Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

Истинската (?) история за Ангелите и Демоните - Част 5: 10 000 г.пр.н.е. и Краят на Ледената епоха

[Възлюбени, не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света. (1 Йоаново 4:1)]

[А Духът ясно говори, че в последните времена някои ще отстъпят от вярата, като се предават на измамливи духове и бесовски учения. (1 Тимотей 4:1)]

New Times Magazine:

Знае се, че около 10 000 г.пр.н.е. сякаш е имало културна експлозия, която трансформирала ранното човечество. В края на последната Ледена епоха се появили първите знаци на земеделие в Средния изток с преминаване от номадско ловно-събирачески начин на живот към този на заседнало земеделство. Това белязало началото на цивилизация в този район.

Още през 9500 г.пр.н.е. се култивирал ечемик и ръж, а овес, боб и леща били отглеждани от нашите Неолитни предци, където днес е Кюрдистан, между Турция и Ирак.

По същото време били опитомени и кучетата, козите и овцете. В рамките на хиляда години се практикувало леене на мед и олово в Анатолия (съвременна Турция) и археолозите вярват, че този процес бил открит най-напред в Кюрдистан, заедно с тъкачеството и направата на грънци.

Древната кюрдска култура била също така първата, която развила писменост и била едно от най-ранните грамотни общества в Средния изток.

Кюрдите твърдят, че са потомци на „Децата на Джиновете” (духовете), потомци на кръстосване между джинове и смъртни жени.

В някои части на Кюрдистан, особено сред сектата на Езидите, които почитат Пауновия ангел (Азазил, лидера на падналите ангели), могат да се намерят високи, светлокоси хора със сини очи.

Макар и антрополозите да вярват, че те може да са от древен европейски произход, голяма част от простолюдието сред кюрдите казва, че те са потомци на „Децата на Джиновете”, които в древни времена донесли цивилизация на ранното човечество.

Като цяло, Средният изток е известен като „люлката на цивилизацията”, с най-ранните градове-държави, основани в месопотамската област (съвременен Ирак и Иран).

Най-ранните местни хора от региона – шумерите и акадците – развили първия писмен език, изучавали астрономия и създали библиотеки.

Вавилонците и асирийците ги последвали и в митологиите на всички тези раси има истории, как боговете слезли на Земята и ги научили на изкуствата на цивилизацията.

В Книгата на Енох се казва, че когато Яхве видял беззаконието, хаоса, покварата и сексуалната безнравственост, които били причинени от взаимодействието на Бдителите и човеците, решил да се намеси чрез посредничеството на архангелите Михаил, Рафаил, Гавриил и Уриил.

Той заповядал на Рафаил да окове ръцете и краката на Азазил като жертвен козел и да го хвърли в една дълбока клисура в пустинята.

Гавриил бил пратен на божествена мисия да унищожи „копелетата и развратниците” и „децата на Бдителите сред тях”. Архангел Михаил – командирът на Божието войнство – бил пратен да залови Шамхазай и да го окове „под земята” до Съдния ден.

Както видяхме, падналият ангел се покаял за греховете си и осъдил себе си на космическо изгнаничество сред звездите.

Книгата на Юбилеите казва, че архангелът оковал Бдителите „в дълбините на земята”, а в юдейското предание те са затворени в едно мистериозно „второ Небе”.

Само че се казва и че някои от тези „силни воини” имат запазено специално място в Шеол – еврейското подземно царство. За тях се казва, че лежат „с щит и копие непокътнати”.

Крисчън О’Брайън предполага, че има връзка между библейските Бдители и полу-божествените, полу-митични Туата Де Данан (Деца на богинята Дана). Тази раса от древни магьосници се спуснала на земята в праисторическа Ирландия.

С идването на християнството Туата Де Данан били прогонени в „кухите хълмове” и станали Сиди (Шии) или „Сияйните” – елфите и феите от ирландския фолклор.

Винаги е имало силна вяра сред селяните в Ирландия, че Добрият народ или феите първоначално били падналите ангели, които взели страната на Луцифер в Небесната битка.

В тази статия разгледахме Бдителите като ангелски същества с духовна форма, които се въплътили във физически тела, за да имат сексуални отношения със смъртни жени.

През последните години се публикува значително количество спекулативна литература, която предполага, че вместо това те били със земен произход.

Популярни автори, като Андрю Колинс, Греъм Хенкок и Иън Лоусън твърдят, че библейският мит за Бдителите представлява спомени за една първобитна „стара раса” от свръх-човеци, принадлежаща към изгубена цивилизация, която предала технологиите си на по-примитивни хора.

Лоусън твърди, че тази (неизвестна) древна раса може да е била от духовно напреднали души, които се въплътили, за да помогнат на човечеството и били покварени от него в процеса. Колинс също стартира нов проект наскоро за изследване на магическите аспекти на легендата.

Част 1: СИНОВЕТЕ БОЖИИ
Част 2: ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ ИНСТРУКТИРАТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
Част 3: АЗАЗИЛ - ЛУЦИФЕР - ЛУМИИЛ
Част 4: РАСА МЕЖДУ БОГОВЕ И ЧОВЕЦИ
Част 5: 10 000 Г.ПР.Н.Е И КРАЯТ НА ЛЕДЕНАТА ЕПОХА
Част 6: СИМВОЛИКАТА НА МИТА ЗА ПАДНАЛИТЕ АНГЕЛИ

 

 

 
 

Go Back

Comment

View older posts »