДАТИ НА ТАБЛОТО: НАЧАЛОТО И ЗАВЪРШЕКЪТ НА ВЕЛИКОТО ДЕЛО
Към: ПОВТОРЕНИЯ НА 2012 И 2016: КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕТО НА ТЕЗИ ДАТИ?
Към: ТРИНАДЕСЕТИЯТ БАКТУН
Към: ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКИ ТАЙНИ – МАИТЕ, БДИТЕЛИТЕ И ЗАВРЪЩАНЕТО ПРЕЗ 2012
Към: ВЕЛИКАТА ЗАБЛУДА 2012 И ПОСЛЕДНИЯТ КОНКЛАВ

 

 
 

Go Back

Comment

View older posts »