Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Истинската (?) история за Ангелите и Демоните - Част 2: Падналите ангели инструктират човечеството

[Възлюбени, не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света. (1 Йоаново 4:1)]

[А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на измамливи духове и бесовски учения. (1 Тимотей 4:1)]

New Times Magazine:

Двеста от „падналите ангели” слезли от небето на върха на планината Ермон и били тъй поразени от красотата на човешките жени, че използвайки новите си материални тела, правили секс с тях.

Това още повече навлякло гнева на Яхве и, според Библията, следствието от това смесване на раси между Падналите и смъртни довело до създаването на полуангелско-получовешко потомство (Битие 6:4).

Тези деца били наречени „Нефелим” или „Нефилим” и те били гигантската раса, която някога населявала Старата Земя.

Падналите ангели научили съпругите и децата си на най-различни нови технологични умения, магическо познание и окултна мъдрост. Това предполага, че медиумните способности и магически сили първоначално били древно наследство от ангелското царство, дадени на ранните човеци.

В Луциферианското предание това е известно в духовни и метафорични термини като „вещерска кръв”, „елфска кръв” или „феерична кръв”, която е притежавана от вещици и магьосници.

В Книгата на Енох се казва, че водачът на падналите ангели се казвал Азазил и той често е идентифициран с Луцифер (Носителят на светлината) или Лумиел (светлината Божия). Той научил човеците да коват мечове и да правят щитове и нагръдници (телесна броня).

Азазил ги научил и на металургия и как да изкопават от земята и да използват различни метали. Жените научил на изкуството на направата на гривни, украшения, пръстени и огърлици от ценни метали и скъпоценни камъни.

Показал им и как да „разкрасяват клепачите си” с кахал и употребата на козметични трикове, за да привличат и съблазняват противоположния пол. От тези практики Енох казва, че дошли много „безбожничества” и мъжете и жените блудствали, били заблудени и се извратили в отношенията си.

Това било основата на заклеймяването на ранната Църква на падналите ангели затова, че научили жените да правят огърлици от злато и гривни за ръцете си. Св. Павел казва, че жените трябва да покриват главите си в синагогата (1 Коринтяни 11:5-6).

Това било понеже се предполагало, че падналите ангели били привличани от човешките жени с дълга падаща коса. Обичаят жените да покриват косата си в църквите все още се среща в Римо-католицизма, а също и в обичаите на Исляма.

Енох казва за падналия ангел Шамхазай, друга форма на Азазил, че научил човеците употребата на корени и изкуството на омагьосване; падналият ангел Армарос учел на развалянето на магии; Варакил преподавал астрология; Кокавиил на познанието за съзвездията (астрономия); Хазакиил на познанието на облаците и небето (гадаене на времето); Семиил на знаците на слънцето (слънчевите мистерии); Сариил на движенията на луната (лунните цикли, използвани в градинарството и земеделието и езотеричните лунни мистерии); Пенемуил инструктирал човеците в изкуството на писането и четенето; а Тамиил учел на диагностирането и лекуването на болести и научна медицина.

Очевидно е от тези описания на учителските способности на Бдителите, че те били културни образци и носители на цивилизация за ранната човешка раса. Затова е странно, че в православните Юдео-Християнски текстове те са погрешно представени като зли покварители на човечеството.

Някаква представа за първоначалния висок статут и истинската природа на „синовете Божии” и „ангелите Господни” може да се намери скрита в древните анали на ангелското предание.

Например, Ховавил е описан като „велик ангелски княз, който владее над звездите”. В Сивилските оракули Аракиил е един от падналите ангели, който насочвал душите на мъртвите към съда в подземното царство.

Семиил, вероятно първоначално вавилонски слънчев бог, бил наричан „князът на Рая”, понеже бил единият от ангелите-пазители, които охранявали Едемските порти.

В тази си роля той взел Моисей да види небесната градина, а също бдял и над съкровищата на цар Давид и сина му Соломон Мъдри. Тази препратка може би се отнася по-скоро за духовните съкровища, отколкото за физическо злато и скъпоценни камъни.

В еврейския „Зохар” той е именуван като главния адютант на могъщия архангел Уриил и носел знамето му в битка.

Сариил бил ангел, свързван с плодородието на земята и пролетното равноденствие (северното полукълбо) през март. Той управлявал зодиакалния знак Овен и бил призоваван за защита против злосторната сила на урочасването.

Част 1: СИНОВЕТЕ БОЖИИ
Част 2: ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ ИНСТРУКТИРАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Част 3: АЗАЗИЛ - ЛУЦИФЕР - ЛУМИИЛ
Част 4: РАСА МЕЖДУ БОГОВЕ И ЧОВЕЦИ
Част 5: 10 000 Г.ПР.Н.Е И КРАЯТ НА ЛЕДЕНАТА ЕПОХА
Част 6: СИМВОЛИКАТА НА МИТА ЗА ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ

 

 
 

Go Back

Comment

View older posts »