Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

10 основни Ню Ейдж заблуди и как да ги поправим

„Истинското съчувствие сритва задници, използва епитети и не е приятно в определени дни. Ако не си готов за този ОГЪН, намери си някой ню ейдж, изпълнен с благост и светлина, вечно усмихващ се учител и се научи да прекласифицираш егото си с духовно звучащи понятия. Но се пази от тези, които практикуват ИСТИНСКО СЪЧУВСТВИЕ, понеже ще ти подпалят задника, приятелю”. – Кен Уилбър

10-те основни заблуди на Ню Ейдж според Марк Пасио

1. Игнорирайте „Негативното”

Представата, че влошите нещата, като се фокусирате върху негативните въпроси е фалшива. Игнорирането на негативните въпроси, също като игнорирането на симптомите на заболяване, само прави нещата по-лоши. Отказвайки да погледенете критичната информация, просто защото ви кара да се чувствате неудобно, е доброволно избиране на състояние на невежество – да останете не-съзнаващи.

Поправка: Виждайки отрицателното такова, каквото е, създава способност човек да се закали срещу вредните му ефекти и вероятно да ги избегне напълно.

2. Никога не се ядосвайте

 „Никой никога не трябва да се ядосва. Това е емоция, която трябва да бъде премахната от вашата система”.

Поправка: Докато неоснователният и неканализиран гняв е контрапродуктивен за личностното развитие и колективните усилия да се постигне колективна промяна, основателното негодувание може да бъде голяма мотивация за създаване на положителна промяна в света. Ко не сте възмутени от това, което се случва около вас, вие не внимавате – в несъзнание сте.

3. Всичко е Едно, значи всичко е Добро

Много Ню Ейджъри изтъкват, че идеи като Правилно § Грешно са дуалистични и следователно недействителни. Опитват се да ни убедят, че ВСИЧКО е наред, понеже „всички сме едно”. Това е опасен морален релативизъм.

Поправка: „Съзнание” буквално означава „да зная заедно”, да имам „здрав разум”. Това е познаването на обективната разлика между „правилно” и „грешно”. Ние живеем в дуализъм. Духът НЕ е по-висш от Материята – и НЕ всичко е добро.

4. Никога не знаете в действителност

Ню Ейдж Солипсизъм: Идеологията, че познаването на нещо извън нечий ум е несигурно, не може да има обективна реалност и нищо не може наистина да се познава.

Поправка: Възприятието НЕ е реалност: нашата работа е да подредим двете. Солипсизмът е определящ критерий за духовна незрялост. Откъсването от тази болна идеология е сигурен знак за началото на човешката зрялост и духовно развитие.

5. Приемете несправедливостта, никога не се съпротивлявайте

Злоупотребата с медитация и йога. Движението Ню Ейдж изкривява тези практики в средство, с което да се отклони умът на хората от факта, че са поробени и по-лесно да приемат настоящото състояние на света като своя житейска участ. „Никога не предприемайте действия да променяте нещата, които не са наред в този свят”.

Поправка: Правилната цел на медитацията е възстановяването на равновесието между левия/десен баланс в мозъка. Правилната цел на йога е да ни помогне да открием кое е нашето ИСТИНСКО ДЕЛО и да ни мотивира да го НАПРАВИМ. Започнете да казвате „Не”. Правилната употреба на „сила” НЕ е същото нещо като „насилие”.

6. Разводнен Закон на привличането

Ню Ейдж вариантът на Закона на привличането основно се базира върху модалността „служи на себе си”.

Поправка: Естествен закон: ИСТИНСКИЯТ Закон на привличането е система от Универсални, не измислени от човека, задължителни и неизменими условия, които управляват последствията от поведението. Той е Служба на Истината, а не на Себе си. Ние съ-творяваме нашата реалност в хармония с Естествения закон.

7. Обърни другата буза (за да ти са поравно белезите!)

Лъжливата представа за безусловната прошка.

Поправка: Истинската прошка НЕ означава да продължавате да оправдавате предумишленото злосторничество безброй пъти. Това, в най-добрия случай, е наивност и съучастие на злото, в най-лошия. Ние трябва да отстояваме вярванията си и да НЕ търпим вредните действия на другите.

8. Страхувайте се от хаоса

Ако се откажа от свободите си, ще съм в безопасност. Настоящата система за Контрол § Робство се стреми към ограничаване на Свободната воля, на стремежа, чрез унищожаване на възможността: Смъртта на Въображението.

Поправка: Премахване на Разделението: Свободата включва безкрайна възможност, която, по дефиниция, включва възможността за Хаос. Това трябва да се приеме без Страх, ако искаме да сме наистина Свободни. „Анархия” не значи хаос: значи „Без Владетели, без Господари”. Трябва да спрем да вярваме във „Властта”.

9. Трябва постоянно да се чувстваме добре

Вродено ни е да искаме да ни е удобно и от това се възползват владетелите ни, които постоянно ни разсейват с все повече начини, чрез които да ни изолират от реалността.

Поправка: Истината за настоящото човешко състояние ТРЯБВА да ни накара да се чувстваме неудобно. Това се нарича съзнаване, съзнание. Трябва да използваме това неудобство, за да се мотивираме да създадем ИСТИНСКА ПРОМЯНА в света чрез нашите ДЕЙСТВИЯ.

„Човек не се просветлява, като си въобразява фигури от светлина, а като прави тъмнината съзнателна. Втората процедура обаче е неприятна и следователно непопулярна.” – Карл Юнг

10. Истината не се нуждае от защита

Никога не се конфронтирай с някого заради глупостите му (дори и да нараняват хората). Истината не се нуждае от защита.

Поправка: Ние сме средствата, чрез които Истината действа в света. На злосторниците трябва да им се дири сметка. С думите си можем да сътворим една различна реалност, ако достатъчно силно желаем да научим Истината, а след това развием Куража да я защитаваме на всяка цена.

Заключителни мисли

„Това, което може да се унищожи чрез истината, трябва да се унищожи”. – П. К. Ходжел

 „Когато открихте вредния ефект на флуорида и споделихте тази информация, съдехте ли... да... понеже съденето е елемент на оценяването. Цялата псевдо-духовна, омешана с йога КУЛТура е токсична... тя си пасва съвършено с веруюто „всичко ми е наред” на фашистите с дъгата и полицията на позитивното, които искат да вярвате, че смутитата, йогата, пермакултурата, рециклирането и монотонното повтаряне на имената на нашумели хиндуистки божества... е всичко, от което се нуждаете, за да ударите спирачките на постоянно ескалиращия апокалипсис, в който се намираме. Каквото и да правите, не споменавайте геноцида или педофилията, или някоя от множеството глобални заблуди от тяхната компания. Всяко споменаване на Извънземните или луната ще е пирон в ковчега на репутацията ви в техните кръгове”. – Джулиет Дж. Картър

Go Back

Comment

View older posts »