Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Невероятни прилики между древните богове и несвързани култури намекват за Древни Извънземни

Ами ако ви кажа, че всички древни култури са били по някакъв начин свързани една с друга, преди хиляди години.

Чудили ли сте се някога защо има толкова много прилики сред древните култури по земното кълбо? Конвенционалните изследователи твърдят, че културите в Африка, Америка, Европа и Азия не са били взаимосвързани в древни времена.

Въпреки тези твърдения множество археологически открития предполагат обратното.

Вземете например древните монументи, разпръснати из земното кълбо.

Множество древни места в Южна Америка показват необичайни прилики в дизайна и конструкцията на монументите, издигнати в другия край на света, в Африка например.

Дали тези прилики са просто съвпадение?

Или пък има възможност всичките тези древни култури да са били взаимосвързани по някакъв начин? Възможно ли е, както някои теории за древния астронавт предполагат, неземно същество да е повлияло на древните цивилизации по земното кълбо?

Как е възможно древните олмеки, ацтеки, египтяни и културите в Нова Зеландия да споделят описания на своите богове – които слезли от небето – които са почти идентични?

Дали това е просто пример за случайно разпространяване на културата? Или пък е възможно да има още нещо, което не искаме да приемем?

Древните олмеки и Стела 19 от Ла Вента


Снимка на Стела 19 от Ла Вента – най-ранното известно представяне на Пернатата змия в Мезоамерика.

„Ла Вента” стела 19 предлага най-ранното представяне на Пернатата змия в Мезоамерика. Пернатата змия е била известна сред древните култури в Мексико или като Кукулкан, или като Кетцалкоатъл. За този бог се казва, че е пристигнал от небесата и че е донесъл голямо познание на древните култури.

Ла Вента е древен археологически обект, който принадлежал на цивилизацията на древните олмеки.


Друго изображение на божеството в нещо, което изглежда като машина?

 

 „Ла Вента” стела 19 предлага любопитно представяне на пернатата змия: Хуманоидна фигура, седяща в нещо като „превозно средство” или „кресло” и сякаш управлява някакво устройство.

На пръв поглед това може и да не звучи изключително или странно.

Само че става странно, когато намираш почти идентични описания на боговена другия край на света.

Легендата на маорите и богът Пурангахуа

Според легендата на маорите богът Пурангахуа летял на вълшебната си „птица” от легендарното си обиталище Хавайки до Нова Зеландия.

Любопитно, според легендата, този древен бог дошъл от небето, яздейки „сребърна птица”.

Всъщност, ако погледнем една от най-старите молитви на маорите, ще открием, че тя е към бога Пурангахуа.

 „Идвам и неизвестна земя се простира под нозете ми. Идвам и ново небе се извива над мен. Идвам на тази земя и за мене тя е тихо място за отмора. О, дух на планетите! Странникът смирено ти поднася сърцето си за храна”.

Ако сравним описанието на пернатата змия във фолклора на древна Мезоамерика с бога Пурангахуа, ще открием мистериозна връзка: и двамата са представени почти идентично.

Как е възможно това? Просто съвпадение?

Но има и още...

Да попътуваме от легендите на древните маори до древен Египет.


Друг древен бог, описан в нещо като летяща змия.

Там ще намерим мистериозно описание на древноегипетския бог Хапи.

Наричан „бащата на боговете”, Хапи бил богът на ежегодното преливане на Нил в древноегипетската религия. Този древноегипетски бог символизирал плодородието. Този древноегипетски бог бил описван и със синя или зелена кожа, която според изследователите представлява водата.

Погледнете как е описван понякога. Отново, имаме странна прилика с пернатата змия в Мезоамерика и бога Пурангахуа във фолклора на древните маори.

Обратно в Мезоамерика


Теориите за древния извънземен предполагат, че това ясно описва цар Пакал в нещо като космически кораб по време на излитане, и твърдят, че ръцете му сякаш управляват някаква машина.

Връщаме се в днешно Мексико, където намираме още едно любопитно описание, което възбужда интереса на теоретиците на древния астронавт: Цар Пакал.

Саркофагът на цар К’инич Джанааб’ Пакал, или по-известен като цар Пакал, е една от най-обсъжданите теми, когато става дума за теорията на древния извънземен. Върху капака на саркофага на този велик владетел на маите има няколко много любопитни изображения.

Теоретиците на древния извънземен предполагат, че той изобразява цар Пакал в нещо като космически кораб по време на излитане и твърдят, че ръцете му сякаш управляват някаква машина, кракът му се намира върху педал, докато той диша през някакъв дихателен апарат. Теорията за космическия кораб на Пакал най-напред е предложена от Ерих фон Деникен в книгата му „Колесниците на боговете”.

Отново, виждаме изображение на фигура в нещо като машина.

Go Back

Comment

View older posts »