Menu

Последен век

и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...

ХРОНОВИЗОРЪТ: Устройство, използвано от Ватикана, за да гледа в бъдещето и миналото

Според множество репортажи и истории, които са били публикувани през годините, сред многото предполагаеми тайни на Ватикана, има едно устройство, наречено Хроновизор. Устройството позволява на потребителя си да наблюдава както бъдещи, така и минали събития. Мнозина вярват, че това устройство е една от най-пазените тайни, които човечеството някога е имало.

Някои дори вярват, че това е критически „инструмент”, позволил на Ватикана да запази влиянието и властта си през годините.

Още откакто Х. Дж. Уелс написва романа си „Машината на времето”, много хора са очаровани от идеята за пътуване във времето. Дори Теоретичната физика мечтае за  възможността един ден да я подкара. Всичко свързано с пътуването във времето днес, се свързва с научната фантастика, или поне така изглежда. Интересно, на 2 май 1972 г. един италиански вестник шокира света, когато публикува статия с провокиращото заглавие: Най-сетне бе изобретена машина, която фотографира миналото.

Новинарската статия посочва, че дузина учени са създали артефакт, който им е позволил да фотографират миналото и дори да видят важни исторически описания, пряко свързани с Иисус Христос.

Предполагаемото устройство – което според мнозина не е нищо повече от научна фантастика – било построено през 1950 г. от екип учени, водени от Отец Пелегрино Мария Ернети, италиански физик, който впоследствие станал свещеник.

Вярва се, че екипът е получил голяма помощ от Нобеловия лауреат Енрико Ферми и прочутия астрофизик Вернер фон Браун.

Хроновизорът е относително малък обект, който е оборудван с множество антени и е съставен изцяло от благородни сплави, катодни туби, няколко циферблата и ръчки.

Доклади от Отец Ернети предполагат, че всеки, който използва устройството, може да улови и заснеме определени места, важни събития и да проследява историята на забележителни хора.


Според Отец Ернети, той е наблюдавал, освен други исторически събития, разпването на Христос и го е фотографирал, също така. Изображението вляво е получено, използвайки Хроновизора. Вдясно е подобно изображение, което се намира в една църква в Перугия.

Дори се говори, че при идеални условия устройството дава възможност на потребителя да види какво ще се случи напред в близко бъдеще.

Обаче, Отец Ернети остава потаен и заявява, че не му е позволено да разкрива повече подробности за Хроновизора.

Отец Ернети разкрива обаче, че Хроновизорът работи, като „...обработва остатъчна електромагнитна радиация, останала от множество процеси...”

Според множество сведения, Отец Ернети използвал Хроновизора, за да наблюдава важни исторически събития, като най-забележителното било разпването на Христос.

Обаче, Отец Ернети разкрива, че благодарение на това изобретение е успял да види разрушаването на Содом и Гомора и други  големи исторически събития, като основаването на Рим през 753 г.пр.Хр. Също така, благодарение на Хроновизора, Отец Ернети успява да пренапише изгубената творба „Тиест”, написана от Енио Квинто и представена в Рим през 169 г.сл.Хр. в оригиналната ѝ версия, и оригиналния текст върху двете каменни плочи, написан от Бога (Изход 24:12), които били дадени на Моисей на Синайската планина, също и да види Наполеон, римския философ Цицерон и други големи и значими исторически и библейски епизоди.

Френският свещеник Франсоа Шарл Антоан Брюн бил един от първите, които чули за Хроновизора.

Според Отец Франсоа, той срещнал Отец Ернети през 60-те години на миналия век, когато двамата пътували през Канал Гранде във Венеция. Тъй като и двамата били експерти по древни езици, започнали да си говорят за Библията и тълкуванията ѝ през годините.


Предполага се, че това са чертежите на Хроновизора.

Отец Брюн бил силно заинтригуван, когато Отец Ернети му разкрил, че има машина, която може да отговори на всички въпроси, свързани с Библията.

Когато Отец Франсоа попитал за машината, Отец Ернети описал Хроновизора, казвайки че той е устройство, което фунционира подо бно на телевизор, но вместо да получава трансмисии от местни станции, хроновизорът можел да се настрои към миналото и да позволи на зрителя да „види и чуе” събития, които са се случили преди векове.

Ернети казал на Брюн, че машината работела, като засича изображения и звуци, които човечеството било „създало” и които „се носели” в пространството.

Говори се, че това интригуващо устройство и проектът зад него били прекратени от Ватикана, но не и унищожени. Някои вярват, че Хроновизорът се намира някъде във Ватикана, скрит в една от множеството камери, далеч от обществото.

Обаче, има други версии, които предполагат, че Отец Ернети и екипът му решили доброволно да демонтират устройството, понеже, тъй като можело да се настрои навсякъде и по всяко време в миналото, ако попаднело в погрешни ръце, можело да създаде „най-страшната диктатура, която светът е виждал някога”.

Интересно, преди Отец Ернети да умре през април 1994 г., той написал писмо, в което НАСТОЯВАЛ, че устройството е истинско, а не измислица, както мнозина смятали.

Отец Ернети твърдял, че предполагаемата снимка на Иисус Христос на кръста, която хроновизорът бил уловил, показваща измъченото лице на брадат мъж, заковал поглед в небето, е истинска, макар и някои критици да твърдят, че изображението е репродукция на статуя на Иисус, намираща се в една църква в Перугия.

Критиците твърдят и че предполагаемият текст на „Тиест”, който машината успяла да наблюдава, включвал латински думи, които не съществували по времето, когато е направен.

През 1994 г. Отец Ернети казва също, че „Папа Пий XII ни забрани да разкриваме всякакви подробности относно това устройство, понеже машината беше много опасна. Тя може да ограничи свободата на човека...”

Обаче, през 1988 г. Ватикана издава декрет, в който предупреждава, че „всеки, който използва инструмент с такива характеристики, ще бъде отлъчен от църквата”. Според мнозина, това е било ненужно предупреждение, след като според тях Хроновизорът никога не е съществувал. Затова защо да издава предупреждение, ако това е било просто поредната измислица? 

Go BackComment

View older posts »