Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Приближава ли Нибиру?

Известна още като „Дванадесетата планета” или „Планета Х”, някои предупреждават, че блуждаещото тяло на Нибиру бързо приближава Земята и би могло да причини глобално опустошение. Трябва ли да се тревожим?

През 1976 г. покойният Зекария Сичин предизвика голямо противоречие с публикуването на книгата си „Дванадесетата планета”. В нея и в последвалите книги Сичин представя буквалните си преводи на древни шумерски текстове, които разказват невероятна история за произхода на човека на планетата Земя – история много по-фантастична от това, което сме учили в училище.

Древните клиновидни текстове – едни от най-ранните писмена – разказват историята на раса същества, наречени Ануннаки. Ануннаките дошли на Земята от една планета в нашата слънчева система, наречена Нибиру, според шумерите чрез Сичин. Ако никога не сте чували за нея, е понеже конвенционалната наука не признава Нибиру за една от планетите, които обикалят около Слънцето. И все пак нея я има, според Сичин, и наличието ѝ е от голямо значение не само за миналото на човечеството, но и за бъдещето ни.

Орбитата на Нибиру около Слънцето е силно елиптична, според книгите на Сичин, отвеждайки я отвъд орбитата на Плутон при най-далечната ѝ точка и довеждайки я близо до Слънцето с далечния край на астероидния пояс (обръч от астероиди, за който се знае, че заема сектор от пространството между орбитите на Марс и Юпитер). На Нибиру са ѝ нужни 3600 години, за да завърши едно орбитално пътуване и последно е била в тази околност около 160 г.пр.н.е. Както можете да си представите, гравитационните ефекти на една доста голяма планета, приближаваща вътрешната слънчева система, както се твърди за Нибиру, биха могли да причинят хаос в орбитите на други планети, да разкъсат астероидния пояс и да породят големи неприятности за планетата Земя.

Ами, пригответе се за още един възможен апокалипсис, понеже, казват, Нибиру отново се е запътила насам и ще бъде скоро тук.

Историята на Ануннаките

Историята на Ануннаките е разказана в множеството книги на Сичин и се предъвква, подсилва и спекулира върху нея в десетки уеб сайтове. Но историята е основно тази: Преди около 450 000 години Алалу – детронираният владетел на Ануннаките на Нибиру – избягал от планетата с космически кораб и намерил убежище на Земята. Открил, че Земята изобилства със злато, от което Нибиру се нуждаела, за да опази намаляващата си атмосфера. Те започнали да добиват земното злато и имало много политически битки за власт сред Ануннаките.

След това, преди около 300 000 години, Ануннаките решили да създадат раса от работници чрез генетично манипулиране на приматите на планетата. Резултатът бил homo sapiens – ние. В крайна сметка, управлението на Земята било предадено на човеците и Ануннаките си заминали, поне временно. Сичин свързва всичко това – и много повече – с историите от първите книги на Библията и историите на други древни култури, особено египетската.

Това е изумителна история, най-малкото. Повечето историци, антрополози и археолози я смятат за шумерски мит, разбира се. Но творбата на Сичин създаде упорити кадри от вярващи и изследователи, които приемат историята за чиста монета. А някои от тях, чиито идеи получават все по-нарастващо внимание благодарение на интернет, твърдят че завръщането на Нибиру е съвсем скоро!

Къде е Нибиру и кога ще пристигне?

Дори конвенционалните астрономи отдавна предполагат, че може да има непозната планета – Планета Х – някъде отвъд орбитата на Плутон, която би обяснила аномалиите, които засичат в орбитите на Нептун и Уран. Сякаш някакво невидимо тяло ги тегли. Откритието било съобщено в изданието на New York Times от 19 юни 1982 г.:

„Нещо там отвъд най-далечните предели на познатата слънчева система тегли към Уран и Нептун. Гравитационна сила не спира да смущава двете гигантски планети, пораждайки безпорядък в орбитите им. Силата предполага наличието на далечен и невидим, голям обект – дълго търсената Планета Х. Астрономите са толкова сигурни в съществуването на тази планета, че вече са ѝ дали името „Планета Х – Десетата планета.””

Аномалното тяло било забелязано за първи път през 1983 г. от ИЧАС (Инфрачервен Астронимически Сателит), според новинарски истории. „Вашингтон Поуст” съобщава: „Небесно тяло, вероятно голямо колкото планетата Юпитер и вероятно толкова близо до Земята, че би било част от тази слънчева система, е открито в посока съзвездието Орион от орбитиращ телескоп на борда на американския инфрачервен сателит. Тъй мистериозен е обектът, че астрономите не знаят, дали е планета, гигантска комета, близка „протозвезда”, която никога не се нагорещява достатъчно, за да стане звезда, отдалечена галактика толкова млада, че все още е в процес на образуване на първите звезди, или галактика тъй обвита в прах, че никаква светлина, хвърляна от звездите ѝ не може да премине.”

Поддръжниците на Нибиру твърдят, че ИЧАС всъщност е забелязал блуждаещата планета.

„Една мистерия обикаля около слънцето” – статия, публикувана от MSNBC на 7 октомври 1999 г., казва: „Екип от изследователи предполага съществуването на невидима планета или неуспешна звезда, обикаляща около слънцето на разстояние над 2 милиона мили, далеч товъд орбитите на деветте познати планети... Планетарен учен от Британския отворен университет предполага, че обектът би могъл да е планета по-голяма от Юпитер.” А през декември 2000 г. „Спейсдейли” съобщава за „Още един кандидат за Планета Х е забелязан”.

Още една статия и снимка се появява в „Дискавъри Нюз”: „Голяма обект е открит да обикаля Слънцето”. Статията, публикувана през юли 2001 г., казва: „Откриването на голям червеникав къс на нещо, орбитиращо в близост до Плутон, възроди идеята, че може би има повече от девет планети в слънчевата система”. Наименувайки я 2001КХ76, откривателите смятат, че е по-малка от нашата Луна и може да има удължена орбита, но не дават никакъв признак, че може да се е насочила насам.

Марк Хейзълуд, който има голям уеб сайт, предупреждаващ за неизбежното пристигане на Нибиру и как трябва да се подготвим за него, предполага че всички тези новинарски истории дават достоверност на Нибиру на Ануннаките, (макар и никоя от статиите да не казва, че небесното тяло се движи към Земята).

Анди Лойд не е толкова песимистичен... или поне изчисленията му са различни. Тъй като той предполага, че Нибиру всъщност е била Витлеемската звезда, видяна преди около 2000 години, „проблемът, пред който се изправя човечеството, докато Нибиру отново навлиза в планетарната зона, ще се стовари върху нашите потомци 50 поколения отсега”.

Спекулира се дори, че Ватикана следи позицията на Нибиру. Едно видео цитира отец Малахи Мартин в интервю от „Арт Бел”, който казва, че ватиканската йерархия, чрез изследвания в астрономическата си обсерватория, следи приближаването на нещо, което би могло да е „от огромна важност” в идните години.

Какви ще са ефектите на Нибиру върху Земята?

Както вече се каза, гравитационното притегляне на планета, навлизаща във вътрешната слънчева система, би имало дълбок ефект върху другите орбитиращи тела, включително Земята. Всъщност, историята на Ануннаките казва, че една предишна поява на Нибиру била отговорна за „Великия потоп”, записан в Битие, в който почти всичкият живот на нашата планета бил унищожен, (но запазен благодарение на Ной). Връщайки се още по-назад, някои изследователи на тази тема подозират, че Нибиру някога дори се сблъскала със Земята преди милиони години, създавайки астероидния пояс и пораждайки огромните вдлъбнатини на нашата планета, които сега океаните запълват.

Марк Хейзълуд и други казват, че Земята я очакват масивни и катастрофални промени, докато Нибиру приближава. Наводнения, вулканични изригвания, смяна на полюсите и други природни бедствия ще са толкова тежки, казва Хейзълуд, че „само няколкостотин милиона души ще оцелеят”. Друг сайт казва, че гравитационното притегляне на Нибиру би могло да спре въртенето на Земята за три дни, цитирайки „трите дни на мрак”, предсказани в Библията.

Някои от изследователите на Нибиру цитират и пророчествата на Едгар Кейси, който предрекъл, че скоро ще претърпим монументални земни промени и смяна на полюсите, макар и той да не ги приписва на нищо толкова специфично, колкото идваща планета.

Астрономите и други учени, които изглежда са в позицията да знаят такива неща, не правят никакви изявления за приближаването на каквото и да е тяло с големината на планета. Явно не са засекли нищо такова. Тези, които вярват, че Нибиру приближава обаче, казват че учените знаят всичко за нея и просто го крият.

Както с всякакви такива предсказания, времето ще покаже.

Go Back

Comment

View older posts »