Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Обладана от три демона

Истории за хора, обладавани от демони, се разказват още от древни времена. За да бъдат освободени тези невинни души от пленничеството на злите сили, екзорсизмът често е единствената възможност. Всички големи световни вери имат някаква форма на ритуал това да се направи, въпреки че практикуването на екзорсизъм от масовите вероизповедания е рядко днес.

Тази история се случва в Уинипег, Манитоба, през 2011 г. Тя е въз основа на разказа от първа ръка на една млада канадка на име Дениел, чийто интерес към окултното я отвел на пътуване от благочестива християнка към самоопределящ се сатанист. В крайна сметка, Дениел била обладана не от един, а от три демона и само екзорсизъм можел да я спаси.

Невинно начало

Дениел била отгледана със силни религиозни вярвания и била деен член на голяма евангелистка църква в Уинипег. От младежко любопитство Дениел започнала да се съмнява в предупрежденията на църквата ѝ относно окултното и започнала да експериментира с масичка за спиритически сеанси „Уиджа” и да изследва демонологията. Не след дълго започнала да описва себе си като сатанист и казала на приятелките си, че се опитва да призовава демони.

В началото на април Дениел опитала отново. Използвайки масичката си „Уиджа”, тя се опитала да се свърже със своя демон-пазител. Поставяйки ръце на планшетата (дъска с формата на сърце на колелца, използвана за общуване с духове чрез масичката „Уиджа”), Дениел осъществила контакт с нещо не от този свят.

„Има ли някого другиго в тази стая с мен, който желае да говори с мен?”, извикала тя.

Планшетата се преместила от самосебе си до ъгъла на масичката, обозначен с „да”.

„Добър ли си или лош?”, попитала тя.

Планшетата отново се преместила, бавно изписвайки „л-о-ш”.

Даниел се поколебала, преди да зададе следващия си въпрос: „Добре, ще направиш нещо, с което да нараниш мен или някого?”

Известно време нищо не се случило, а след това планшетата отново започнала да се мести: „м-о-ж-е-б-и”.

Дениел бързо отвърнала: „Добре тогава, колко духа сте тук?”

Докато гледала масичката, планшетата спряла на числото три, а след това бавно изписала три имена: Велиал, Малфас, Легион.

Разтревожено, момичето решило да спре. Махнала масичката „Уиджа”, изгасила осветлението и тръгнала да излиза от стаята, когато чула странен звук. Съскане. Той идвал от никъде и от всякъде... и се усилвал.

Обладаване

Изплашена, Дениел излязла от стаята, а съскащият звук я последвал. Точно тогава звънецът на входната врата звъннал и съскането престанало. Отвън стояла най-добрата приятелка на Даниел – Кейтлин. Дениел я издърпала навътре и ѝ разказала какво се било случило току-що – масичката „Уиджа”, демоните, съскането, всичко. 

Момичетата разбрали, че им е нужна помощ, затова излезли в проливния дъжд и тръгнали с колата към младежката служба на тяхната църква. Докато шофирали, главата на Дениел пулсирала и тя постоянно виждала оранжеви аури. Дали това било главоболие от мигрена, или нещо по-зловещо? Докато приближавали църквата, времето сякаш спряло и тя изпаднала в безсъзнание.

Когато дошла на себе си, се намерила в църквата, а приятелката ѝ се молела до нея. Дениел започнала да се задушава, а тялото ѝ се гърчело в спазми.

„Усещах, че нещо се опитва да излезе от мен”, казва тя по-късно. „Задушаването ми беше толкова лошо, че не можех да чуя никого и нищо.”

Членовете на църквата помогнали да я преместят в уединена част на църквата, където щяла да има някакво уединение. През това време Дениел усетила внезапен порив на енергия да преминава през тялото ѝ. Оранжевите аури отново се появили и този път сякаш застинали. Задушавайки се, тя напразно сякаш цяла вечност се борела да проговори. И тогава, внезапно, намерила гласа си.

„Излезте от мен!”, изкрещяла тя. А след това Дениел отново изгубила съзнание.

Екзорсизъм

Дениел не знаела колко време е била в безсъзнание. Когато се свестила, Кейтлин ѝ казала, че е била преживяла извикване на демон и че злото вече било направено. Докато Дениел идвала на себе си, служителят на младежката църква започнал да чете на глас от Библията. Оранжевите аури се завърнали за трети път и Дениел казва, че не си спомня какво се е случило след това.

„Приятелката ми записала сесията, но когато я прослушах, не можех да чуя Джон, екзорсиста, да говори”, казва Дениел. „На записа чувах само моя глас и съскане”. По-късно един приятел на Дениел транскрибирал записа, част от който е както следва:

Джон: Кажи ми, демоне, как се казваш?

Дениел: Аз съм 28!

Джон: В името на светия син Иисус Христос, кажи ми името си!

Дениел: Ано 28!

Джон: В името на Иисус Христос, заповядвам ти да ми кажеш името си!

Дениел: Аз съм Велиал! Една от Четирите Корони и водач на 80 легиона духове!

Джон: (не се чува).

Дениел: Няма да се махна! Това момиче призова безполезния и зъл син!

Джон: (не се чува).

Дениел: Ако млъкнеш с религиозните ла*на за малко, ще я оставя!

Джон: Не, Велиал, ти нямаш никакво право да бъдеш в това момиче и Иисус Христос, Синът Божи ти заповядва да излезеш!

Дениел: „Излезте от мен!”

И изведнъж стаята застинала в тишина. След няколко мига приятелката на Дениел изключва записа.

Последствията

След няколко секунди Дениел престанала да се задушава и скоро дишането ѝ се нормализирало. През сълзи тя прегърнала Кейтлин, която я уверила, че всичко е наред. Но така ли било? Масичката „Уиджа” казала на Дениел, че е била обладана от три демона. Само Белиал бил проговорил по време на екзорсизма и нямало никакви признаци, че е бил прогонен. Било просто въпрос на време, преди той и другите демони да се проявят.

През следващите няколко дни Дениел преминала през още три екзорсизма, за да бъдат прогонени останалите демони и да е сигурно, че вече не е в хватката на злите сили. По време на всеки от тях момичето преживяло същите аури, загуба на паметта и пристъпи на пищене. Малфас накрая бил прогонен, но Легион и Велиал можело все още да се спотайват в душата на Дениел. Въпреки трите изтощителни екзорсизма, кошмарът не бил свършил.

 

Go Back

Comment

View older posts »