Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Истинската (?) история за Ангелите и Демоните - Част 4: Раса между богове и човеци

[Възлюбени, не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света. (1 Йоаново 4:1)]

[А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на измамливи духове и бесовски учения. (1 Тимотей 4:1)]

New Times Magazine:

Както видяхме, крайният резултат от незаконните взимоотношения между Бдителите и „дъщерите човешки” бил, според Юдео-Християнската пропаганда, заплодяването на чудовищна раса от войнствени, кръвопиещи канибалски исполини, наречени Нефилим. Битие 6:4 по-малко драматично ги описва като „силните, от старо време славни човеци”.

Първоначално били хранени с манна (амброзия или храната на боговете?) от Яхве, за да ги възпре от поглъщането на човешка плът, но те я отказали. Убивали животни за храна вместо това, а след туй започнали да ловуват и да ядат човешка плячка.

Спекулира се, че тази легенда се базира на кулинарните навици на номадските пустинни пастири в Средния изток, които били ненаситни в яденето на месо.

В библейския мит за Каин и Авел спорът между двамата братя, който довел до първото убийство, е върху естеството жертвите, принасяни на Яхве.

Авел, „пастир на овци” или номадски говедар, принесъл „първородните на стадото си...” Каин, който бил „земеделец’, принесъл „дар от земните плодове” (Битие 3:2-4).

Изгорените приноси на Авел от животинска плът и кръв били угодни на Яхве, но той отхвърлил зеленчуците, зърното и плодовете, принесени от брат му.

На чисто материално ниво, в противовес на митична и духовна метафора, тази история може да отразява борбата за господство между номадските говедари и ранните земеделци от Неолитната епоха в Средния изток.

Идеята за полу-божествени герои се родила от древните митове за съюзи между боговете и смъртните. Поетът и писател Пиндор (518-438 г.пр.н.е.) описва героите от миналото като „раса между богове и човеци”.

В Кумранските свитъци ужасните човекоядни Нефилими всъщност са описани като пазители на тайно познание, които „знаели всички мистерии на природата и науката”.

Има и непряки препратки към развъдните техники, на които учели, които предполагат, че те са инструктирали човеците в опитомяването и отглеждането на животни.

Допълнителни препратки загатват и за експерименти, които довели до създаването на „чудовища” от кръстосването на животни с различни и несвързани видове.

В съвременния теософски окултизъм има легенди за изгубения континент Атлантида, които твърдят, че учените му развъждали полу-човешки, полу-животински хибриди като робска раса. В наши дни учените екпериментират с генетични изследвания и експерименти с клониране на животни.

Широкоразпространени са слуховете, че в Китай наскоро е имало неуспешни опити да се създаде нов полу-човешки, полу-животински хибриден вид. Тези неестествени експерименти довели до катастрофално бедствие, което унищожило Атлантида.

Това има връзка и с унищожаването на Нефилимите и ранната човешка раса в библейския Потоп. Записи за такова събитие могат да се намерят в митологиите на древните народи по цял свят и особено сред вавилонците в Средния изток.

Всъщност, твърди се, че историята за Ной и Потопа в Стария завет е произлязла от вавилонските и шумерските митове.

Част 1: СИНОВЕТЕ БОЖИИ
Част 2: ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ ИНСТРУКТИРАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Част 3: АЗАЗИЛ - ЛУЦИФЕР - ЛУМИИЛ
Част 4: РАСА МЕЖДУ БОГОВЕ И ЧОВЕЦИ
Част 5: 10 000 Г.ПР.Н.Е И КРАЯТ НА ЛЕДЕНАТА ЕПОХА
Част 6: СИМВОЛИКАТА НА МИТА ЗА ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ

 
 

Go Back

Comment

View older posts »